hehe, a ja sądzę żę nie uczciwa, dochodzi jeszcze koszt transporu, drugie 20zł
razem ponad 40zł
ja bym mógł dać 10zł za to i bym sobie te głośniki podpioł pod końcówkę mocy 300W 8 ohm rms, bo zawsze chciałem zobaczyć co sie dzieje z głośnikiem gdy otrzyma "odrobinę" za dużo mocy.
Oczywiście przed tym musiał bym zabezpieczyć koncówkę, albo liczyć się z kosztami jej naprawy, ale jak tanie trany końcowe to ja bym się pokusił :twisted:
Dodano 2008-02-03 17:20
Uprzejmie informuję wszystkich "znawców tematu", piszących maile, że maksymalna moc to 150W ;-) - bo ktoś kiedyś w jakimś zestawie tak napisał, i wszyscy myślą że to jest prawda - zapraszam do porzeczytania artykułu "WZMACNIACZ MOSTKOWY O MOCY 400W" opublikowanego w miesięczniku Elektronika dla Wszystkich Październik 2004 - wzmacniacz mostkowy na 2 x TDA7294 - 400W RMS 800W PMPO... Tam dokładnie jest wszystko opisane, skąd ta moc się bierze... Naprawdę nie mam czasu każdemu amatorowi tłumaczyć tego samego, zanim więc napiszesz cokowliek, najpierw przeczytaj wyżej wymienioną publikację, albo zamilcz na wieki. pozdrawiam Dodano 2008-02-03 21:41
Zapraszam do porzeczytania artykułu "WZMACNIACZ MOSTKOWY O MOCY 400W" http://www.sklep.avt.com.pl/photo/_pdf/AVT2736.pdf
Skomentuj