Ani jeden pomiar w poscie http://diyaudio.pl/showthread.php/19...l=1#post439583 nie jest z pola bliskiego. Nie zebym byl upierdliwy ale polecam lekture: http://www.mh-audio.nl/Nearfield.asp
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
zgadzam się z parohem .
Pomiarów NF się nie bramkuje to po drugie
No i na tych pomiarach zniknęły te odbicia o których mówiłem i są widoczne na tych pomiarach :
http://diyaudio.pl/showthread.php/25...by-Bran%C5%BCa
Nie żebym sie czepiał ale wyglądają na bramkowane .
To mój pomiar ushera :
Bramka 8.5ms .
pomiar z 1m na osi tw.Last edited by raven1985; 04.03.2015, 14:55.
Skomentuj
-
wiedziałem że się oto czepicie dlatego zrobiłem też z 1cm
tamte były wykonywane z około 3cm.
Zrobiłem bramkowane bo o takie prosiliście ( przynajmniej tak Was zrozumiałem ) mogę zrobić nie bramkowane ale w tym przypadku nie będzie większej różnicy.
Pomiary wykonywałem dokładnie tak samo jak przy projekcie który pokazujesz ( nie bramkowane ). Tylko tak jak się umawialiśmy dla innego głośnika który Ty wybrałeś ... pokazałem w jakiej obudowie.
Ja robiłem pomiary na osi głośnika 8948A nie na osi wysokotonówki
bramkowanie u Mnie to 24ms
Jeśli są nieprawidłowości w pasmie 100Hz w górę o który był spór to proszę je wskazać
Jeśli są nieprawidłowości w pasmie przetwarzania głośnika w obudowie to proszę je wskazać.
Ale błagam nie szukajcie na siłę byle niuansika byle tylko dowalić bo to trochę dziecinne jest.
Zrobiłem dokładnie to o co Mnie prosiliście ....
1 osoba wspomniany u góry projekt już składa do kupy niedługo dostanę opinie jak gra darmowy projekt Odemnie .
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNie żebym sie czepiał ale wyglądają na bramkowane .
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTo mój pomiar ushera :Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 15:17.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz postazakres poniżej 500Hz mocno opada zapewne z powodu krótkiej bramki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNo to wrzuć pomiar swoimi metodami bo ja akurat mam pomierzony ten głośnik na dworzu z bramką 8.5ms czyli wiarygodny od około 100Hz dokładnie gdzie zaczyna się BS
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTwoje pomiary zawieraja sygnature pomieszczenia, a tak byc niepowinno
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaktory pokazuje mozliwosci zespolu glosnikowego w zakresie basu, ale nieobarczonego odbiciami Twojej komory
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaczarny wykres powstały z pomiaru brakowanego 4ms (z 60cm w pomieszczeniu na osi tiwa ) + pomiar z pola bliskiego (~2cm )
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postadlatego odbicia Ci podbijają bas i nie widzisz BS-u
całe posty można poczytać kilka stron prędzej ... żebym nie był posądzony zaraz że zdania "wyrwałem z kontekstu"
skupmy się na meritum sprawy zostałem oskarżony ze moje pomiary są niewiarygodne w pasmie powyżej 100Hz. Zaprzeczyłem po czym zostałem poproszony o zestaw pomiarów udowadniających.
Wy napisaliście jakie to mają być pomiary i Wy wybraliście głośnik.
Proszę wskazać nieprawidłowości zamiast szukac nowym dziur w całym
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaNo, ale to normalne przy krótkim bramkowaniu..Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 16:00.
Skomentuj
-
Bardzo lubicie materiały zewnętrzne :
SB i Wavecore oba 17stki celulozowe i pomiary rzecz jasna w odgrodach IEC
Pomiary fabryczne: SB nie łączony i WC łączy pomiary
Prawdopodobnie obie firmy korzystają z tego samego oprogramowania. Przynajmniej jeszcze niedawno na pomiarach Wavecora było logo DAAS
17 stka accutona. Accuton też nie potrafi robić pomiarów bo ma pofalowane pasmo powyżej 100Hz i tez nie łączy pomiarów.
17 I scana to samo. pofalowane pasmo powyżej 100Hz i zaznaczona odpowiedź pomieszczenia pomiarowego poniżej 100Hz
No niestety ale głośnik tak jak pokazuje Wavecore nie gra ... Cudownie by było jakby głośnik miał pasmo równe od linijki.
Powiecie mi co jest nie tak w moich pomiarach czy znowu wymyślicie nową niezgodność w czymś tam ??
A może przyznacie że jeśli ktoś robi coś inaczej Jak Wy to nie znaczy że robi to źle :) :flapper:Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 18:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz postaw jakie obudowie u Ciebie były głośniki ?? , zakres poniżej 500Hz mocno opada zapewne z powodu krótkiej bramki.
Nałożenie symulacji BS ma pomiar.
Buda 200x430mm
Zamieszczone przez Branża Zobacz posta17 I scana to samo. pofalowane pasmo powyżej 100Hz i zaznaczona odpowiedź pomieszczenia pomiarowego poniżej 100Hz
np tu :
Tutaj wygląda to tym bardziej dziwnie bo aluminiowy głośnik ma pasmo bardzo równe bez tak pofalowanej charakterystyki .
Jeśli robisz na zwrotnice na pomiarach pokazanych obecnie to nie mam więcej pytań .
