Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Telewizja - co wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przepraszam, nie zainteresowałem się bliżej TV z modemu.

Skomentuj

No problem.

Skomentuj

ale komp i tak musi dzialac bo Yoshi kozystal bedzie z karty telewizyjnej i monitora komputera
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

obczaj ofertę Telewizji na karte HD ostatnio na allegro sprzedają komplet karta plus stary biały nbox po przeglądzie za 350zł chyba... Co ciekawe w tym nboxie można zmienić softa na edukacyjnego i podpiąć własny dysk, wtedy całość chodzi jak nbox recorder... Wg mnie najtańsza opcja jeśli chodzi o dekoder na linuksie i przy tym tania oferta HD...

Skomentuj

Yoshi, możesz zrobić ankietę.

Skomentuj

Ja mam ostatnio kiepskie doświadczenia z Cyfrą.. skończyła mi się umowa i zaczeli mnie ostro kasować.
              Dzwonili kilka razy z ofertą dla "wieloletnich klientów" po porządnej kalkulacji okazała sie 1 zł tańsza niż dla nowego klienta.
              Pozostałem bez przedłużenie umowy, płacę więcej ale poczekam do jesieni. Jak zwykle będa rozdawac połowę za darmo :-)

Niestety jestem na nich skazany.. jedyni mają ligę angielską, no i naszą polską kopankę.
              Jeśli chodzi o telewicję cyfrową jak dobrze się orientuję najbardziej zaawansowana technologicznie jest N ( najwięcej kanałów HD itd)

Ps
              Jesli ktoś zdecyduje się na Cyfrę to tylko NIE decoder Paca, totalna porażka.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                ale komp i tak musi dzialac bo Yoshi kozystal bedzie z karty telewizyjnej i monitora komputera
                Nie doczytałem

Yoshi, chyba jest jeszcze możliwość kupienia tzw. telewizji satelitarnej na kartę. Płacisz bodajże 10 zeta miesięcznie i masz 30-parę programów. Eurosport też chyba jest w pakiecie. Potrzeba tylko satelitę i dekoder. Niestety nie pamiętam po ile. Moja babcia z takiego rozwiązania korzysta, jak będę u niej to mogę się dopytać co i jak.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                  Ja mam ostatnio kiepskie doświadczenia z Cyfrą.. skończyła mi się umowa i zaczeli mnie ostro kasować.

Rozmawiałem przed chwilą z kolegą i ostrzegł mnie przed dokładnie o takimi praktykami jak piszesz.

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                  Yoshi, chyba jest jeszcze możliwość kupienia tzw. telewizji satelitarnej na kartę. Płacisz bodajże 10 zeta miesięcznie i masz 30-parę programów.
                  No takie rozwiązanie wobec powyższych faktów nabiera sensu. Jeden mankament to cena sprzętu na starcie, z n-ki na kartę wychodzi ok 350zł za dekoder i antenkę. Ale za to później spokojna głowa a nie jakieś abonamenty i kurczki w umowach pisane czcionką 8ką .

W sumie jak to na szybkiego policzyłem to telewizja na kartę za 10 zł msc wychodzi na równi z taką cyfrą w abonamencie 19zł po czasie niecałych 2 lat, dalej już wychodzę na +. Majac droższy abonamet w cyfrze to nawet po roku. Karta ma też tą zalete, że będe mógł wykupić lub rezygnować z droższych pakietów kiedy będe chciał a abonament w górę to owszem ale w dół to chyba nigdy nie da się ruszyć .

Po pracy podreptam jeszcze do punktu z Polsatem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                    Napisał Marios

Rozmawiałem przed chwilą z kolegą i ostrzegł mnie przed dokładnie o takimi praktykami jak piszesz.
                    Yoshi, powiem tak bo jestem na bierząco.. a oni o tym nie mówią przed podpisanie umowy ( oczywiście gdzieś w zapisach to jest).

1. Wypowiedzenie umowy możesz wysłać tylko pocztą, w żadnym ich punkcie tego nie załatwiesz. Jesli chcesz coś od nich wziąść jest to nie ma sprawy w druga stronę to nie działa.

2. Wypowiedzenie musisz wysłać miesiąć przed końcem umowy, i masz miesięczny okres wypowiedzenie. Jesli tego nie zrobisz okres ten zwiększa się do 3 miesięcy...:( , no i zamiast 70 zł w promocji płacisz 150zł.

3. Aby płacić mniej możesz zrezygnować z opcji dodatkowych, niesty wyłączyć możesz tylko jedną na miesiąć itd. itd. itd. itd.
                    Cały czas motają z jakimiś specjalnymi promocjami przy przedłużeniu umowy, w jednym miejscu Ci dadzą tanie w drugim Cię skroją. Ale tak już chyba jest wszędzie.

Podsumowując, jesli nie oglądasz sportu (w szczególności piłki nożnej lub NBA) rozważ inne platformy bo uważam że oferują więcej.

Skomentuj

Teraz praktycznie każda umowa z "promocyjnym abonamentem" na czas określony (czy to telewizja, telefon czy internet) jest tak skonstruowana, że musisz ją wypowiedzieć w jakimś tam terminie przed jej końcem bo jeśli tego nie zrobisz to z automatu przechodzisz na umowę na czas nieokreślony a w takiej sytuacji tracisz możliwość korzystania z "promocji" (w ogóle słowo "promocja" przyjęło w Polsce jakieś absurdalne i oderwane od rzeczywistości znaczenie...).

