Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieuczciwy sprzedawca "Karol22m"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez IoNcs Zobacz posta
    Załatwcie sobie to na PW a tutaj podajcie tylko wynik negocjacji (albo nie podajcie)...cobyśmy wiedzieli co myśleć
    Forum publiczne nie jest dobrym miejscem na załatwianie takich spraw
    A powiesz mi co mam załatawiać jak Karol22m nawet nie odpowiada na wiadomosci i jak dobrze zauwazyłeś nie prosze tutaj żebyście go zlinczowali i nakazali mu "zwrot pieniedzy czego nie zrobi" Tylko chce uswiadomić przyszłych kupców o tym że moża mieć coś lepszego w tej cenie i żeby nie ufali we wszystkie słowa tego sprzedawcy.

Tak za 200zł masz H200 bez trafa a tutaj za 200zł masz upalone trafo które z mojego punktu widzenia jest niebezpieczne i nadaje sie do wyrzucenia, a panele w sklepach dlatego sa takie drogie bo producentom nie opłaca sie ich produkować bo rynek zbytu na takie rzeczy jest znikomy znawco.
    A Tak poza tematem to zobaczcie sobie za ile "Hamburgery" kupuja panele Dytona http://www.parts-express.com/pe/show...number=300-805
    Last edited by Marios221; 18.05.2011, 21:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
      Nie pogrążaj się... Za 300zł masz nowy panel od Irka który jest lepszy, solidniejszy, mocniejszy, nowy i z 2 letnią gwarancją więc nie pisz głupot... Te ,,Twoje" panele są warte tyle po ile schodziły a nawet mniej(mówię tu o cenie 120zł za sztukę jak pojawiły się na allegro) i wiem co piszę bo miałem takie 3 i za nic w świecie bym ich sobie nie zostawił bo bał bym się o głośnik w subie a nawet dom...
      masz racje lepiej od kogos uzywke kupic ale nie tak tandetna
      mam 2 panele te co karol sprzedaje ale te 85w, jak na ta cene co je kupilem nie sa zle (49zl/szt) do arn226 idealne trafo sie grzeje ale slucham na 1/2 mocy max. Za ta cene co sprzedaje ww uzytkownik tj z tego co widzialem 90zl nigdy w zyciu bym tego nie kupil i od razu zadal zwrotu gotowki bo wykonanie jest bardzo lipne i tylko do low endu. za takie ceny co kiedys ktos je sprzedawal ok ale nie teraz taki bubel

kolego uwierz ze za 200zl z chin nowki 300w mozna sciagac gdybym mial fundusze na 200-300 paneli i czas to bym sie tym zajal

Skomentuj

konradzik88 No można sam sie na nie napaliłem jak łysy na grzebien po czym okazało sie ze przesyłka z chnin jest warta drógie tyle co panel i w tym wypadku zostaje cała paleta której mało kto potrzebuje:)

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
          panowie wracamy do meritum sprawy bo to nie temat o chinskich panelach...
          wyjasniajcie sprawe i zamykamy temat
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz Po cześći to sa chinskie panele:)
            I jak uważasz ze ta sprawa powina być wyjaśniona?
            Ja z przyjemnoscia zgodze sie na to żeby sprzedawca wymienił mi ten panel na taki wolny od wad pytanie tylko czy on bedzie chciał...

Skomentuj

no nareszcie jakas propozycja zalatwienia sprawy
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ale to przeciez normalne albo zwrot kasy albo drugi panel, ale widac karol udaje glupka i nie wie o co wogole chodiz w tych usterkach jakby 1 raz widzial je na oczy

Skomentuj

Administracja forum pracuje już nad tym jak zapobiegać tamim sytuacjom. Osobiście jestem zdania, że poszkodowany w takich sytuacjach na pewno wykorzystał wszelkie formy kontaktu, które zwykle nie skutkują a jak zakłada tego typu temat na forum to w cudowny sposób sprzedajacy sie pojawia w ciągu czasem kilku minut. Tak więc chyba problemem nie była niemożność nawiazania kontaktu, niedziałające gg, telefony, maile czy skrzynka PW a raczej niechęć zmierzenia się ze sprawą.

