Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projektor i jego rozdzielczosc wyswietlania obrazu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wskazówka
    [offtopic] piszesz tekst i konczysz [/ offtopic] bez spacji po /
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
      Nie na temat...
      lklukasz a miałeś projektor acera ? bo tu mowa jest o projektorze a nie o laptopie! Ja tam acera wg nie bronię i neutralny jestem wobec tej firmy, zirytowało mnie natomiast to że komuś pada jakiś produkt to inny bo tej samej firmy też jest/będzie do kitu, tak nie można myśleć.
      tymbardziej ze lukaszowi juz gwarancja sie skonczyla wiec dawno temu byl kupowany teraz ta firma robi naprawde wysokojakosciowe produkty a asus niestety srednio mam netbooka i chyba tasma pada bo przy rozchylaniu ekran miga i jak pomacham nim przestaje

Skomentuj

Nie na temat...
        moj mial tylko 1 rok gwarancji to kupilem go na f-vat i wrzucilem sobie w koszty
        wiec jak sie zepsul mial 14 lub 15 miesiecy :(
        Last edited by lklukasz; 22.08.2011, 14:36.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Najlepiej gdybyś miał możliwość samodzielnego obejrzenia możliwości wybranego przez Ciebie projektora, wtedy będziesz wiedział czy taki obraz Ci odpowiada.

Z Acerem jest różnie, zależy na jaki egzemplarz sie trafi.

Skomentuj

Też mnie interesuje temat projektora, na pewno kupiłbym projektor zamiast telewizora.

Zamieszczone przez Shinobi Zobacz posta
            Najlepiej gdybyś miał możliwość samodzielnego obejrzenia możliwości wybranego przez Ciebie projektora, wtedy będziesz wiedział czy taki obraz Ci odpowiada.
            Z tym jest najtrudniej. Teraz niczego nie da się obejżeć. Albo zamówienie w ciemno z neta albo idziesz do sklepu gdzie i tak nie mają sprzętu który cię interesuje ale mogą ściągnąć na zamówienie więc na jedno wychodzi.

Skomentuj

na podlasiu zapraszam do siebie. za 2 tyg moge filmik wstawic jak to wyglada ale wiadomo na filmiku gowno mozna sprawdzic w porownaniu do realnego obrazu

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                Z tym jest najtrudniej. Teraz niczego nie da się obejżeć. Albo zamówienie w ciemno z neta albo idziesz do sklepu gdzie i tak nie mają sprzętu który cię interesuje ale mogą ściągnąć na zamówienie więc na jedno wychodzi.
                Dokładnie mam tak samo.

Yoshi może chcesz sobie zrobić swój projektor :) (Pytam bo w końcu jesteś adminem forum DIY :razz:)

PS przypominało mi się właśnie (bo tak gadaliście o tych projektorach HD....) że projektor HD! można też spokojnie wykonać samemu (DIY) koszta nie powinny wyjść więcej ja 1tyś zł (jest tylko jedno ale; no ale to by trzeba było trochę napisać o tym)
                Może ja jednak założę ten temat o projektorze DIY ? - Jest ktoś ciekawy takich rozwiązań ?

Skomentuj

na pewno kupiłbym projektor zamiast telewizora.
                  projektor nie zastąpi wam telewizora, nie wyobrażam sobie oglądania wiadomości na 100 calach

Teraz niczego nie da się obejżeć. Albo zamówienie w ciemno z neta albo idziesz do sklepu gdzie i tak nie mają sprzętu który cię interesuje
                  nie prawda! przed zakupem byłem na prezentacji w sumie 4 projektorów. obejrzałem
                  1. OPTOMA HD20
                  2. EPSON TW3200
                  3. MITSUBISHI HC3900
                  4. MITSUBISHI HC 4000
                  po prezentacji wiedziałem już dobrze i bez żadnych wątpliwości zakupiłem hc4000

Skomentuj

ja wszystko ogladam na 163'' i jakos nie narzekam, nie wyobrazam teraz sobie ogladac wiadomosci na 40''

Skomentuj

No niestety Yoshi_80 masz rację, niektórzy nie chcą nawet wyciągnąć projektora z kartonu aby nie był otwierany.
                      Jednak propunuję Ci postarać się obejrzeć kilka aby mieć porównanie.

