Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowelizacja ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez ..:BiGr:.. Zobacz posta
    Ciekawe że niektórzy myślą że zalegalizowanie trawki zwiększy ilość narkomanów, według mnie to bzdura każdy ma swój rozum i wie co robi czy jeśli trawka byłaby legalna to uważacie że nagle wszyscy zaczną palić?? Papierosy są legalne a jednak nie wszyscy palą, co do tytoniu to on jest mniej szkodliwy i uzależniający niż te wszystkie substancje które są do niego dodawane w trakcie produkcji papierosów.
    Nie zaczną wszyscy palić ale na pewno zwiększy się liczba ludzi, którzy po to sięgną - do tej pory nie sięgali po prostu ze strachu - część z nich na pewno się w to wciągnie na większą skalę.

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
    Ciekawe czego to jeszcze muminki z rzadu nie wymysla, zeby zdobyc dodatkowe poparcie przed wyborami
    Wybory coraz bliżej więc pewnie będzie tego coraz więcej

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
    Ja bym się na miejscu palaczy maryśki tak nie cieszył bo obecny rząd ma mistrzostwo w tworzeniu bezsensownych martwych przepisów i ten też taki jest. W praktyce z tą niewielką ilością może być różnie a jak cię policja złapie i przyciśnie to popuścisz w gacie i tak wszystko wyśpiewasz a zasłanianie się tą bzdurną ustawą nic nie pomoże. Tak jak z upadłością konsumencką. W teorii istnieje, w praktyce jeszcze nikomu się tego nie udało zrobić.
    Podobnie jak z mandatami za np przekroczenie prędkości. Uwolnili stawki równocześnie podnosząc ich górne granice a do opinii publicznej poszła informacja, że "co prawda policja będzie mogła teraz dawać wyższe mandaty ale raczej nie będzie tego robiła; będą karać tak, jak do tej pory". To po co ta zmiana? Jak policjant będzie chciał dać większy mandat - to da bo ma do tego pełne prawo. Nie ustalenie dokładne tej "niewielkiej ilości" też jest bez sensu bo daje wolną rękę w interpretacji przepisu - a to jak wiadomo sprowadza się do "wolnej amerykanki". Niby jest OK i kilku gówniarzy się ucieszyło (słupki trochę wzrosną) a rzeczywistość jest jaka jest. "jak cię policja złapie i przyciśnie to popuścisz w gacie i tak wszystko wyśpiewasz a zasłanianie się tą bzdurną ustawą nic nie pomoże." - i to zdanie to jest chyba podsumowanie tej dyskusji

Skomentuj

Wolna wola wolny kraj... jak ktoś będzie chciał to będzie sobie ćpał. I nie zmieni tego żadna ustawa nieważne w którą stronę skierowana.

Korzystając z okazji że są tu osoby "za" zapytam: Po co w ogóle "to to toto" ? Bo ja próbowałem i jakoś żadnej przyjemności z tego nie czerpałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        I nie zmieni tego żadna ustawa nieważne w którą stronę skierowana.
        zmieni...
        oczywiście w stronę negatywna
        bo dealer będzie mniej się bał wychodzić z domu ze stuffem
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          Korzystając z okazji że są tu osoby "za" zapytam: Po co w ogóle "to to toto" ? Bo ja próbowałem i jakoś żadnej przyjemności z tego nie czerpałem
          podobno za pierwszym razem nigdy nie działa:lol:

a tak na serio to wszystko jest dla ludzi tylko ze z umiarem no i podobno po tym nie ma kaca jak po C2H5OH

Skomentuj

IMO dobrze zrobione że znowelizowano tą ustawę. O ile dobrze pamiętam to wcześniej za posiadanie trawy groziło nawet do 3 lat wiezienia, a to już gruba przesada. Chociaż lepiej by było, żeby ustawa ta dotyczyła jedynie miękkich narkotyków, a za twarde dalej ostro karać, ale każdy ma swój rozum i jak będzie się chciał truć heroiną czy kokaina, żadna ustawa mu nie przeszkodzi.