Skomentuj

karol22m nie zale sie tylko piszac tego posta chcialem pokazac innym ze to nie jedyna sprawa, a w aukcji chyba powinno byc napisane co z panelem bylo robione, sam widziales jak wyglada i ze jest po jakis niewiadomych regeneracjach. JAk widac nie wiadomo co dostaniemy do domu po wygranej aukcji :)
                    to ne moj temat i juz jest po ptokach :P ale moim zdaniem karol powinien zwrocic pieniadze lub przyslac jakis sensowny panel.

Skomentuj

Kolego Karol22m jeśli chcesz prowadzić jakiś "biznes" ,nawet malutki musisz zrozumieć ,że zadowolone z transakcji
                      mają być obie strony, a ludzie stosujący takie chwyty wypadają z rynku sami.
                      Jeśli ten nasz Karol to ten sam co sprzedawca z poniższego linku to myślę że dobrze wiedział co sprzedaje.
                      Większość komentarzy jest od firm sprzedających części elektroniczne.
                      http://allegro.pl/show_user.php?search=Karol22m
                      Pozdrawiam.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Z ocenami na aukcjach też jest różnie i nie należy się nimi tak do końca sugerować. To, że ktoś nie ma negatywów jeszcze o niczym nie świadczy (podobnież jak o niczym nie świadczy jeden negatyw wśród 200 pozytywnych ocen). Mi ze dwa razy zdarzyło się, że pomimo iż coś było nie tak to olałem sprawę bo nie chciałem sobie paprać konta zwrotnym negatywem. Miałem np taką sytuację, że kupiłem jakieś wysokotonówki z demontażu, które w aukcji były wyraźnie opisane jako "100% sprawne" - jak się okazało jedna z nich nie dawała znaku życia. Napisałem do gościa i w odpowiedzi otrzymałem informację, że sprawdzał je tuż przed wysyłką i działały i że "nie ma takiej opcji" żeby wysłał jeden głośnik upalony. I oczywiście info "nie wystawiam oceny jako pierwszy". Kilka kolejnych maili nie przyniosło rozwiązania a gość jeszcze zaczął sugerować, że jestem wyłudzaczem. Rozebrałem głośnik i okazało się, że przerwany jest drucik konektor-cewka - ale w takim miejscu, że nie mogło się to stać w transporcie bo wszystko znajduje się w obudowie (do tego przyznam, że głośniki były dobrze zapakowane a pudełko nie dawało żadnych oznak najmniejszych nawet uszkodzeń). Czyli głośnik zdecydowanie nie mógł działać przed wysyłką i został wysłany "uwalony" (być może nieświadomie bo po prostu nie był sprawdzony - tylko że wpis "100% sprawny" był całkiem wyraźny). No ale oczywiście olałem gnoja bo skoro "nie wystawia oceny jako pierwszy" to po co mam sobie paprać jego negatywem w moim koncie. Tak więc oceny na allegro jakiś tam pogląd dają ale nie można się nimi w 100% sugerować.

Skomentuj

Widze że dużo osób miało problemy z tymi panelami i nie tylko.
                          Teraz tylko nurtuje mnie czy Karol stanie na wysokosci zadania i zachowa sie tak jak na szanujacego handlarza przystało bo do tej pory jego odpowiedz w tej sprawie to Widziały gały co brały...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                            Teraz tylko nurtuje mnie czy Karol stanie na wysokosci
                            To dogadajcie sie w koncu miedzy soba na pw czy telefonicznie, a nie non stop o tym samym piszecie. Ciekawe czy to, ciekawe czy tamto... Jak sie dogadacie albo i nie to dopiero zdaj relacje co i jak z tym zrobiliscie... Juz nas ostrzegles przed nim, wiec dalsza gadka nie ma sensu...

