Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki komputer

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wojak737 Zauważ że ten człowiek nie respektuje używek tylko nówki,Jak pokrecisz tego procka amd na takiej ... płycie i w dodatku na ramach 800mhz?

Skomentuj

Ale widać, że zależy mu, aby wszystko kupić jak najtaniej. Taki amd z niższej półki podkręci się maksymalnie o 10 do 15%. Nie wiem czy warto inwestować w droższy sprzęt, żeby tylko uzyskać te kilka procent zysku mocy, kosztem wyższego poboru prądu, zmniejszenia żywotności proca, oraz wyższej temperatury pracy. Do overclockingu tylko intel. Tani c2d lub jego brat pentium dual core potrafią odnotować 60 % przyrostu mocy na standardowym chłodzeniu. Niestety tu jest problem z nówkami. Wybór zależy od autora.

Skomentuj

Nie na temat...
        Używam Visty od kilku lat nie mam z tym systemem żadnych problemów tak samo jak nie miałem z XP.

Najpier niech kolega dobrze się określi i napisze co na tym kompie będzie robił bo :
        Jak nie gra czy nie używa komputera do grafiki 3d czy innych ambitnych zadań , nie jest elektronikiem i nie używa różnych symulatorów kompilatorów , syntezerów itp dziwadeł to cokolwiek kupi w miarę nowego najprawdopodobniej mu wystarczy.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
          Nie wiem czemu wszyscy tak jadą po viście, ciekawe czy mieli rzeczywiste porównanie kilku systemów, czy tylko przekazują zasłyszane opinie. http://www.benchmark.pl/testy_i_rece...rona/7098.html Nie bronię visty, bo nie używam tego systemu, moim celem jest zaprzestanie siania propagandy...
          bo vista byla najczesciej dodawanym oryginalnym systemem do kompow i lapow nawet jak juz byla 7.

co do grania kolego to odloz kase i kup ps3 bo do gry sluza konsole. Chyba wiekszosc osob zdaje sobie sprawe ze gry na PC nie sa optymalizowane i wymagaja co roz to bardziej potezniejszych sprzetow tym samym nakrecajac rynek hardware. W konsolach to nie ma miejsca bo jest to z gory skonfigurowany sprzet i kazda gra jest pod niego optymalizowana. No ale wtedy gry oczywiscie oryginaly. Mowie ci na swoim przykladzie bo sam kupilem 3lata temu kombajn do gier za 3,5k pogralem 2 tyg teraz chce znowu a niestety przy coraz to nowszych technologiach jest to staruszek cad i gry na ktorych zatrzymalem sie na PC bez problemu ale to nie to samo co konsola. Warto
          Last edited by raven1985; 25.06.2011, 15:34.

Skomentuj

Nie na temat...
            Do gry służą konsole? Hahaha, konsole niedługą zanikną, albo upodobnią się do komputera PC na tyle, że tego nie odróżnisz - mają już neta, klawiatury, myszki, jeszcze chwila i programy będą otwierane na konsolach, więc...
            Niestety, ale konsole też na dziś dzień są technologicznie 100 lat za murzynami. Grafika na konsolach dawno już przestała dorównywać współczesnym "kombajnom" a i płynność rozgrywki też nie zawsze jest zachowana. Druga strona medalu jest taka właśnie, że nie każdy może sobie pozwolić na upgrade sprzętu co 2 lata, aby nadążyć za wodotryskami i trzeba się zdecydować, w którą stronę pójść. Jest to jakies rozwiązanie, ale najlepiej kupić konsolę, jak wchodzi nowa generacja, nie wtedy, gdy poprzednia już się starzeje, bo postęp technologiczny jest widoczny na ekranie (nowe generacje nie pojawiają się co 2-3 lata; następcy ps3 i x360 mają wejść 10 lat po nich).

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
            Chyba wiekszosc osob zdaje sobie sprawe ze gry na PC nie sa optymalizowane
            Brednie. Nie wszystkie są optymalizowane należycie, ale niektóre tytuły niszczą pod tym względem.
            Last edited by raven1985; 25.06.2011, 15:33.

