Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Śruby imbusowe-rozpoznanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam cały woreczek tylko troche przydługawe wystarczy skrócić. A Ja wam mogę powiedzieć.... że białe śruby wkręty zawsze mi się będą podobać :)

Skomentuj

a mi nie
      juz lepiej miedziane
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
        BTW: Wiedzieliście, że do MDF, jak i do wiórowej, oraz do drewna są inne wkręty...
        Różnica występuje w skoku, oraz rodzaju gwintu. A związek jest dość prosty - im gęstszy materiał tym skok gwintu jest mniejszy a gwint bardziej "ostry". Oczywiście posiada to pewne ekstremum i po jego przekroczeniu wychodzą bzdury, bo gwint do stali nie może być zbyt drobno zwojny, bo się po prostu zerwie. Ale z grubsza tak to można przedstawić.
        Sorry że taki trochę odgrzewany kotlet, ale dopiero żuciłem okiem na ten wątek :)

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
          "Asortyment śrubowy sprzedajemy w ocynku."
          Tez, oczywiscie. Niewyobrazam sobie hurtowni co by nie sprzedawala srub ocynk tylko czarne...

Skomentuj

Zamieszczone przez Hand Zobacz posta
            Różnica występuje w skoku, oraz rodzaju gwintu. A związek jest dość prosty - im gęstszy materiał tym skok gwintu jest mniejszy a gwint bardziej "ostry".
            Też tak myślałem ale nie byłem w 100% pewien, dlatego nie zabierałem głosu. Oczywiście wkręt do drewna to wkręt do drewna :) ale z tym podziałem to chodzi chyba właśnie tak jak napisałeś o gęstość (twardość) materiału. Do płyt wiórowych winno się stosować konfirmaty właśnie ze względu na ich małą gęstość (a w szczególności dotyczy to pewnie płyt OSB) Do miękkiego drewna, płyt wiórowych i LDF są wkręty: samo-wiercące lub specjalne, które nie potrzebują uprzedniego nawiercania... Do twardego drewna, MDF, HDF... należy stosować wkręty samo-wiercące, lub uprzednio nawiercić odpowiednie kanały dla wkrętów - by nie rozwarstwić materiału...
            Chyba dobrze wydedukowałem...

Skomentuj

Dokładnie o to chodzi :) Brany jest pod uwage skok gwintu, kąt pod jakim śruba jest ostrzona, ale też to o czym wcześniej wspominałem przekrój samego gwintu (czy jest trójkątny, trapezowy, prostokątny, zakończony promieniem, czy jeszcze inny).

Skomentuj

Zamieszczone przez colcolcol Zobacz posta
                Nie upieramy się, ot takie przekomarzanie...
                Jeżeli z miedzi to tylko 6N 99,99999999999% inaczej nie zabrzmi!
                pomieszalo mi sie chodizlo mi o wkrety z mosiadzu

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
                  Tez, oczywiscie. Niewyobrazam sobie hurtowni co by nie sprzedawala srub ocynk tylko czarne...
                  z całym szacunkiem ale umiesz czytac ze zrozumieniem? :) jak bys zobaczyl szyld na sklepie sprzedajacym np farbe w puszkach "asortyment sprzedajemy w zielonych puszkach" to pytal bys sie o czerwona farbe w czerwonej puszce?

Skomentuj

Ty nie umiesz czytac albo nie potrafisz zadzownic do tego sklpeu i spytac co maja, ja tam kupuje mase czarnych srub.

Skomentuj

http://www.srubex.izakupy.eu/products.php/id,61.html

Tu można kupić wszystko.

Skomentuj

Wszystko fajnie tylko w jakiej cenie :/
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

U obcych płacicie 1zł za wkręt zamiast "swojemu" dać zarobić . Przepraszam za reklamę.
                          http://allegro.pl/wkrety-do-drewna-t...133576302.html
                          Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Czaruję...
                          X