Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny z Biedronki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zawsze mogę zwrócić a i tak szukałem kolumn do tej kwoty... no i właśnie zastanawiam się nad zwrotem i nad kupnem cat tamte maja chociaż jakieś zwrotnice :d

Skomentuj

Lepiej kup któreś z tego posta:
      http://diyaudio.pl/showthread.php/64...l=1#post287472
      Osobiście brałbym te Heco http://allegro.pl/heco-ps-130-vintage-i1843044264.html na pewno zagrają milion razy lepiej, niż biedronki. I jeszcze na parę płyt Ci starczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
        Osobiście brałbym te Heco
        sam bym je wziął, ale tam jest tylko jedna kolumna

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Kolejny przykład kiedyś już pokazywany, który zrobiony jest za grosze a nie wiadomo jak to gra...
          http://allegro.pl/niemieckie-kolumny...855474652.html
          trochę już o tym rozmawialismy u nas na forum
          nawet z czystej ciekawości chciałem kupić coś takiego i posłuchać
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez pepinio Zobacz posta
            z brzmienia nie jestem zadowolony chociaż po zastosowaniu kilku poprawek nie powinno być źle głośniki wysoko tonowe nie nadają się do niczego.
            jakie poprawki masz na myśli?? wymiana wysokotonowego i calej reszty brygady? wraz z dodaniem zwrotki?

Zamieszczone przez pepinio Zobacz posta
            Przy kupnie ich zależało mi na wyglądzie i wygladaja fajnie tylko gdyby nie ten napis z przodu clarus ;/
            innymi słowy kupiles obudowy za 300 zł
            bez sensu.. bo jeśli tylko obudowy chciałeś to na aledrogo za góra 200 zł są ładniejsze i też z głośnikami do wyrzucenia

Ale niech to będzie przykład jak się można wpakować. To poprostu niemożliwe żeby w tej cenie coś było sensownego.

Skomentuj

Wojak, masz rację, ślepy jestem :)

Sent from my Milestone using Tapatalk

Skomentuj

Zamieszczone przez astonmarcin
                bez odsluchu bym nie kupił
                zawsze możesz poprosic o odsłuch między koszulami nocnymi, alkoholem a lodówkami z nabiałem...
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a biedronce w Rumi jeszcze sterczą, także szału nie ma

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    koszulami nocnymi
                    Świetnie wytłumią rezonanse.

alkoholem
                    Szkło świetnie rozprasza wysokie tony.

lodówkami z nabiałem
                    Zmiana temperatury powietrza ma wpływ na dźwięk, dzięki temu zostanie ożywiony.

A odsłuchem zajmie się nasza specjalistka - Pani Mariola - Kasjerka. O bezpieczeństwo zadba nasz dzielny, biedronkowy ochroniarz

Skomentuj

Zamieszczone przez Święty Zobacz posta
                      a biedronce w Rumi jeszcze sterczą, także szału nie ma
                      w tej obok domów na kółkach jak się na Gdynię leci?

we wsi Warszawa też jeszcze są
                      były całe "jeden" karton i nadal stoi
                      troche sie przewrócił i opiera się o filar pod kąten 45st ale zawsze
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Piękne fotografie są na kartonach. To istny "hajend".
                        Posłuchałem i szału nie ma. Ba, nawet gorzej grają niż moje lipne hds'y z równie lipnymi xt (w których i tak jestem zakochany).

Skomentuj

A ja zakupiłem, dodałem zwrotnice i grają naprawdę spoko. Wewnątrz są 4 głośniki. Wysoki, nie wiem jaka moc, bo Chinole zapomnieli napisać 2 średnie po 45 W spięte w szeregu bo są po 4 Omy. i niski 45 W 8 ohm. Całość miała 4 Ohm-y, ale po wipeciu w zwrotnicę jest 8 Ohm. Mi to pasuje. Po że tak powiem tuningu są naprawde dobre.:):flapper::lol::drool: Kto nie kupił, niech żałuje.:flapper:

Skomentuj

wsadź trochę gabki do środka będzie całkiem git ;-)

Skomentuj

Yasyr masz moze jakies foteczki z modyfikacji i ze srodka obudowy?

Skomentuj

Gąbeczki też dołożyłem, ale nie za wiele. Tylko na tylnych ściankach. Mówię Wam, jest o niebo lepiej. Wreszcie słychać wysokie tony, a bas jest wydatniejszy. Co do zdjęć, to mógłbym,ale nie chce mi się ich demontować. Mógłbym zrobić, ale nie myślalem, że kogoś to obchodzi. Na forum jest tylko sama krytyka i kpiny, a te kolumny grają naprawdę OK. Dużo lepiej niż moje wcześniejsze 100W Pionier-y. Poza tym wymieniłem przewody, bo te w kolumnach, były nisko budżetowe, czyli trochę za cienkie. :crying:
                                Po modyfikacji, w połączeniu z moim amplitkiem Sony w pokoju 25m2 dudnią, że ażmiło.
                                Last edited by yasyr; 17.10.2011, 22:59.

Skomentuj

Ok ok, nie ma sensu demontowac, bo jeszcze otwory w plycie sie wyrobia i bedzie problem :) Jesli jestes zadowolony z grania to tylko sie cieszyc.

Skomentuj

Dałbyś chociaż fotę jak wyglądają, bo do biedronki niezbyt czesto zaglądam.

Skomentuj

W sumie dołożyłem około 100zł, ale za te pieniądze nic lepszego nie kupił bym. Zwrotnice jakie włożyłem, kupiłem na Allegro : http://allegro.pl/zwrotnica-stx-3d-1...847167814.html Gąbka i kable to inna bajka. :)
                                      Fotkę dam jutro, bodziś już trochę późno.
                                      Last edited by yasyr; 17.10.2011, 23:10.

Skomentuj

tak czytam i mam wrazenie, ze swoimi ulepszeniami nie wiele zdzilales
                                        no ale jak wysokotonowy dzieki wygluszeniu zagral lepiej to tylko sie cieszyc :/
                                        ale jesli jestes zadowolony to ok
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez yasyr Zobacz posta
                                          W sumie dołożyłem około 100zł, ale za te pieniądze nic lepszego nie kupił bym.
                                          plus kasa za kolumny... Wg mnie da się coś lepszego kupić...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X