Potrzebowałem znaleźć kilka płyt wiórowych w okolicy.... ale jak zobaczyłem co ludzie sprzedają....Jakieś 2 minuty i tyle ciekawych ogłoszeń. Rozklekotany scan speak ,kąpletny maluch, tuba z konwersatorem, piękna kolumna i buciki Dolce Gabana...albo Dolec...Bolec czy jakieś tam.
Też się nad tym zastanawiałem, ale wygląda na to że to skopiowany opis i zmieniona tylko wartość. Kupując rezystory smd z allegro nie masz pewności co to za firma.
Opis tego rezystora jest poprawny. Nawet producent na rolce podaje tolerancję rezystora 0 ohm. Wynika to z metody i dokładności pomiaru przeprowadzonego w fabryce. Każdy miernik ma swoją dokładność i w tym przypadku o to tutaj chodzi.
To znaczy, że w skrajnym przypadku jest jakimś nadprzewodnikiem z ujemną rezystancją ?
Każdy producent rezystorów ma w swoich typoszeregach wartości 0R. Jeśli jest to seria 5% to tak śmieszjnie oznaczają 0R 5%. A chodzi tylko o to że to taka sama technologia i proces wykonania jak innych wartości z tolerancja 5%.
A tak na marginesie - jakie wartości (teoretycznie) może mieć 0R 5%? Bo pieć procent z zera to zero. Więc dlaczego miałby być nadprzewodnikiem? 0R 5% to dokładnie 0R +/-0R
PS. Realnie rezystory SMD 0R mają kilanascie do kilkudziesieciu milimomów w zależności od producenta i wielkości.
Widać, że pasjonat. Estetycznie wykonane urządzenie, do tego całkiem przyzwoita cena i opis, który powinien zadowolić przyszłego właściciela tego wzmaka.
Widać, że pasjonat. Estetycznie wykonane urządzenie, do tego całkiem przyzwoita cena i opis, który powinien zadowolić przyszłego właściciela tego wzmaka.
Zdjęcia i wykonanie wszystko fajnie pięknie ale bez przesady z tym słowo tokiem .
Co za masochista to zaprojektował i złożył do kupy ?! ale to musi dudnić i sypać piachem po
uszach , z ciekawości bym tego posłuchal i jestem bardzo ciekaw jak daleko można się posunąć z budową takich mutantów i jak bardzo można mieć spaczone postrzeganie dobrego dźwięku
Wyborna perełka !
Skomentuj