Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szukam chętnych na wspólne zamówienie głośników z oaudio.de

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Szukam chętnych na wspólne zamówienie głośników z oaudio.de

Po moich ostatnich przygodach z Tonsilami postanowiłem jednak kupić coś co można by nazwać głośnikami:) Dlatego szukam chętnych na wspólne zamówienie z oaudio.de Planuję kupić tam dwa głośniki Tang Band W5-704D.

a dlaczego nie zamowisz go w polinku?

Skomentuj

No faktycznie. Jeszcze kilka tygodni temu jak u nich byłem na stronie to nie mieli Tang Banda:)

Skomentuj

Zamieszczone przez mecedo Zobacz posta
        Jeszcze kilka tygodni temu jak u nich byłem na stronie to nie mieli Tang Banda
        to chyba bylo kilka miesiecy temu a nie tygodni

Skomentuj

przecież polink sprzedaje tb już od ponad roku...
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ostatnio kontaktowałem sie z polinkiem to nie mieli żadnych tb bo nie ma cennika na ten rok. zapewnili mnie że jak będzie to dostane info.
            Nie na temat...
            jakie głośniczki cię interesują? Ja się zastanwiam nad W3-316B lub W3-315 do aplikacji w samochodzie. ktoś może słuchał ?

Skomentuj

Mi też to powiedzieli. Co dziwne, już połowa roku minęła:) Kupiłem w końcu Peerlessy HDS134, ale myślę teraz o W5-753SH do centralki.

Skomentuj

a czemu akurat te? jako szerokopasmówka czy jako woofer ma być użyta?

Skomentuj

Jako woofer. Akurat te, bo mają 4 omy, a chcę dwa połączyć szeregowo. Generalnie, to 4 omowych jest mały wybór. Mam też na oku Scan Speaki 15W-4424G00.

Skomentuj

a nie pomyslales o tym ze to nie bedzie spojne z reszta kina?
                    ale to juz raczej rozmowa na inny temat

Skomentuj

Nie na temat...
                      ja mam w3-315d do samochodu. Skladam do tego zwrotnice, slupki juz prawie gotowe i najdalej za 2 tygodnie beda 3 drogi w samochodzie. Opisze wstedy jak to gra.
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                        tyle że ja bym chciał użyc tego tb na góre w 2way, poczytałem trochę o takiej aplikacji na diyma i ludzie dość często to stosują. podobno w3-1364sa się do tego świetnie nadaje albo jeszcze lepiej W3-1878 ale jest trochę drogi ;-)

Skomentuj

Nie na temat...
                          w3-315 raczej srednio nadaje sie na srednie i gore. Zobacz jak wyglada wykres tego glosnika. Wznasi sie mocno na wysokoch. Trzeba by go wyprostowac ale nie wiem czy by dobrze brzmial na calym pasmie. U mnie robi za sredniego. W3-1364 jest swietnym glosnikiem. Sluchalem go jako szerokopasmowki i rewelacyjnie sie sprawdzil w tej roli. Bardzo go polecam. U mnie na pewno tez zagosci w takiej postaci ale nie wszysktko naraz.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Peerlessy HDS134 z Usherami T9930-20 mam jako małe monitorki do słuchania muzy przy komputerze. Fronty do kina będę robił z Usherów 8935A i T9930-20. Centralkę mam na Tonsilach GDN 13/40 i GDWK 11/100. Chciałem w niej wymienić tylko górę na T9930-20, ale jak porównałem sobie Peerlessa HDS 134 z T9930 do GDNa 15/40 z T9930 to wyszło na to że HDSy dają przyjemniejszy, bardziej przestrzenny dźwięk. Przy GDN 16/50 jest jeszcze gorzej z przestrzennością. Dlatego naszło mnie by do centralki dać coś lepszego niż GDNy. Usher YS-13225W odpada bo jest tylko 8 omowy. Peerless też nie robi 4 omowych głośników. Te Scan Speaki mi się podobają, bo po pierwsze 4 omy, niski Qts, nie mają dużych rezonansów na skraju pasma, przez co powinny być łatwe w aplikacji no i cena nie jest kosmiczna. Nie mam niestety możliwości posłuchania tych Scanów, ale jestem przekonany że grają lepiej jak GDNy.

Skomentuj

Czaruję...
                            X