Skomentuj

Nie na temat...
              nie brednie tylko rzeczywistosc. Pokaz mi cos lepszego niz full hd z blu-ray w tym momencie?? Nie wiem jaka masz konsole ale u mnie na ps3 nie ma zadnego zaciecia i zawsze kazda gra bedzie odpalala na konsoli. 2 gry ktore odpalaja na konsoli nie odpalaja na tym samym kompie bo maja inne wymagania mowi ci to teraz cos? optymalizacja? :) akurat mialem optymalizacje na WAT i mowie ci ze gry sa tak robione aby wymagac coraz lepszych sprzetow. Na ps3 masz obraz tylko full hd przy odpowiednim sprzecie (tv, projektor) nie ma mowy o jakis niedociagnieciach przy nowych grach. Jesli ci sie tnie wymien naped blu-ray. Nawet jesli bedzie konsola wygladala jak komp to ZAWSZE wszystie gry i aplikacje beda na nia optymalizowane nie tak jak to jest w przypadku PC w ktorym mozesz wymieniac i dokladac sprzet i na tym bedzie polagala roznica PC - konsola!
              Last edited by raven1985; 25.06.2011, 15:32.

Skomentuj

wracajac do tematu

płyta N68C-S UCC 140zł + sempron 145 ht 2000 134zł mam nadzieje ze sie da odblokowac rdzen bo jak nie to kicha =274zł
                http://www.asrock.com/mb/overview.as...Specifications

lub
                ASROCK G41M-VS3 R2.0 141zł + PROC INTEL Celeron Dual Core E3400 2.6GHz 160zł=301zł
                http://www.asrock.com/mb/overview.as...Specifications
                ddr3 1333 tylko po oc

lub zestaw który przekracza moj budżet

asrock 785GM-S3 187zł ale ma radeon hd 4200 iHT 3.0 5200 oraz athlon x3 445 243zł= 430zł
                http://www.asrock.com/mb/overview.pl...Specifications

warto doplacac do celerona 30zł za drugi rdzen gdy moze uda mi sie odblokowac rdzen w sempronie? gniazdo 775 troche przestarzałe. ddr3 1333 tylko po oc.

gdy sie nie uda odblokowac semprona zawsze moge kupic jakis procesor na am2+

Skomentuj

Nie na temat...
                  Piszmy już z odpowiednim tagiem.
                  Gry nie są optymalizowane pod konsole, one są pod nie robione. Optymalizować, to można gry na PC po procesie produkcyjnym, gdy gra jest gotowa, ale zarzyna sprzęt i potrzebne są zabiegi zwiększające jej szybkość.
                  To że na ekranie jest rozdzielczość Full HD nie znaczy, że grafika jest przez to piękniejsza - o to mi chodzi. Rozdzielczością nie nadrobi się zbyt małej liczby wieloboków czy kiepskich tekstur. Przykładowo; ta sama gra na konsoli i na PC będzie wyglądała na PC lepiej (im nowsza gra, tym większa różnica). Poza tym w PS3 siedzi karta pokroju GF 7900GTX bodajże, więc na dzień dzisiejszy odpowiednik wydajnościowy kart dokładanych do kompów sprzedawanych w marketach. Jest oczywiście plus takiego rozwiązania - słaba karta i nie najlepszy proc, ale za to wyspecjalizowane do jednej funkcji, pokazują znacznie więcej niż ich komputerowe odpowiedniki.
                  Ja konsoli nigdy nie kupię, bo wolę raz na kilka lat wyłożyć tysiaka, albo trochę ponad i mieć maszynę wystarczającą do płynnej rozrywki oraz pracy w programach.

Skomentuj

Nie na temat...
                    tak sa robione pod konsole ale gra zanim nie przejdzie optymalizacji zawiera wiele smieci ktore trzeba usunac i kilka gier robionych jest tylko pod konsole. Do pracy powinien sluzyc inny komp, w moim wypadku posiadam netbooka podpinanego pod projektor do robienia projektow w cad i innych smieci na nim nie mam, do innych celow sluza notebook pc i konsola gra na kompie jest co najmniej nieprzyjemna ale nie zrozumiesz dopoki nie bedziesz posiadaczem tez bylem anty do ps2 ale konsola to co innego niz pc. Z doswiadczenia wiem ze przeciwnikami konsoli sa zwolennicy piratow i tym sie kieruja przy wyborze. ale wracajac do tematu, mialem kiedys asrocka i nie narzekalem 0 problemow teraz pc lata na gigabyte i jest niezawodna i do kolegi jesli chcesz sobie pograc dozbieraj do konsoli i o sprzet sie nie bedziesz martwil

