Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieuczciwy sprzedawca "Karol22m"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cytat z "O mnie" Pana Karola.
    Jestem poważnym allegrowiczem i chcę przede wszystkim kierować się uczciwością. Aukcje wystawiane przeze mnie staram się jak najbardziej szczegółowo opisywać. Podaję wszelkie dane dotyczące danego przedmiotu oraz jego stan faktyczny.
    Co do samych paneli to dla mnie wartę są one tyle co ta blacha i radiator. Pisałem już chyba tutaj że to jakiś szort jest. Ktoś kupuje całą paletę zwrotów gwarancyjnych itp. za kilka PLN i szuka naiwniaków.

Skomentuj

Karol22m, jesteś po prostu świnią. Nie wiem ile masz lat, ale na pewno nie dorosłeś do dojrzałego zachowania.

I jeszcze masz czelność mieć "diyaudio.pl" po nickiem mimo, że zwyczajnie wykorzystujesz użytkowników tego portalu. Nie wiem czy Ty nie masz sumienia, ale ja na Twoim miejscu nie mógłbym patrzeć w lustro.

Skomentuj

Ja nie rozumiem czegoś, Marios221 rozumiem, że wysłałeś mail na adres podany w allegro tak?
        Skoro koleś zlewa to to jest coś nie tak, w prawie jest zapisane, że należy powiadomić o niesprawności przedmiotu w przeciągu miesiąca czyli już Karol22 został powiadomiony.
        O wadzie kupujący powinien zawiadomić sprzedawcę w ciągu miesiąca od jej wykrycia.
        Sprawa nadaje się do sądu, jeżeli kolega karol ma to gdzieś

Art. 560. § 1. Jeżeli rzecz sprzedana ma wady, kupujący może od umowy odstąpić albo żądać obniżenia ceny. Jednakże kupujący nie może od umowy odstąpić, jeżeli sprzedawca niezwłocznie wymieni rzecz wadliwą na rzecz wolną od wad albo niezwłocznie wady usunie. Ograniczenie to nie ma zastosowania, jeżeli rzecz była już wymieniona przez sprzedawcę lub naprawiana, chyba że wady są nieistotne.
        § 2. Jeżeli kupujący odstępuje od umowy z powodu wady rzeczy sprzedanej, strony powinny sobie nawzajem zwrócić otrzymane świadczenia według przepisów o odstąpieniu od umowy wzajemnej.
        § 3. Jeżeli kupujący żąda obniżenia ceny z powodu wady rzeczy sprzedanej, obniżenie powinno nastąpić w takim stosunku, w jakim wartość rzeczy wolnej od wad pozostaje do jej wartości obliczonej z uwzględnieniem istniejących wad.
        § 4. Jeżeli sprzedawca dokonał wymiany, powinien pokryć także związane z tym koszty, jakie poniósł kupujący.
        Tak więc i koszty wysyłki musi pokryć sprzedawca.

Denerwują mnie tacy ludzie, sam teraz jestem w podobnej sytuacji, bo kupiłem mikser w 100% sprawny 6 razy użyty, a przyszedł sprzęt z trzeszczącymi potencjometrami i rdzą w gniazdach :| , a typ upiera się, że sprzęt jest sprawny.

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m Zobacz posta
          O ile pamiętam sam Csbiczek licytowałeś te Panele z myślą, że kupisz je po 60zł hahaha.
          tyle są warte więc tyle dałem... Poza tym jedni dodaja do obserwowanych drudzy dają śmieszne kwoty i widzą co się dzieje w aukcji, nie wiesz nie oceniaj bo się kompromitujesz jeszcze bardziej...

Zamieszczone przez Karol22m Zobacz posta
          Nie obchodzi mnie, jak mu chodzi ten Panel na dzień dzisiejszy bo ja mu go sprzedawałem już kawałek czasu, i mógł się na samym początku tym zainteresować. Nie obchodzi mnie również twoja opinia na mój temat, bo jesteś bardzo małym procentem, któremu coś nie pasuje.
          Tak żeby sprostować wszystko, nie wymieniam Paneli po upływie miesiąca na inny, bo nie mam pewności co z nim jest robione aktualnie. Tym bardziej jak Panel jest sprawny.
          czyli faktycznie jesteś poważny kontrahentem przez duże NIE na początku...

