Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[watek fotograficzny] statyw do aparatu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zawsze wybieraj najwyzszy ( o najdluzszych nogach ), bo to co sie wyciaga ze statywu to taka atrapa w sumie. Ja tego uzywam do mocowania mikrofonu pomiarowego :)

Skomentuj

Ja osobiscie mam Velbon Sherpa 600R - trzymie lustrzanke z 70-200/2.8
      Patrz na wage statywu, czym ciezszy tym lepiej, natywna wysokosc - wysoki jest wygodny lecz pamietaj ze wysuwanie glowicy do gory na wysiegniku moze powodowac przy max. wysunieciu 'kolybanie' calego sprzetu.
      Dlatego najlepiej aby nogi statywu byly najwyzsze.

Sympatycznie wypada Velbon DF-60 za jakies 140zl - niestety plastik, z velbona to dopiero seria Sherpa cos soba reprezentuje.

Ahh masz kompakt......
      Bierz cos taniego w tym przypadku.

Skomentuj

A ja mam statyw digipod kupiony 5 lat temu za 30zł ( aluminiowy ) jest wysoki i lekki - sprawuje się znakomicie już te kilka lat ( moj aparat to kompakt )
        Wpinałem do niego nawet półtora kilogramową kamere i dawał rade Zenita z obiektywem 60mm też spokojnie trzymał :)

Nie patrz na marke i na ludzi, którzy fotografią się interesują, bo oni zawsze będą doradzać Ci sprzęt za grubą kasę :P
        Jedyny plus taki, że ja statyw znalazłem na allegro ale pojechałem go osobiście pomacać :) Wygląda dalej jak nowy.

Więc moja rada to kupuj najtańszy najlepiej wyglądający i mający jak NAJMNIEJ BAJERÓW ( to ważne ) bo im więcej dupereli tym więcej rzeczy może się zepsuć.

Skomentuj

Ja mam taki statyw kupiłem go za 30zł z przesyłką http://allegro.pl/statyw-foto-na-wak...748914273.html jest dość sztywny do domowego użytku lepszego nie potrzeba. Jego wysokość jest dobra prawie nigdy nie rozsuwam go do końca

Skomentuj

To w takim razie kup sobie taki przedwojenny statyw na aparat wielkoformatowy;D
            A tak poważnie to może coś używanego? szukaj statywów które waża przynamniej 1kilo http://allegro.pl/tripod-statyw-velb...760034180.html
            Tu masz całkiem fajny statyw za niewielkie pieniadze a jak kupisz sobie lustrzanke to i też wepniesz i w góry też z nim pójdziesz,Lepiej kupić coś trwalszego niż najtanszy który raz upadnie i sie połamie:)

Skomentuj

kupiłem podobny statyw za 30zł (wyprzedaż, zamiast 50zł). No dobra, ale to się chwieje jak pijak po 3 połówkach! Mam aparat 400g i nie ma opcji, żeby był stabilny i zrobił wyraźne zdjęcie przy większym zoomie, chyba że użyjesz samowyzwalacza lub pilota. A teraz pomyślcie, że to jest droższy niż ten za 19zł! Kup lepszy, ale na pewno nie w takiej cenie. Głowica to porażka! Może i nadaje się do zdjęć, ale tylko do krajobrazów i małych ogniskowych. Zapłać raz a porządnie :)

Skomentuj

kupilem najwiekszy i najciezszy z najtanszych...
                zobaczymy jak dojdzie

Skomentuj

Czaruję...
                X