---------- Post dodany o 12:31 ---------- Poprzedni post o 12:27 ----------

Zamieszczone przez 1grzecho Zobacz posta
                      po prezentacji wiedziałem już dobrze i bez żadnych wątpliwości zakupiłem hc4000
                      Zadowolony jesteś z niego, kanapę masz dokładnie pod nim?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                        kanapę masz dokładnie pod nim?
                        tak, kanapa jest dokładnie pod projem

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                        Zadowolony jesteś z niego?
                        zadowolony to mało powiedziane! jak załączam film(koncert) to jestem szczęśliwy jak dziecko :biggrin:
                        w życiu nie myślałem że będę miał w salonie taki obraz a zachwyt moich znajomych(czytaj zazdrość), mówi sam za siebie

---------- Post dodany o 18:08 ---------- Poprzedni post o 18:03 ----------

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                        ja wszystko ogladam na 163'' i jakos nie narzekam, nie wyobrazam teraz sobie ogladac wiadomosci na 40''
                        a powiedz co to za radocha oglądać Jarosława Gugała w TVP1 w takim formacie? :biggrin:
                        druga sprawa to mi byłoby szkoda lampy

Skomentuj

Yoshi może chcesz sobie zrobić swój projektor
                          Na razie wolę się nie pakować w kolejny projekt z marna perspektywą ukończenia w sensownym czasie :)

Może ja jednak założę ten temat o projektorze DIY ? - Jest ktoś ciekawy takich rozwiązań ?
                          Czemu nie, na pewno ktoś się zainteresuje. Ja specjalnie nawet nie mam pojęcia jak obecnie można to wykonać, wiem że kiedyś ludzie tworzyli to z rzutnika i jakiejś niewielkiej matrycy ale jakość tego rozwiązania jest raczej marna. (kiepska matryca).

projektor nie zastąpi wam telewizora, nie wyobrażam sobie oglądania wiadomości na 100 calach
                          Generalnie miałem na myśli kupowanie telewizora pod kątem filmów. Jeżeli już duża przekątna to duża, czyli projektor bo telewizor z taką przekątną to majatek. Wiadomości, o ile oglądam to na ekranie monitora bo mam kartę TV. Ogólnie do TV starcza mi ekran komputera, chociaż kusi mnie taki projektor i oglądanie np. formuly 1 na gigantycznym ekranie :).

Skomentuj

co to za radocha oglądać Jarosława Gugała w TVP1
                            Zadna, bo o n tam nie wystepuje, tlyko w Polszmacie.

Skomentuj

a powiedz co to za radocha oglądać Jarosława Gugała w TVP1 w takim formacie? :biggrin:
                              druga sprawa to mi byłoby szkoda lampy
                              ja w ciagu pol roku nalatalem 650-700godz. zywotnosc lampy na eco mam 5tys godz a nowa lampa 350zl wiec mi to lata kiedy lampe wymieniam to jest plus podstawowego sprzetu ze jest tani w eksloatacji, czasami zapomne wylaczyc i usne przy filmie i lata tv cala noc jak timera nie ustawie No ale nie musze sie przejmowac co moge na projektorze obejrzec a czego nie tv nie wlaczam

Skomentuj

Napisał Marios
                                kanapę masz dokładnie pod nim?
                                tak, kanapa jest dokładnie pod projem

Tak pytam bo interesuje mnie poziom hałasu.

Napisał Marios
                                Zadowolony jesteś z niego?
                                zadowolony to mało powiedziane! jak załączam film(koncert) to jestem szczęśliwy jak dziecko
                                w życiu nie myślałem że będę miał w salonie taki obraz a zachwyt moich znajomych(czytaj zazdrość), mówi sam za siebie
                                No fajny sprzęcik, Mitsubishi górna półka jesli chodzi o projektory.

---------- Post dodany o 10:51 ---------- Poprzedni post o 10:50 ----------

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                                ja w ciagu pol roku nalatalem 650-700godz. zywotnosc lampy na eco mam 5tys godz a nowa lampa 350zl wiec mi to lata kiedy lampe wymieniam to jest plus podstawowego sprzetu ze jest tani w eksloatacji, czasami zapomne wylaczyc i usne przy filmie i lata tv cala noc jak timera nie ustawie No ale nie musze sie przejmowac co moge na projektorze obejrzec a czego nie tv nie wlaczam
                                Podziwiam Cię konradzik :-) widzę że ten projektor to dla Ciebie doża frajda :-) oglądanie wiadomości na projektorze zapewne Ci się niebawen znudzi..

Skomentuj

rok czasu i wszystko tylko na projektorze filmy, tv, ps3, laptop nawet piszac na forum czy na gg mam obraz na projektorze dla mnie duza wygoda i komfort kwestia przyzwyczajenia nawet jak ogladam mecz w pubie na 50'' to dla mnie juz za malo

za rok wyprowadzam sie do uk wtedy moze zainwestuje w full hd jesli rynek full hd i bluray sie powiekszy

Skomentuj

Czaruję...
                                  X