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                      oni o tym nie mówią przed podpisanie umowy ( oczywiście gdzieś w zapisach to jest).
                      Później usłyszysz tylko, że trzeba czytać co się podpisuje... no i fakt, trzeba czytać - tylko, że w tej akurat sytuacji jest to kolejny absurd w polskiej rzeczywistości (podobnie jak "promocja") bo nawet jak przeczytasz całą umowę i nie zgodzisz się z jakimś jej punktem to nie masz możliwości jakiejkolwiek negocjacji. Albo podpisujesz albo spadówa - a konsument sobie myśli "łachy bez - idę do konkurencji" - a u konkurencji?... identyczna sytuacja. "Wolny rynek" hahaha

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                        a u konkurencji?... identyczna sytuacja. "Wolny rynek" hahaha
                        Tu Dabyl masz w 100% rację, podobne bagno wszędzie nie tylko w telewizji cyfrowej.
                        W Polsacie lub N umowa jest chyba jeszcze na dłuższy okres, no i promocje promocje i jeszcze raz promocje.

Skomentuj

Byłem w polsacie i mają dość ciekawą ofertę. Oczywiście nie jest pozbawiona kruczków w postaci "promocji" czyli w najtańszym abonamecie za 15 zł przerwsze 3 miesiace mamy kanały z abonamentu za 39,9zł ale jak nie powiemy odpowiednio wcześniej, że tego nie chcemy to "promocja" trwa dalej czyli po 3 miesiacach będziemy płacić 39,9 zamiast 15zł.

Natomiast zaletą poslatu jest tani sprzęt (dierżawimy), 50zł antena i tyle samo dekoder. Robiąc układ na dwa TV za sprzęt trzeba zapłacić w sumie 220zł (antena 2 dekodery + 1 konwerter) i trzeba wziąć abonament 39,9, który ma naprawdę dobry pakiet kanałów. Rozwiązanie dość korzystne gdy trzeba na 2 TV.

W Dialogu sie dowiadywałem i niestety moje łącze nie obsłuży 2 kanałów TV.

Obecnie rozpatruję takie opcje :
                          - Polsat na 2 TV
                          - Polsat 1 TV + Dialog
                          - telewizja na karte + Dialog

Najtaniej od strony abonametów wyjdzie ostatnia opcja ale trzeba sporo wydać na starcie na sprzęt.

Skomentuj

yoshi ja mam polsat ogolnie nie jest zly ale czesto sie wiesza. Mam full pakiet za 89,9 z hbo i cinemaxx i do tego byla promocja 2 w cenie 1. dostalem 2 dekodery w cenie 1. Cena dekoderu 49zl i to ty wybierasz czy dzierzawisz czy kupujesz roznica jest ta ze gwarancja na dekoder jest 24mce a umowa trwa dluzej wiec jak sie zepsuje po okresie twoj problem w dzierzawie tego nie ma daja drugi i po sprawie

Skomentuj

co do N-ki
                              mam ją 3 lata i nie powiesiła się nigdy
                              oczywiście nie licząc mega złej pogody (bardzo duży deszcz z burzami czy zawieruchy ze śniegiem)
                              ale to już nie jest ich wina
                              tak działa od tylu lat nie przerwanie (no chyba, ze rachunek zapomniałem zapłacić :))
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na razie zamówiłem dialog , już działa :). Obraz nawet ok, net działa nadal dobrze. Niestety jeszcze nie wykoncypowałem jak połączyć tuner z kartą TV w kompie. Jutro idę poszukać jakiejś magicznej przejściówki

Skomentuj

Panowie, przymierzam się już konkretnie do zakupu dekodera Nki na kartę. Czy miał ktoś styczność z tymi dekoderami i mógłby coś mi podpowiedzieć?
                                  Generalnie zależy mi najbardziej na tym, aby dekoder nie miał problemów z zewnętrznym dyskiem i odtwarzaniem formatu .mkv... Fajnie jakby dekoder miał też nienajgorszy przetwornik cyfrowo-analogowy aby z niego od razu wyjść na wzmacniacz.

Skomentuj

Z tym wyjsciem via RCA z dekodera na wzmak to uwazaj, gdyz mozesz miec lag pomiedzy obrazem, a dzwiekiem - moze to byc spowodowane tym ze dzwiek z dekodera wychodzi 'odrazu', a obraz via HDMI musi byc przetrawiony jeszczez przez TV w zwiazku z tym moze powstac opoznienie pomiedzy tymi sygnalami.

Przerabialem ten problem i ostatecznie musze ciagnac dzwiek z TV, wtedy nic sie nie rozjezdza.

Skomentuj

No to nie ma problemu, z TV sobie wyciągnę sygnał na wzmaka. Problemem jest wybór dekodera do telewizji n w HD, aby miał usb, który poradzi sobie bezproblemowo z większymi dyskami i formatami mkv...

Skomentuj

Bierz kartę plus moduł CAM. O dobry tuner zapytaj na laki.dvhk.pl Ja nie polecam Fergusonów.
                                        HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                                        CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                                        Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

nie bierz nic,żyj i przezywaj zycie sam,organizuj se je bez TV.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X