Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamówienie głosników z USA-pytania

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

freedi to nie tak
    bierzesz od nich fakture i wliczasz w koszty przedsiebiorstwa

ty pewnie dostales znizke dla firm
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz tez tak myślałem,to standardowa procedura w naszych przepisach podatkowych.
      Ale jednak zapłaciłem bez vat-u,20% z 800€ to całe 160€ taniej ! Co prawda podałem dane firmy ojca ale wystarczy NIP z dopiskiem PL(chyba)
      Zobacz tutaj:
      http://img59.imageshack.us/content_r...kturamodu.jpg#

Skomentuj

Kolega freedi ma racje, jest dokladnie tak, oni to sprzedają ze stawką zerową i dostają u siebie zwrot wcześniej zapłaconego vatu (np. tego który zaplacili w hurtowni), my w Polsce mamy glosniki w cenie netto więc sprzedając je komuś na fakturę tutaj trzeba doliczyć pełne 22% vat.
        Do nipu wystarczy dopisek PL, ale jeśli się chce importować i handlować, to trzeba zgłosić to w skarbówce i oni nadają europejski numer nip - w praktyce dopisują początek PL, ale trzeba mieć na to papier. Jest taka europejska strona na której się wpisuje nip kontrahenta i wyskakuje czy jest zgłoszony czy nie.

Skomentuj

no nie da sie ukryc
          jak nie bylismy w unii to jak robilo sie zakupy za granica mozna bylo odebrac vat na granicy
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez Tanner Zobacz posta
            tutaj trzeba doliczyć pełne 22% vat.
            juz 23%

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner Zobacz posta
              Kolega freedi ma racje, jest dokladnie tak, oni to sprzedają ze stawką zerową i dostają u siebie zwrot wcześniej zapłaconego vatu (np. tego który zaplacili w hurtowni), my w Polsce mamy glosniki w cenie netto więc sprzedając je komuś na fakturę tutaj trzeba doliczyć pełne 22% vat.
              Do nipu wystarczy dopisek PL, ale jeśli się chce importować i handlować, to trzeba zgłosić to w skarbówce i oni nadają europejski numer nip - w praktyce dopisują początek PL, ale trzeba mieć na to papier. Jest taka europejska strona na której się wpisuje nip kontrahenta i wyskakuje czy jest zgłoszony czy nie.
              dokładnie tak :-)

Skomentuj

Jak będą zainteresowani mogę te RS180 za 180zł załatawić.

Skomentuj

Ja byłbym zainteresowany na kilka sztuk. Skontaktuję się też mailowo.
                  Last edited by ruffpl; 05.03.2011, 13:40.

Skomentuj

Panowie, mam pytanie - dostałem darmową paczkę, za którą policzono mi opłatę B00, czyli VAT - czy istnieje jakaś szansa na jej zwrot? mam dokumentację potwierdzającą, że jest to rzecz bezpłatna

Skomentuj

vat? a oplac celnych nie?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

2,5% za A00
                        23% za B00
                        + około 15zł za usługę agencji celnej

Skomentuj

jezeli masz dokumenty, ze byly to gifty to zloz reklamacje na zle naliczone podatki i popros o wyjasnienia
                          napewno dostaniesz uzasadnienie
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Paczka wyslana jako gift, a w srodku paragon na 200$+ np ?

Skomentuj

mam maile potwierdzające darmowość oraz fakturę, na której jest zarówno - "samples free of charge", jak i wpisana "customer falue = x", której nie płaciłem, ale od której policzono opłaty...
                              tak czy siak otrzymana rzecz jest prototypem, więc napiszę jakąś reklamację
                              dzięki za pomoc

Skomentuj

To jak jest ktoś chętny na zamówienie HiVi B3N

Skomentuj

Jeśli chcesz kupić Hivi i ściągać ze stanów to sprawdź czy tu: http://www.iplacoustics.co.uk/ ni ebędziesz miał taniej.
                                  Głośnik jest tani więc koszty przesyłki będa miały duże znaczenie, z UK napewno zapłacisz mniej :-)

Skomentuj

mumin, też tak mialem, ale nie bylo podanej wartosci i przyslali wezwanie do przedstawienia faktury zakupu, nie pomogly tlumaczenia ze to za darmo to wyslalem zrobiona fakture na 30USD i zaplacilem te pare dyszek dla swietego spokoju, zawartosc byla tego warta, nie wiem jak u Ciebie.

Skomentuj

Tzn. sam osobiście nic nie chcę zamawiać, bo jeszcze jakieś niepożądane opłaty dojdą itp. tak jak u panów wyżej. Ale jakby ktoś mógł zamówić lub zna polonię w UK czy USA to byłbym chętny

Skomentuj

ja obecnie do wrzesnia mieszkam w uk

---------- Post dodany o 18:51 ---------- Poprzedni post o 18:50 ----------

ale glosniki sam przez kumpla w usa zamawiam

panowie pytanie podpinajac sie pod temat. chce kupic system car audio na przod Brax Graphic Pro, tylko pytanie warte jest to tych 10k? mam nowe za 7 w usa ze sklepu bo na ebay duzo oszustow

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Sluchalem
                                          najlepszy woofer za gruba kase jaki sluchalem.
                                          Gral z focalem tlr i matrixem na sredniaku. Testowany w 2 i 3 drogach. Aktywnie i pasywnie. Wszedzie sie sprawdzil.
                                          Jak mialbym taka gotowke to bym zainwestowal. Ale rozsadek nie pozwala.
                                          Tylko do niego trzeba bardzo porzadnie drzwi przygotowac. Porzadne maty i perfekcyjne wygluszenie. Tu juz nie ma prawa byc amatorki bo glosnik by sie zmarnowal.
                                          No i oczywiscie szykuj tyle samo na wzmak :cool:
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X