Skomentuj

jak ma sie dogadac jak mu nie odpisuje? tematem na forum dopiero sie zainteresowal. Ciekawe co ty bys zrobil jakbys zostal oszukany. Ja zostalem na tym forum na 230zl za formatki na kolumny i ich nie otrzymalem zalozylem temat ale po uzytkowniku ani sladu

Skomentuj

Oczywiście sprzedawca w tej chwili będzie rżnął głupa albo w ogóle nie odpowie i tak to się zakończy pewnie, ew. napisze, że sprzedał dobry ale kupiec sam sobie go pokleił i zepsuł transformator.
                                Tak jak już ktoś wcześniej napisał, magicznie pojawił się po założeniu tematu - napisał standardowe bzdury ("nie otrzymałem nic od ciebie tutaj na PM, na elektrodzie, na mailu, na gg i w dupie marynie") i już się zmył.

Nie ma co się oszukiwać, kupiec musiałby być idiotą by sam sobie to zrobić a potem jeszcze temat napisać, że taki otrzymał już - tutaj ewidentna jest wina sprzedającego, który oczywiście ma za nic te problemy i rżnie głupia a przecież Marios221 zgadza się na praktycznie wszystkie rozwiązania - otrzymanie nowego panelu (z odesłaniem starego) czy też zwrot pieniędzy (+ odesłanie starego).

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                                  Widze że dużo osób miało problemy z tymi panelami i nie tylko.
                                  Teraz tylko nurtuje mnie czy Karol stanie na wysokosci zadania i zachowa sie tak jak na szanujacego handlarza przystało bo do tej pory jego odpowiedz w tej sprawie to Widziały gały co brały...
                                  jakie problemy? nie są sprawne?

Zamieszczone przez slipknot1989 Zobacz posta
                                  karol22m nie zale sie tylko piszac tego posta chcialem pokazac innym ze to nie jedyna sprawa, a w aukcji chyba powinno byc napisane co z panelem bylo robione, sam widziales jak wyglada i ze jest po jakis niewiadomych regeneracjach. JAk widac nie wiadomo co dostaniemy do domu po wygranej aukcji
                                  to ne moj temat i juz jest po ptokach :P ale moim zdaniem karol powinien zwrocic pieniadze lub przyslac jakis sensowny panel.
                                  Widziałeś zdjęcia? Żalisz się po upływie 2 miesięcy.
                                  Kupowałeś na allegro, powinieneś się przyjrzeć zdjęciom. W aukcji było napisane 100% sprawny i co tak nie jest?
                                  A jakie jest trafo to mnie nie obchodzi. Widzisz żebym coś o elektronice opisywał na aukcji? wszystko co jest opisane na aukcji się zgadza.

Nie chce mi się cytować tych wszystkich postów. Ale za ile sprzedaje te Panele to wam ..... do tego. Bo mogę je sprzedawać nawet po 350zł jak mi się tak będzie podobało. Jak zauważyliście są to licytacje, i allegrowicze sami tyle dają. Więc wasze gadki za ile on sprzedaje, to widocznie przeradza się w zazdrość, ile mogę zarobić na nich, bo co poniektórzy sami sprzedają tylko co się da. O ile pamiętam sam Csbiczek licytowałeś te Panele z myślą, że kupisz je po 60zł hahaha.

Irytują mnie takie sprawy jak userzy z tego forum nic nie wiedzą jak było, ale się maxymalnie wypowiadają by się czymś zainteresować.
                                  Prawda jest taka, że autor napisał po raz pierwszy dziś o 6 rano na forum jako PW, bo oni razu mi o nim nie pisał tu na forum. A czy pisał na gadu iqq czy czymś innym to miał pecha, bo od jakiegoś czasu wogule nie mam tych komunikatorów. Wypowiadacie się, że ja nie odpisywałem mu ble ble ble a autor do tej pory nie odpisał na mojego posta, że sie nie odezwał poprzez forum, jedynie wy mówicie, że ja go zlewam jak pisał?:mad:

Nie obchodzi mnie, jak mu chodzi ten Panel na dzień dzisiejszy bo ja mu go sprzedawałem już kawałek czasu, i mógł się na samym początku tym zainteresować. Nie obchodzi mnie również twoja opinia na mój temat, bo jesteś bardzo małym procentem, któremu coś nie pasuje.
                                  Tak żeby sprostować wszystko, nie wymieniam Paneli po upływie miesiąca na inny, bo nie mam pewności co z nim jest robione aktualnie. Tym bardziej jak Panel jest sprawny.

