Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z kompem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Napięcia to chyba będziesz mógł sprawdzić "MSI dual core center".
    Mam Neo3-fr na P35 chyba i też płytka odwala, ale bez większych przypałów. Np ma opóźnienie włączenia - wcisnę przycisk i reaguje za 2-3 sekundy ;]
    Teraz patrzę, ze mam napięcie 12V na poziomie 9,5V... Przy okazji sprawdzę miernikiem, bo to niezbyt dobrze

Skomentuj

Zamieszczone przez sloik255 Zobacz posta
      Mam Neo3-fr na P35 chyba i też płytka odwala, ale bez większych przypałów. Np ma opóźnienie włączenia - wcisnę przycisk i reaguje za 2-3 sekundy ;]
      To się nazywa "zimny start" ;] to zaleta a nie wada

Skomentuj

Kompletnie mi to nie odpowiada i nie spotkałem się z czymś takim. Ale jeśli ma być zaletą to nie podważam

Skomentuj

jeżeli po zmierzeniu miernikiem napięcia będą dalej tak niskie to wywal na złom ten zasilacz i kup jakiś markowy, ja polecam markę be-quiet. Ciche, nie są kosmicznie drogie i dużo działają.

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
            jeżeli po zmierzeniu miernikiem napięcia będą dalej tak niskie to wywal na złom ten zasilacz i kup jakiś markowy, ja polecam markę be-quiet. Ciche, nie są kosmicznie drogie i dużo działają.
            Jeśli to do mnie, to już tłumaczę. Zasilacz mam właśnie be-quiet 350W. Zaniepokoiłem się i pomierzyłem napięcia - wszystkie idealne. Także program raczej do bani :)

Skomentuj

programy lubią podawać dziwne napięcia, bios także :)

Skomentuj

bo programami się nie mierzy napięć!! To największa głupota. Miernik i tylko miernik, mierzymy napięcia tylko pod obciążeniem.

Skomentuj

napięcia i temperatury można sprawdzić AIDA lub teraz Everestem (kontynuacja aidy pod inna nazwa). miernikiem ciężko sprawdzić napięcia zasilacza pod obciążeniem, ale nie mowie ze nie idzie, a sprawdzanie "na sucho" zasilacza się mija z celem, chyba że się sprawdza czy w ogóle działa. Jeśli już bym coś polecał z swojej strony to zasilacze firmy TAGAN z odpinanymi kabelkami ;]. nie warto na tym elemencie oszczędzać w końcu on zasila wszystkie podzespoły więc jest odpowiedzialny za stabilność i żywotność reszty podzespołów.

Skomentuj

Zeby sprawdzic w prosty sposob czy przypadkiem temperatura nie jest odpowiedziala za te zwiechy polecam polozyc poziomo komputer na podlodze z wyjeta boczna scianka w jakmis przewietrznym miejscu

Co do zasilacza to dla przecietnego kowalskiego, ktory nie podlacza 5 dyskow, nie kupuje karty graficznej o poborze 200W, nie kreci sprzetu no i ma pewnosc, ze nie ma przepiec w sieci to nawet najtanszy zasilacz bedzie mu sluzyl 10 lat i nic sie nie stanie zarowno jemu jak i towarzyszacemu sprzetowi

Dodatkowo autorowi tematu polecam wygoglac model plyty i najczestsze problemy, bo moze byc np tak jak ja mialem z plyta asrocka k7s5a gdzie wszystkim padaly kondensatory przy zasilaniu proca i trzeba bylo je po 2 latach wymieniac

Skomentuj

Jeszcze kondy na gafie mogły paść :)
                      Kondy na gafie hehe.
                      Last edited by raven1985; 16.03.2011, 12:55.

Skomentuj

Czaruję...
                      X