I przepraszam że się czepiałem .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaBo brzuch robi się w kuchni a nie na siłowni
Ja szukam raczej czegoś mocno nacechowanego na zrzut tłuszczu, czegoś prowadzonego przez ludzi z doświadczeniem, którzy przeszli takie i inne mody... najlepiej ze zdroworozsądkowym podejściem
chce wygladac tak za pół roku
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTutaj wygląda to tym bardziej dziwnie bo aluminiowy głośnik ma pasmo bardzo równe bez tak pofalowanej charakterystyki
Niestety posiłkuje się SB metalowa 17 bo Seas pomiary łączy
2 sprawa że w tym projekcier z metalowym seasem jest to bez znaczenia jeśli widzimy balans tonalny - to układ 2 drożny
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaI przepraszam że się czepiałem .Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 19:13.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaA znasz jakąś dobrą stronę z dietami?
Nie ma co się sugerować blogami ludzi po transformacjach bo każdy ma inny organizm.
Na jednego będą dobrze działały interwały a na drugiego długie cardio.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNałożenie symulacji BS ma pomiar.
Ps. i nie możesz porównywać do Siebie dwóch różnych głośników.Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 19:21.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaNie można na dzień dobry porywać się na dietę jeśli do tej pory jedłeś bez diety. Najpierw wyrób w sobie jakies poprawne nawyki żywieniowe typu 5-6 posiłków, każdy zbalansowany i niezbyt kaloryczny. Wywal z diety produkty najbardziej przetworzone. I pamiętaj, pośpiech nie jest wskazany, im wolniej coś Ci przychodzi tym na dłużej z tobą zostanie :)
Nie ma co się sugerować blogami ludzi po transformacjach bo każdy ma inny organizm.
Na jednego będą dobrze działały interwały a na drugiego długie cardio.
Diete można zmieniać, już powoli zmieniam. Nar azie zero cukierów, browarów
ograniczyłęm biały chleb o 1/3 (to jest najgorsze jak się nie ma pomysłu na nic innego), więcej warzyw i owoców.
Ale wolałbym strorę z przepisami żeby sobie fajne jedzenie do pracy robić i w domu obiady :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz postalinia BS powinna być 2-3db wyżej tam gdzie charka
Tu ładnie widać gdzie co powinno być :)
Powyżej 600Hz charka podnosi się.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTu ładnie widać gdzie co powinno być
Podałem przykłady tylko po to żebyście zobaczyli że te nierówności powyżej 100Hz i odpowiedź pomieszczenia poniżej 100Hz to najnormalniejsza rzecz a Wy zrobiliđcie z tego aferę.
dobra uciekam do pracowni ...Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 19:27.
Skomentuj
-
No w odgrodzie nie będzie BS taka jest różnica :P
Zamieszczone przez Branża Zobacz posta100Hz
BS występuje powyżej 100hz .
I nikt Ci się nie czepiał poniżej 100hz więc nie wmawiaj nam czegoś czego się nie czepialiśmy :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNo ale tam nie ma takich dołów i gór jak u Ciebie w pomiarach
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaI nikt Ci się nie czepiał poniżej 100hz
narazie ... Jest OK już nic nie pisze ... za to wy możecie poczytam jutro ...Last edited by Zap Projekt; 04.03.2015, 19:36.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postachce wygladac tak za pół roku
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaA znasz jakąś dobrą stronę z dietami?Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaJa szukam raczej czegoś mocno nacechowanego na zrzut tłuszczu, czegoś prowadzonego przez ludzi z doświadczeniem
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaNajpierw wyrób w sobie jakies poprawne nawyki żywieniowe typu 5-6 posiłków, każdy zbalansowany i niezbyt kaloryczny. Wywal z diety produkty najbardziej przetworzone.
Od Karmowskiego też się dowiesz jakie tłuszcze są OK a jakie nie.
Oczywiście posiłek posiłkowi nie równy... zjedz sobie ziemniaki + mięso wieprzowe + surówka, i porównaj to z ryżem + mięso drobiowe + warzywa.
Posiłek drugi jest znacznie lepszy dla organizmu.
Zamieszczone przez kapelli Zobacz postaPytam, bo tego jest od groma, i nawet gruba baba co łazi na zumbe raz w tygodniu też ma blogi o zdrowym jedzeniu...
Niektórym po prostu nie wytłumaczysz.
Co innego jak ktoś jest chory, a co innego jak ktoś myśli że jest chory choć nie jest.
Dla tych drugich mam dość mocną odpowiedź, że w obozach koncentracyjnych grubych i chudych nie było... byli tylko chudzi.
Last edited by marian; 04.03.2015, 20:54.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaFajnie i dobrze gada Michał Karmowski, polecam jego filmiki na YT.
Na takim poziomie o jakim on gada, trzeba znać swój organizm. Przykładowo jemu szkodzi nabiał i go odrzuca, a taki Robert Piotrkowicz (jedyny z kartą IFBB-pro) wypija dziennie chyba litr kefiru bo czuje, że pomaga mu to trawić inne rzeczy.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOczywiście im mniej tłuszczu tym lepiej.
Druga sprawa, znów wszystko zależy od organizmu. Jednemu po tłuszczach będzie nie dobrze i ciężko, na dodatek szybko będzie tyć, a drugi będzie mógł jechać na diecie opartej o zdrowe tłuszcze i będzie czuć się świetnie. Ja póki dietę trzymałem to widziałem, że zdecydowanie lepiej jest mi po tłuszczach niż węglach.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOd Karmowskiego też się dowiesz jakie tłuszcze są OK a jakie nie.
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPosiłek drugi jest znacznie lepszy dla organizmu.
Najlepsza jest metoda małych kroków. Bo jak się od razu zacznie od wielkich, to jak poźniej jest stagnacja, nie ma za bardzo z czego znowu odejmować :) Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.
Na początek przygody ja bym po prostu skupił się na dobrych nawykach żywieniowych, odrzuceniu śmieci i policzeniu kalorii :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaMam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi.
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaodrzuceniu śmieci
Skomentuj
Skomentuj