normalnie, nie zaplaca- sprawa pojdzie pewnie do sadu po czym ja umoza bo uznaja ze to jakis gowniarski wybryk
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Allegro speszyl ałard
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
gadałem ostatnio z jednym gościu na gronie,
myśli że jest masta :)
głośniki 1000W itp :)
look:
"Port w tubie jak w kazdej innej kolumnie BR gra przy tej najgłosniejszej czestotliwosci w zgodnej fazie z głosnikiem! czyli jak głosnik powietrze wypycha to z tyłu z bas reflexów tez wychodzi! Niby nielogiczne bo jak z jednej strony głosnik sie wychyla to powietrze z tyłu powinno sie wrócić i dostarczyć jego brak, nie?! ale własnie tak nie jest a to zjawisko spowodowane jest bezwładnoscią powietrza które tez wazy! a to ze z tyłu są porty to tylko aspekt estetyczny bo i tak całe cisnienie powstale w bagazniku i z tamtąd dopiero wychodzi do szoferki!
Tak swoją drogą to tuby nadają sie dobrze do dbdraga bo własnie powodują powstanie fali stojącej, ale niemalze tylko w jednym wymiarze.W jej długosci! i dlatego inne fale sie nie podbijają i tuby tak dudnią! T zjawisko nie zachodzi w skrzynce, gdzie masz przeważnie ścianki o różnym pochyleniu.
"
Skomentuj
-
ale tandeta! najbardziej odpustowe głosniki jakie widziałem, "kolumny" też sprzedaje ciekawe bo firmy JBM- 1200Wat za 109zł- prawdziwa okazja!
http://allegro.pl/show_item.php?item=54801807
a najgorsze ze to sprzedaje jakiś gość odemnie z miasta. wstyd...
Skomentuj
-
toz to klona alpharda!! zobaczcie nabiegunniki i imembrane :P
made in USA :P
http://www.alphard.pl/index2.htm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez umberto"Możesz odebrać osobiscie, a wtedy sam sie przekonasz, że opis to nie puste słowa. Ewentualnie jeżeli masz daleko do nysy, możesz wziac sobie na próbe jak sie nie spodoba oddajemy kase. "
Taka otrzymałem odpowiedź.Ciekawe.
Skomentuj
-
heheh umberto widze ze tak samo traktujesz diy jak ja ;] tez swojego czasu kupowalem glosniki z nudow, dla zabawy, doswiadczenia, sprawdzenia.... ciekawe naprawde zajecie ;] tylko powoli juz mi sie to wszystko w chacie nie miescilo a zeby cos sprzedac to ciezko bo zamiast suba za 400zl mozna kupic przeciez kino by alphard za 199zl- tak mi kiedys koles powiedzial
Skomentuj
Skomentuj