Co do pełnej legalizacji, to myślę że może to nastąpić dopiero gdy nasze pokolenie lub pokolenie naszych dzieci dojdzie do władzy, ale i tak jest to jednak mało prawdopodobne.

Skomentuj

Ja w pewnym momencie "poddałem się presji otoczenia" ale na szczęście okazało się, że mam głowię na karku i nie trwało to długo - bardzo stare dzieje.

..:BiGr:.., kaca to nie ma po CO2+H2O

Skomentuj

zapraszam do przeczytania....

Czy wyobrażacie sobie państwo bez absolutnie żadnych używek ( brak papierosów, alkoholu, narkotyków ) ? Jest niezwykle trudno sobie wyobrazić taki model państwa. Niestety pieniądze odgrywają tu niezwykle ważną rolę. Ogrom ludzi jest uzależnionych od papierosów, jeszcze więcej osób spożywa alkohol ( prawie każdy z nas napił się kiedyś piwa ). Co do narkotyków na pewno ten procent jest mniejszy z powodu wszystkich środków prewencyjnych jakie są stosowane ( wpajanie od najmłodszych lat jak niebezpieczne są i do czego prowadzą narkotyki ) Te wszystkie statystyki napędzają rynek. Państwo musi zarabiać.

Na początku zapytałem czy wyobrażacie sobie kraj bez żadnych używek. Większość odpowie nie - bo jest to niemożliwe. ( i ma rację ). Istnieją jednak kraje które są temu bliskie. Tak się składa że doświadczam tego na własnej skórze. Przekonałem się jak się żyje i funkcjonuje w takim społeczeństwie. Obecnie pracuję w Zjednoczonych Emiratach Arabskich - Dubaju. Dubaj jest krajem MUZUŁMAŃSKIM. Właśnie to sprawia, że panuje tam całkowita prohibicja, a posiadanie chociażby OPIŁKA ZA PAZNOKCIEM jakiegoś narkotyku skazuje cię na DOŻYWOCIE!! To nie są żarty... Jedyną dostępną używką są papierosy.... jednak papierosy nie powodują niepoczytalności i pewnie tylko dla tego można je kupić. Dlaczego to piszę ?? Dlatego, że dostrzegłem jak WIELKĄ rolę odgrywają używki... Osoba żyjąca w Dubaju nie musi się martwić o to, że o 3 czy 4 w nocy nie wróci do domu bo ją ktoś napadnie, że na ulicy czai się ktoś pod wpływem alkoholu - i będzie chciał nas zaczepić, bądź za rogiem spotka jakiegoś ćpuna ze strzykawką..... TAM JEST BEZPIECZNIE !! Jeżeli ktoś ma ochotę i wystarczy mu sił może obejść całe miasto w środku nocy przechodząc przez wszystkie uliczki Dubaju..... I nie spotka go coś takiego. Wiem, że nie tylko używki powodują przemoc i agresję.....jednak pomyślcie ilu ludzi pozbawiły już życia..... ???

Jestem oczywiście PRZECIWNY jakiejkolwiek legalizacji. Alkohol, narkotyki czy papierosy nie są mi absolutnie do szczęścia czy życia potrzebne.... a wiem, że żyć bez nich się da bo widziałem to na własne oczy.

Maxxx222 - z tego co wiem to marihuana ma 7 liści:lol:

Skomentuj

Żółwik Zależy od odmiany:P Są odmiany których liście maja 5, 7 lub 9 odnóg :)

Skomentuj

Alkohol jest legalny chyba tylko dlatego, że jest jakoś zakorzeniony w naszej cywilizacji. Prawie każda impreza - czy to masowa czy prywatna - kojarzy się z alkoholem. Delegalizacja czegoś tak powszechnego byłaby bardzo trudna - wręcz niemożliwa w naszej kulturze. Z legalizacją marihuany jest taki problem (kopie słabiej od piwa a pali się ją jak tytoń), że jest ona w tym samym szeregu co pozostałe narkotyki i jeśli zostanie zalegalizowana to może to być prosta droga do tego, że w pewnym momencie ktoś będzie chciał legalizacji mocniejszych środków. Generalnie jestem przeciw.