---------- Post dodany o 15:50 ---------- Poprzedni post o 15:47 ----------

BTW można jeszcze kontaktować się z allegro skoro przedmiot nie jest zgodny z opisem, wyjaśnić sprawę, napisać że została nagłośniona na jednym z większych forów, myślę że nie zleją sprawy... Ja bym nie odpuścił w tej sytuacji...

Skomentuj

Zamieszczone przez csbiczek Zobacz posta
            można jeszcze kontaktować się z allegro skoro przedmiot nie jest zgodny z opisem
            No mozna, ale transakcja miedzy nimi przebiegła poza allegro...

Skomentuj

Allegro jedyne co zrobi to da ostrzeżenie użytkownikowi i to wszystko >.>

ale po kilku ostrzeżeniach chyba blokują konto

Skomentuj

Ja bym sie bal robic takie walki handlujac nielegalnie, prowadzac nieewidencjonowana dzialalnosc gospodarcza, nie odprowadzajac dochodowego a tym bardziej vatu, za to sie idzie do wiezienia albo dostaje sie ogromne kary do zaplacenia, a najlepsze jest to ze wystarczy tylko jeden anonim...
                Serio, kazdemu zdarza sie cos sprzedac, nawet wiecej majac dostep do jakis okazji, zeby cos zarobic, ale wtedy juz calkiem trzeba sie miec na bacznosci i doslownie chuchać i dmuchać na klienta.

Skomentuj

Informacja

Temat stał się jałowy więc dalsza dyskusja nie ma sensu. Wystąpiłem do użytkownika Karol22m z sugestią pozytywnego rozpatrzenia sprawy. Jeżeli to nie pomoże to zostaną wyciągnięte konsekwencje. Tak więc czekamy na reakcję z jego strony.

Skomentuj

Przeczytałem 3 strony i mi wystarczy. Prosta sprawa, zgłaszamy, że szanowny Pan nie posiada działalności gospodarczej i po sprawie. Wyjdzie na tym gorzej niż jak by oddał 200PLN. Ponadto kolego nie ma "widziały gały co brały" dany przedmiot należy opisać jak najdokładniej. Zdjęcie jest poglądowe. Ponadto kolega mógł odesłać wzmacniacz (już nawet na swój koszt) i skorzystać z 10 dniowego prawa zwrotu towaru w przypadku zakupu na odległość lub skorzystać z niezgodności towaru z umową, jak że sprzedawca nie wystawia karty gwarancyjnej i nie ma zawartej informacji na ukcji, że kupujący zrzeka się praw do rękojmi, ustawy, gwarancji. Ja mam coś takiego zawarte i nie mam problemów bo zawsze opisuję dokładnie aukcję.

Skomentuj

prawo do 10 dniowego zwrotu jest wtedy gdy kupujemy od firmy a nie od osoby prywatnej

ale za to jest prawo rękojmi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez deVeno Zobacz posta
                        nie ma zawartej informacji na ukcji, że kupujący zrzeka się praw do rękojmi, ustawy, gwarancji. Ja mam coś takiego zawarte i nie mam problemów bo zawsze opisuję dokładnie aukcję.
                        Za coś takiego wylatują aukcje na allegro. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                          prawo do 10 dniowego zwrotu jest wtedy gdy kupujemy od firmy a nie od osoby prywatnej
                          I zakup nie odbywa się na aukcji

Skomentuj

O ile pamietami 10dniowy zwrot jest w przypadku kupowania od firm i wtedy nie musimy podawac powodu zwrotu.
                            Do 30 dni na zwrot jest w przypadku wykrycia " usterek", badz wad ukrytych od osob prywatnych i 90 dni dla firm.

Skomentuj

pharoh gdzie to ostatnie wyczytałeś?

Skomentuj

Kiedys chcialem zwrocic telefon ( wykrylem w nim wade ukryta po 5 tygodniach od otrzymania przedmiotu ) ale nic sie zrobic nie dalo. Chyba na jakims forum prawnym to wygoglalem wtedy :p. Oczywiscie to sie tyczy w przypadku zakupow przez internet i gdy nie ma gwarancji

Skomentuj

Czaruję...
                                X