Skomentuj

Nie na temat...
                      gra na kompie jest co najmniej nieprzyjemna ale nie zrozumiesz dopoki nie bedziesz posiadaczem tez bylem anty do ps2 ale konsola to co innego niz pc.
                      Nie na temat...
                      Jak dla mnie coś takiego może napisać człowiek, który ma komputer na którym w nic nie pogra i nieprzyjemna pewnie dlatego, że mając 5 fpsów nie da się grać a to trzeba przyznać.
                      Miałem 2 konsole (ps2 i xbox 360) i w tej chwili został sam xbox 360, i co robi? Leży zakurzony gdzieś, a jego pada to ja do komputera bez problemu podepnę i tyle.

Mnie sama gra nie cieszy, mnie cieszy jej oprawa graficzna (Crysis) lub niesamowita fabuła (Half Life) albo po prostu kompletnie mi się nudzi (to zagram w coś innego), jeszcze dodajmy do tego, że 90% gier na konsole nowszej generacji chodzą tylko w 720p z powodu ich (konsol) ograniczeń, widział ktoś jak wygląda Bad Company 2 na xbox 360 lub ps3 a jak wygląda na PC? Po prostu śmiech na sali.

Skomentuj

Nie na temat...
                        Z doswiadczenia wiem ze przeciwnikami konsoli sa zwolennicy piratow i tym sie kieruja przy wyborze
                        Może i tak, ale mając konsolę ludzie robią coś takiego, że kupują jedna grę i wymieniają się z innymi po przejściu tej gry - wydatek jednorazowy i argument, że trzeba płacić po 200zł za gry na konsole upada

gra na kompie jest co najmniej nieprzyjemna
                        Czy ja wiem? Nie wiem jak to dokładnie wygląda, ale wspomagacze celowania w wszelakich strzelankach, czy celowanie analogiem mnie odrzuca. No i strategie - nie pogram na konsoli w nic skomplikowanego. Oczywiście stare gry również odpadają, a wracam dość często do starszych tytułów (np Rome:TW , Jagged alliance 2). Mody do gier tez chyba nie bardzo sa dostępne dla konsol. Patrząc na powyższe: nawet do gier komputer jest uniwersalniejszy wg mnie :razz:

Czy autor napisze wreszcie, czy chce na komputerze grać w coś konkretniejszego/ chce grać, ale czasem/ nie chce grać?
                        Jak chcesz grać to proponuję naciągnąć budżet:
                        ATI HD5670 250zł i coś tego pokroju: http://allegro.pl/athlon-ii-x2-250-2...673472729.html 400zł
                        Za nieco ponad 650zł masz komp, który obsłuży wszystkie gry (w odpowiednich ustawieniach oczywiście). Ja mam dla przykładu bardzo podobny wydajnościowo zestaw, z tym, że 3 letni: E2180 i 8800GT.

Skomentuj

tez mam 8800gt ale procek core 2 duo 2,66ghz tylko nie wiem ktora wersja i od 1,5 roku nie byl uruchamiany.
                          do starszych gier wystarczy celeron 1ghz do nowych konsola (sam gram teraz w baldur's gate I bo nie mam dostepu do konsoli )

Skomentuj

Nie na temat...
                            tez mam 8800gt ale procek core 2 duo 2,66ghz tylko nie wiem ktora wersja i od 1,5 roku nie byl uruchamiany.
                            do starszych gier wystarczy celeron 1ghz do nowych konsola (sam gram teraz w baldur's gate I bo nie mam dostepu do konsoli )
                            Czyżby E8200?
                            Jeśli tak, to czy masz dziwne odczyty temp z rdzeni?
                            marcinsywala.pl
                            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
                              albo e6750 nie jestem pewien a nie mam jak sprawdzic bo w uk jestem a stacjonarka od kiedy jest konsola nie byla odpalana czyli bardzo dlugo ale z tego co pamietam odczyty byly ok

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                Panowie każdy następny post nie na temat to zakaz pisania na tydzień. Dziękuje za uwagę.

Skomentuj

Czaruję...
                                X