I jeszcze jedna sprawa. Mówimy tutaj o marihuanie, konopiach, a niech mi ktoś powie, co ta "trawa" dostępna na rynku ma wspólnego z konopiami? Tylko tyle, że jest nośnikiem dla mocniejszych środków. Weźmy takiego Boba Marleya - gość palił skręta wielkiego jak cygaro i udzielał przy tym wywiadu. Trawy od dealera wystarczy tyle, co trzy główki zapałek i kopie Cię przez godzinę albo i dłużej.

---------- Post dodany o 16:49 ---------- Poprzedni post o 16:47 ----------

PS: i gdzie jest kolega BioCannabis

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                      Właśnie to sprawia, że panuje tam całkowita prohibicja, a posiadanie chociażby OPIŁKA ZA PAZNOKCIEM jakiegoś narkotyku skazuje cię na DOŻYWOCIE!!
                      I myślisz że to jest dobre? Tam za byle co (chociażby "obchodzenie" walentynek) idziesz do więzienia. Chciałbyś żyć w takim kraju? Bo ja nie...

Nie na temat...
                      Maxxx222 - z tego co wiem to marihuana ma 7 liści
                      Konopia i ma jeden liść- złożony z listków:P

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                        I myślisz że to jest dobre?
                        Właśnie TO jest tam dobre.... :)

Tam za byle co (chociażby "obchodzenie" walentynek) idziesz do więzienia
                        Piszesz bo wiesz ?? czy może usłyszałeś od kogoś kto też usłyszał od kogoś.... ?? Ja obchodziłem tam Walentynki i było cudownie :) Sklepy oferują bardzo dużo asortymentów na to "święto" we wszystkich sklepach jubilerskich roi się od specjalnych okazji... :)

Oczywiście zgodzę się z faktem, że nie wszystkie zasady są tam dobre.... ale temat jest o używkach ( marihuanie ) a nie o innych prawach tego kraju.

Skomentuj

Ja obchodziłem tam Walentynki i było cudownie
                          Ciekawe czy w pokoju hotelowym czy w domu Cudzołóstwa tam raczej nie popierają. Co innego że media trochę straszą i koloryzują ale zawsze prawda leży po środku. Ja wyznawców allaha (zwłaszcza z tych biedniejszych krajów) uważam za hołotę i mam do tego pełne prawo pisać. Tam zostałbym zastrzelony za takie poglądy...

Skomentuj

I jeszcze jedno, polaczmy 2 fakty:
                            1. pala marihuane glownie ludzie mlodzi (w kazdych badaniach tak wychodzi),
                            2. z wiekiem nabiera sie doswiadczenia i tzw. madrosci zyciowej (no niech tylko ktos zaprzeczy..)

Wniosek?

Ciekawe czy w pokoju hotelowym czy w domu Cudzołóstwa tam raczej nie popierają. Co innego że media trochę straszą i koloryzują ale zawsze prawda leży po środku. Ja wyznawców allaha (zwłaszcza z tych biedniejszych krajów) uważam za hołotę i mam do tego pełne prawo pisać. Tam zostałbym zastrzelony za takie poglądy...
                            Obejrzyj "Ludzie Boga" - polecam osobom wrzucajacym wszystkich Muzułmanów do jednego worka.

I co do Dubaju, zakazow itp.
                            Z jednej strony mamy wolnosc, z drugiej bezieczenstwo:

wolnosc-------------------O------------------- bezpieczenstwo

Przesuwajac suwak w ktorakolwiek strone tracimy jedno zyskujemy drugie.

