Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sezon zimowy tuz tuz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sezon zimowy tuz tuz

Witam, jest ktos na forum kto jezdzi na nartach lub snowboardzie? gdzie zazwyczaj jezdzicie i czy jedzie ktos w tym sezonie w alpy z snowshow?

Nie na temat...
    Ze sportów zimowych polecam łyżwy :)

Skomentuj

Narty:
      - głównie Lubomierz
      - czasem Śnieżnica
      - czasem Maciejowa

Jak jestem u babci w Beskidzie Żywieckim to zawsze jeżdżę http://www.skalite.sk/ i czasem http://www.skiareal.cz/
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
        czas poszukać bagażnika na "jabłuszka"
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja śmigam od zeszłego sezonu na nartach. Głownie sudety bo tam mam najbliżej (Świeradów Zdrój). Byłem też w Austrii w rejonie Zillertal, bardzo polecam :)

Skomentuj

hermes jak Ci sie podoba skiareal bo jade do harrachova na sylwestra na 6 dni

Skomentuj

Bardzo mi się podobał. Trasy zróżnicowane, ładnie przygotowane. Kolejek nie było aż tak dużych.

Jeszcze znalazłem: Velkaraca - byłem tam dwa lata temu. Wrażenia niesamowite. Pięknie przygotowane trasy. Łączna długość nartostrad to chyba 16km więc jest w czym wybierać - tylko troszkę $ trzeba wyłożyć.
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                Jeszcze znalazłem: Velkaraca - byłem tam dwa lata temu. Wrażenia niesamowite. Pięknie przygotowane trasy. Łączna długość nartostrad to chyba 16km więc jest w czym wybierać - tylko troszkę $ trzeba wyłożyć.

No właśnie tak jest jak porównujemy z tym co jest u nas. Ceny w tej Velkarace są tylko to 66-75% tego co płaciłem w Austrii. Nocleg myślę wyjdzie podobnie (miałem 100e za 5 noclegów) a tras w całym Zillertal jest 660km, w samym Kaltenbach o ile pamiętam to 160km , czyli 10x więcej . O ich przygotowaniu, ilości wyciągów i ich przepustowości nie wspomnę. Naprawde będę w tym roku się mocno zastanawiał czy marnować pieniądze na ślizganie się po tych okolicznych pseudo trasach czy nie lepiej pojechać raz na tydzień w alpy .

Skomentuj

ja jade w lutym i na majowke w alpy :) na snowshow 1500 ze skipassami i tylko wyzywienie na wlasny koszt wiec spokojnie w 2k da sie zmaknac :) nad sylwestrem jeszcze myslimy czy na stdenckiego sylwka do ustronia czy do tego harrachova. Jezdzil ktos z OIS?

Skomentuj

Są na forum narciarze czy sami audio-maniacy? :lol:

Od jutra rusza główna trasa na Jaworzynie Krynickiej, ktoś się wybiera w najbliższych dniach? Ja mam zamiar pojechać na tygodniu, na stronie podają, że do 19.12 obowiązuje karnet 50zł od 9 do 15.
                    http://www.jaworzynakrynicka.pl/wyda...kolejne-trasy/

Ogólnie dopiero zaczynam przygodę z deską, w zeszłym sezonie byłem kilka razy na Jaworzynie. Gdzie można dobrze pośmigać bliżej Rzeszowa? Myślałem o Kiczera-Puławy ale po przeczytaniu opinii na forach troszkę się mi odechciało.

Skomentuj

Ja jeżdżę na snowboardzie od 3lat. Polecam Czechy > Spindleruv Mlyn :). No i jak ktoś chciałby dalej jechać to w Szwajcarii bardzo ładne stoki są
                      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                        No właśnie tak jest jak porównujemy z tym co jest u nas. Ceny w tej Velkarace są tylko to 66-75% tego co płaciłem w Austrii. Nocleg myślę wyjdzie podobnie (miałem 100e za 5 noclegów) a tras w całym Zillertal jest 660km, w samym Kaltenbach o ile pamiętam to 160km , czyli 10x więcej . O ich przygotowaniu, ilości wyciągów i ich przepustowości nie wspomnę. Naprawde będę w tym roku się mocno zastanawiał czy marnować pieniądze na ślizganie się po tych okolicznych pseudo trasach czy nie lepiej pojechać raz na tydzień w alpy .
                        Popieram. ja też w zasadzie tylko w Alpy jeżdżę minimum dwa razy trzy na sezon. Krótkie wypady to Szpinderowy młyn jeszcze mi leży. A Kaltenbach będę testował od 8 lutego.
                        Pozdrawiam.

Skomentuj

Hej. Ja ze swojej strony mogę polecić Francję Valmeinier 1800 . Tras jest mnóstwo i są na prawdę na bardzo wysokim poziomie. Bywałem też we Włoszech Marilleva 1400 ( Val di Sole) Trasy w/g mnie trochę gorzej przygotowane w porównaniu do Valmeiner i trochę węższe ale to są szczegóły jak ktoś chce śmigać na desce:) Z doświadczenia powiem że, wypady do na polskie stoki są nieopłacalne ( no może białka tatrzańska) ceny podobne a ilość tras nieporównywalna. Ważna jest też przepustowość - np. w w/w miejscowościach na coś takiego nie zwracasz uwagi a w Polsce 30sekund zjeżdżasz a na wjazd czekasz 20minut!! Z bliższych miejscowości to Wielka Racza na Słowacji - fajne trasy ( co prawda tylko 16km jak dobrze pamiętam) i dobra organizacja. My jeździmy zawsze ze snowtrexu ale prywanie ( czyli zamawiamy u nich tylko apartament a dojazd i cała reszta w naszym zakresie). Kurde jak to pisze to aż mi łezka się w oku kręci bo w tym roku nie dam rady nigdzie wyskoczyć:(
                          Pozdro i miłego zjeżdżania!!

Skomentuj

Czaruję...
                          X