Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny z Biedronki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez yasyr Zobacz posta
    Po modyfikacji, w połączeniu z moim amplitkiem Sony w pokoju 25m2 dudnią, że ażmiło.
    Zestrój niżej BR. Z pewnością jest strojony bardzo wysoko, i dlatego nieprzyjemnie dudnią z dużym natężeniem. Proponuję spróbować na 40hz, i zobaczyć jak zachowają się kolumny. Powinno być lepiej, jeśli niskotonowy będzie się dało niżej zestroić. Ale przy takich głosnikach nic nie wiadomo, i niekoniecznie musi się to udać w takim stopniu, zeby było w 100% ok.

Skomentuj

do tych kolumn proponuje takie kable
      http://www.audiovideo.com.pl/136-kable-glosnikowe?p=3
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        do tych kolumn proponuje takie kable
        http://www.audiovideo.com.pl/136-kable-glosnikowe?p=3
        Goldy będą za jasne, seria platinium powinna lepiej zgrać się z wysokotonówką z tego zestawu:

http://www.audiovideo.com.pl/78_wire...&orderway=desc

Skomentuj

Na forum jest tylko sama krytyka i kpiny, a te kolumny grają naprawdę OK.
          Ciekawa zagrywka socjologiczna mająca dodać wiarygodności piszącemu, a w nas wzbudzić poczucie winy i wstydu za nieuzasadnioną krytykę, oraz mylenie się na całej linii. Kajamy się więc :P.
          Gąbeczki też dołożyłem, ale nie za wiele. Tylko na tylnych ściankach. Mówię Wam, jest o niebo lepiej. Wreszcie słychać wysokie tony
          Widzę szanse na patent, może nawet Nobla :P
          Dużo lepiej niż moje wcześniejsze 100W Pionier-y.
          No to nie pagadiiii. Lepiej niż 100W Pionier-y :cool:.
          No ale nic. Temat się pojawił, to i znikąd się nowy użytkownik pojawił który towar zakupił, napisał entuzjastyczną "recenzję" i tyle go było na forum widać. Oczywiście nic nie sugeruję :).
          A już porzucając ten ironiczny ton, yasyr, czy tam pepinio (też nic nie sugeruję :P), wrzuciłbyś przynajmniej te zdjęcia :P.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            no ale jak wysokotonowy dzieki wygluszeniu zagral lepiej to tylko sie cieszyc :/

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
            Widzę szanse na patent, może nawet Nobla :P

na tegoroczne juz za pozno ale przyszlym roku kto wie...
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A ja zakupiłem, dodałem zwrotnice i grają naprawdę spoko. Wewnątrz są 4 głośniki. Wysoki, nie wiem jaka moc, bo Chinole zapomnieli napisać 2 średnie po 45 W spięte w szeregu bo są po 4 Omy. i niski 45 W 8 ohm. Całość miała 4 Ohm-y, ale po wipeciu w zwrotnicę jest 8 Ohm.
              yasyr jakoś nie skumałem. Zmieniłeś impedancję zestawu głośnikowego zwrotnicą?
              Ja więcej pytań nie mam. Powyższe też potraktuj jako retoryczne.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
                Zmieniłeś impedancję zestawu głośnikowego zwrotnicą?

To akurat jest możliwe :) . Jak masz zestaw 3 drożny na głosnikach 8 ohm ale ślredni i niski lecą pełnym pasmem lub prawie pełnym (filtracja jest nie dość dobra i pasma mocno na siebie nachodzą) to w dość szerokim zakresie częstotliwosci zestaw bedzie 4 ohmowy. Tylko takie rozwiazanie trudno nazwać zestawem 3 drożnym.. lub w ogóle zestawem głośnikowym

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                  Tylko takie rozwiazanie trudno nazwać zestawem 3 drożnym.. lub w ogóle zestawem głośnikowym
                  Nie wyobrażam sobie sytuacji, że ktoś celowo (mając do dyspozycji dokładnie te głośniki "biedronkowe") wybierze takie rozwiązanie.
                  Chociaż w jednym z opisów, "konstrukcja" była określona mianem czterodrożnej. Może gdzieś się zawieruszył jeszcze jeden nisko-tonowiec.
                  Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
                  X