Skomentuj

wniosek taki ze powinni calkowicie zakazac handlu (np 5 lat za zlamanie) ale pozwolic miec np jeden krzaczek w kazdym mieszkaniu :) i mialo by to odzwierciedlenie w rzeczywistosci i palacy byli by zadowoleni

Skomentuj

OFF TOP
                                Ciekawe czy w pokoju hotelowym czy w domu
                                Cudzołóstwa tam raczej nie popierają
                                Rozumiem, że obchodzenie walentynek kojarzy Ci się tylko z jednym....przykro mi. Spacer za rękę, oglądanie pokazu fontann przed Burj Khalifa a później kino, zakupy, wypad na łyżwy.... To jest dla mnie miłe spędzenie Walentynek w Dubaju...

Jakoś mnie za to nie ukarali .... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                                  Obejrzyj "Ludzie Boga" - polecam osobom wrzucajacym wszystkich Muzułmanów do jednego worka.
                                  Polecam powiedzieć to mieszkańcom Francji, Włoch lub Niemiec. Oni tam mają dość już ich
                                  Zamieszczone przez tomq88 Zobacz posta
                                  Z jednej strony mamy wolnosc, z drugiej bezieczenstwo:

wolnosc-------------------O------------------- bezpieczenstwo

Przesuwajac suwak w ktorakolwiek strone tracimy jedno zyskujemy drugie.
                                  Moja wolność kończy się tam gdzie zaczyna wolność drugiego człowieka. Jeśli ktoś nie potrafi pojąć tej zasady to nie pomoże czy pali, pije czy też nie

Skomentuj

no comment
                                    Temat rzeka :)

Skomentuj

a ja uważam, że zamiast ograniczać sprzedaż różnej maści środków i bawić się w kotka i myszkę z dilerami prochów, dopalaczy czy innego świństwa należy wszystko zalegalizować, jednocześnie nakazać biorącym podpisanie oświadczenia, że wiedzą o szkodliwości w/w środków i koszty leczenia, pogrzebu itp pokrywają z własnej kieszeni. równeiż interwencji policji w przypadku gdyby ktoś pod wpływem na rozrabiał. W przypadku osób do lat 18 oświadczenia podpisują rodzice i problem z głowy. Brak oświadczenia = brak leczenia, ewentualnie po wpłaceniu zaliczki.

Skomentuj

Święty, nie ten ustrój. Na fajkach też piszą, że palacze tytoniu umierają młodziej. Ale żeby zdobyć głosy w wyborach to "polityki" tworzą ustawę, która tych palaczy leczy. Gdyby wprowadzić taką "świadomą wolność" to efekt byłby taki, że pewnie kilkanaście procent dorosłego społeczeństwa siedziało by w więzieniach za niezapłacone mandaty, kary i rachunki za interwencje policji. Drugie tyle umierałoby pod mostem z powodu nieleczonych chorób. Pewnie następne pokolenia nauczyłyby się czegoś na naszych doświadczeniach - choć pewnym tego nie jestem. Sami czasami działamy, jakby nie istniało coś takiego jak historia ludzkości.

Jestem za wolnością, jak najbardziej, ale w tym momencie, dla nas obecnie żyjących, taki system "działającego społeczeństwa" to marzenie ściętej głowy. Równocześnie przyznam, że nie mam dobrej alternatywy - zarówno na ten pomysł jak i na stan obecny.

Skomentuj

Zamieszczone przez Święty Zobacz posta
                                          a ja uważam, że zamiast ograniczać sprzedaż różnej maści środków i bawić się w kotka i myszkę z dilerami prochów, dopalaczy czy innego świństwa należy wszystko zalegalizować, jednocześnie nakazać biorącym podpisanie oświadczenia, że wiedzą o szkodliwości w/w środków i koszty leczenia, pogrzebu itp pokrywają z własnej kieszeni. równeiż interwencji policji w przypadku gdyby ktoś pod wpływem na rozrabiał. W przypadku osób do lat 18 oświadczenia podpisują rodzice i problem z głowy. Brak oświadczenia = brak leczenia, ewentualnie po wpłaceniu zaliczki.
                                          o czym ty piszesz?
                                          to nie w cywilizowanym państwie prawa
                                          który lekarz nie pomoże pijanemu albi ćpunowi bo rodzić nie podpisał oświadczenia
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X