Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa do wzmacniacza - pomysły? Skąd załatwić aluminium na wymiar itp.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W wersji z frontem z nierdzewki też by mi to odpowiadało, do tego by doszła jeszcze konieczność wyfrezowania paru otworów pod LCD, oczko dla pilota, enkodery i przyciski, ew. bez LCD to by zostały tylko otwory okrągłe. Tak czy owak przydałaby mi się jakaś ładnie wyglądająca obudowa na wzmaka 2.2.

Skomentuj

Zamieszczone przez mkul Zobacz posta
      Tak czy owak przydałaby mi się jakaś ładnie wyglądająca obudowa na wzmaka 2.2.
      Niedawno dla siebie zamówiłem pod Twój moduł... :) Jest też opcja foliowanego aluminium 2,5mm, ale czekam na wiadomość jak to cenowo wychodzi w porównianiu do nierdzewki.

Skomentuj

Ja tam chcę tylko na jeden potencjometr i mi to wystarczy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Niedawno dla siebie zamówiłem pod Twój moduł... :)
          Tylko Ty go chyb trochę ogołociłeś i nie ma otworów pod enkoder i przyciski , ale i tak pokaż fotkę jak już ją będziesz miał. Mi zależy an tym żeby na panelu nie było zbytnio widać odcisków palców, albo chociaż żeby łatwo je było usuwać. No i jakby parę osób chciało to dobrze by było dogadać się co ma być z tyłu.

Skomentuj

Tylko Ty go chyb trochę ogołociłeś i nie ma otworów pod enkoder i przyciski
            Bo mój pre zrobię tak jak Uniampa z szybami na froncie:)

Skomentuj

Tylko Ty go chyb trochę ogołociłeś i nie ma otworów pod enkoder i przyciski , ale i tak pokaż fotkę jak już ją będziesz miał. Mi zależy an tym żeby na panelu nie było zbytnio widać odcisków palców, albo chociaż żeby łatwo je było usuwać. No i jakby parę osób chciało to dobrze by było dogadać się co ma być z tyłu.
              Ale co mamy się dogadywać? Nie może zostawić obydwa panele czyste? Sam sobie wywiercę co będę chciał na przodzie i tyle - proste.

Skomentuj

Panowie spokojnie. Cena, którą podałem obejmuje obudowę o wymiarach 400x280x100 (110 wysoki front) a to jakie otwory i gdzie na froncie i z tyłu to już kwestia indywidualna - dlatego też napisałem ok 120-140zł, bo każdy otwór jest wyceniany po prostu...
                Muszę dowiedzieć się też jak wygląda sprawa alu 2,5mm foliowanego, bo jeśli będzie to ładnie wyglądało to całość można pomalować proszkowo na czarno a front zostawić w naturalnym alu o ile będzie ładnie ono wyglądać (dyskutuje nt jego wykończenia z zakładem)..

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Muszę dowiedzieć się też jak wygląda sprawa alu 2,5mm foliowanego
                  A jak jest z wytrzymałością? Bo z nazwy tak jakby delikatne było.

Skomentuj

Czyli jednak otworki robione od razu przy zamówieniu? W sumie dobry pomysł, aluminium o grubości 2,5-3mm na panele (? przedni, tylni czy tam przedni tylko) to też świetny pomysł, ogółem moim zdaniem przydałoby się dodać też jakiś otwór na trzymanie transformatora (czy jak to ma być zrobione, nie mam pomysłu tutaj więc proszę nie krzyczeć) i jak pisałeś - kątownik do utrzymania sztywności tego wszystkiego :)

#up
                    Miejmy nadzieję, że nie jest zrobione z folii :)

Skomentuj

Nie na temat...
                      dolphin123 potrzebuje plytke miedziana 110x210x4mm za uczciwi pieniadze. Mozesz zapytac o taka?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A na poszczególne element obudowy będzie można się załapać?
                        marcinsywala.pl
                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

napisz konkretnie co Cie interesuje... Podalem taki a nie inny wymiar obudowy bo przyspieszy to zamowienie. Z innymi projektami tez sie da ale niestety dluzej bedzie trzeba czekac na wycene, bo zaklad codziennie nie odpiduje i niestety trzeba czekac...

Skomentuj

Blacha górna i dolna - jaki byłby koszt, orientacyjnie oczywiście
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

mysle ze jak sie mniej wiecej proporcjonalnie podzieli calosc to wyjdzie ok 80zl, ale glowy nie dam malowane proszkowo oczywiscie, bo bez byloby taniej z dwie trzy dyszki

Skomentuj

Chciałbym odświeżyć temat, czy macie jakieś źródło takich tanich obudów, znalazłem na toroidy.pl ale trochę drogie są.

Skomentuj

Dobre nie będą tanie, ale drogie mogą być też kiepskie.
                                  Są dwie opcje. Albo na wymiar szukamy u lokalnych rzeźbiarzy, który pojedyncze sztuki wykonają albo szuka się gotowców, które trzeba przerabiać później..
                                  Jak nie chcesz wydać na porządną obudowę to zostaje Ci szukanie na allegro w kategorii uszkodzonych wzmacniaczy lub obudowach uniwersalnych.

Skomentuj

Wiem, ze to nie prosta sprawa :), od czasu do czasu przeglądam allegro właśnie w temacie obudowy.

Skomentuj

Tanie to pojęcie względne, dużo/kilkukrotnie taniej niż na przykład z modushop zrobisz obudowę kupując aluminium/stal samemu ... ale to naprawdę dużo, precyzyjnej i ciężkiej roboty w warunkach diy ...

O ile nie zależy ci na konkretnym wyglądzie to faktycznie najtaniej obudowy z odzysku, uniamp-a mam do dzisiaj w obudowie po ... magnetowidzie z zaszpachlowanym frontem ;-)
                                      Last edited by gi; 20.10.2015, 22:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta

O ile nie zależy ci na konkretnym wyglądzie to faktycznie najtaniej obudowy z odzysku, uniamp-a mam do dzisiaj w obudowie po ... magnetowidzie z zaszpachlowanym frontem ;-)
                                        Nie lepiej było kupić coś takiego ?
                                        http://allegro.pl/nowa-obudowa-pilot...737134902.html (NOWA obudowa + pilot + TSOP1136- DAC PRE KOŃCÓWKA)

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                                          Nie lepiej było kupić coś takiego ?
                                          http://allegro.pl/nowa-obudowa-pilot...737134902.html (NOWA obudowa + pilot + TSOP1136- DAC PRE KOŃCÓWKA)
                                          To było z 7 lat temu i nie było wtedy dostępnych takich obudów (a napewno nie w dobrych cenach).

Po drugie magnetowid tak czy siak stał zepsuty i nie używany od lat, więc po prostu go wybebeszyłem ;-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X