Witam, jest ktos na forum kto jezdzi na nartach lub snowboardzie? gdzie zazwyczaj jezdzicie i czy jedzie ktos w tym sezonie w alpy z snowshow?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
sezon zimowy tuz tuz
Collapse
X
-
Narty:
- głównie Lubomierz
- czasem Śnieżnica
- czasem Maciejowa
Jak jestem u babci w Beskidzie Żywieckim to zawsze jeżdżę http://www.skalite.sk/ i czasem http://www.skiareal.cz/marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Bardzo mi się podobał. Trasy zróżnicowane, ładnie przygotowane. Kolejek nie było aż tak dużych.
Jeszcze znalazłem: Velkaraca - byłem tam dwa lata temu. Wrażenia niesamowite. Pięknie przygotowane trasy. Łączna długość nartostrad to chyba 16km więc jest w czym wybierać - tylko troszkę $ trzeba wyłożyć.marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz postaJeszcze znalazłem: Velkaraca - byłem tam dwa lata temu. Wrażenia niesamowite. Pięknie przygotowane trasy. Łączna długość nartostrad to chyba 16km więc jest w czym wybierać - tylko troszkę $ trzeba wyłożyć.
No właśnie tak jest jak porównujemy z tym co jest u nas. Ceny w tej Velkarace są tylko to 66-75% tego co płaciłem w Austrii. Nocleg myślę wyjdzie podobnie (miałem 100e za 5 noclegów) a tras w całym Zillertal jest 660km, w samym Kaltenbach o ile pamiętam to 160km , czyli 10x więcej. O ich przygotowaniu, ilości wyciągów i ich przepustowości nie wspomnę. Naprawde będę w tym roku się mocno zastanawiał czy marnować pieniądze na ślizganie się po tych okolicznych pseudo trasach czy nie lepiej pojechać raz na tydzień w alpy
.
Skomentuj
-
Są na forum narciarze czy sami audio-maniacy? :lol:
Od jutra rusza główna trasa na Jaworzynie Krynickiej, ktoś się wybiera w najbliższych dniach? Ja mam zamiar pojechać na tygodniu, na stronie podają, że do 19.12 obowiązuje karnet 50zł od 9 do 15.
http://www.jaworzynakrynicka.pl/wyda...kolejne-trasy/
Ogólnie dopiero zaczynam przygodę z deską, w zeszłym sezonie byłem kilka razy na Jaworzynie. Gdzie można dobrze pośmigać bliżej Rzeszowa? Myślałem o Kiczera-Puławy ale po przeczytaniu opinii na forach troszkę się mi odechciało.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaNo właśnie tak jest jak porównujemy z tym co jest u nas. Ceny w tej Velkarace są tylko to 66-75% tego co płaciłem w Austrii. Nocleg myślę wyjdzie podobnie (miałem 100e za 5 noclegów) a tras w całym Zillertal jest 660km, w samym Kaltenbach o ile pamiętam to 160km , czyli 10x więcej. O ich przygotowaniu, ilości wyciągów i ich przepustowości nie wspomnę. Naprawde będę w tym roku się mocno zastanawiał czy marnować pieniądze na ślizganie się po tych okolicznych pseudo trasach czy nie lepiej pojechać raz na tydzień w alpy
.
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Hej. Ja ze swojej strony mogę polecić Francję Valmeinier 1800 . Tras jest mnóstwo i są na prawdę na bardzo wysokim poziomie. Bywałem też we Włoszech Marilleva 1400 ( Val di Sole) Trasy w/g mnie trochę gorzej przygotowane w porównaniu do Valmeiner i trochę węższe ale to są szczegóły jak ktoś chce śmigać na desce:) Z doświadczenia powiem że, wypady do na polskie stoki są nieopłacalne ( no może białka tatrzańska) ceny podobne a ilość tras nieporównywalna. Ważna jest też przepustowość - np. w w/w miejscowościach na coś takiego nie zwracasz uwagi a w Polsce 30sekund zjeżdżasz a na wjazd czekasz 20minut!! Z bliższych miejscowości to Wielka Racza na Słowacji - fajne trasy ( co prawda tylko 16km jak dobrze pamiętam) i dobra organizacja. My jeździmy zawsze ze snowtrexu ale prywanie ( czyli zamawiamy u nich tylko apartament a dojazd i cała reszta w naszym zakresie). Kurde jak to pisze to aż mi łezka się w oku kręci bo w tym roku nie dam rady nigdzie wyskoczyć:(
Pozdro i miłego zjeżdżania!!
Skomentuj
Skomentuj