Po moich ostatnich przygodach z Tonsilami postanowiłem jednak kupić coś co można by nazwać głośnikami:) Dlatego szukam chętnych na wspólne zamówienie z oaudio.de Planuję kupić tam dwa głośniki Tang Band W5-704D.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Szukam chętnych na wspólne zamówienie głośników z oaudio.de
Collapse
X
-
Zamieszczone przez mecedo Zobacz postaJeszcze kilka tygodni temu jak u nich byłem na stronie to nie mieli Tang Banda
Skomentuj
-
Nie na temat...w3-315 raczej srednio nadaje sie na srednie i gore. Zobacz jak wyglada wykres tego glosnika. Wznasi sie mocno na wysokoch. Trzeba by go wyprostowac ale nie wiem czy by dobrze brzmial na calym pasmie. U mnie robi za sredniego. W3-1364 jest swietnym glosnikiem. Sluchalem go jako szerokopasmowki i rewelacyjnie sie sprawdzil w tej roli. Bardzo go polecam. U mnie na pewno tez zagosci w takiej postaci ale nie wszysktko naraz. Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Peerlessy HDS134 z Usherami T9930-20 mam jako małe monitorki do słuchania muzy przy komputerze. Fronty do kina będę robił z Usherów 8935A i T9930-20. Centralkę mam na Tonsilach GDN 13/40 i GDWK 11/100. Chciałem w niej wymienić tylko górę na T9930-20, ale jak porównałem sobie Peerlessa HDS 134 z T9930 do GDNa 15/40 z T9930 to wyszło na to że HDSy dają przyjemniejszy, bardziej przestrzenny dźwięk. Przy GDN 16/50 jest jeszcze gorzej z przestrzennością. Dlatego naszło mnie by do centralki dać coś lepszego niż GDNy. Usher YS-13225W odpada bo jest tylko 8 omowy. Peerless też nie robi 4 omowych głośników. Te Scan Speaki mi się podobają, bo po pierwsze 4 omy, niski Qts, nie mają dużych rezonansów na skraju pasma, przez co powinny być łatwe w aplikacji no i cena nie jest kosmiczna. Nie mam niestety możliwości posłuchania tych Scanów, ale jestem przekonany że grają lepiej jak GDNy.
Skomentuj
Skomentuj