Nie chce mi się odpowiadać ( ani czytać ) waszych dalszych postów, bo standardowo się nic nie zmienia, oprócz tego że się sami nakręcacie haha.

także miłej rozmowy.

POZDRAWIAM

Skomentuj

Mineły dokładnie 24dni od nadania paczki wiec nie wciskaj mi ze sprzedałeś to 2miesiace temu napisałem do ciebie w ten sam dzien w który otrzymałem paczke ze panel jest niezgdony z opisem i o co chodzi i nie odpisałeś,chcesz mi powiedzeć ze po jednym dniu odechciało ci sie korzystać z gg i je usunełes?
                                    Jeśli trafo jest nie sprawne to i panel nie jest w 100% sprawny czyli tym samym niezgodny z opisem aukcji już nie mówie o tym ze jedzie od niego spalenizna jest cały zasmolony a nawet bezpiecznik nie działa wiec co jest w 100% sprawny??
                                    I tak naprawde to jakim zdjecia mam sie przyjżeć jeśli do każdego panelu wystawiasz te same zdjecia?
                                    Miesiac jeszcze nie mineł i panel ma zostać wymieniony nie widze innej opcji i oczywiscie nie mówie już o tym że wszystkie koszty wysyłek pokrywasz TY.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                      No ale oczywiście olałem gnoja bo skoro "nie wystawia oceny jako pierwszy" to po co mam sobie paprać jego negatywem w moim koncie.
                                      Dlatego mam na allegro drugie konto tylko do kupowania rzeczy dziwnie tanich, od osób z jedną gwiazdkę i ogólnie podejrzanych.

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m Zobacz posta
                                        A jakie jest trafo to mnie nie obchodzi. Widzisz żebym coś o elektronice opisywał na aukcji? wszystko co jest opisane na aukcji się zgadza.
                                        czyli ladujesz ludzin w bambuko. proste, opinia o twoich panelach juz jest wiec mam nadzieje ze nastepnym razem ktos sie podobrze zastanowi zanim je kupi, masz racje olalem to i to byl moj blad ale teraz mowie zeby ostrzec innych.
                                        A czy pisał na gadu iqq czy czymś innym to miał pecha, bo od jakiegoś czasu wogule nie mam tych komunikatorów.
                                        widac jestes wzorowym sprzedawca jesli masz takie aktualne dane na koncie. Byle sprzedac a potem ladnie wytrzec raczki w spodnie i mowic ze co zlego to nie ja.
                                        także miłej rozmowy.
                                        Marios221 on z tego nie robi sobie totalnie nic .... wiec watpie ze odsyskasz chociaz czesc pieniedzy.

Skomentuj

Kupowałeś na allegro, powinieneś się przyjrzeć zdjęciom. W aukcji było napisane 100% sprawny i co tak nie jest?
                                          Myślę, że łatwo byłoby tutaj udowodnić niesprawność tego panela. To, że gra po podłączeniu nie świadczy o nim, że jest sprawny - przynajmniej nie "100% sprawny". Trafo się grzeje i może w pewnym momencie zjarać chałupę - ja bym to bez mrugnięcia okiem podciągnął pod niesprawność.

Oczywiście jest już "po ptokak" i sprawa raczej nie do uregulowania ale pozostaje mieć nadzieję, że jak ktoś przeczyta ten temat to już nie wpieprzy się w ten panel. Jak to mówią: tanio, czyli drogo.

---------- Post dodany o 11:43 ---------- Poprzedni post o 11:42 ----------

Zamieszczone przez slipknot1989 Zobacz posta
                                          czyli ladujesz ludzin w bambuko
                                          No dokładnie tak jak napisałeś slipknot1989

Skomentuj

Czaruję...
                                          X