Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
    To już lepiej się tym pobawić dla rozluźnienia:
    https://www.google.pl/search?q=shuri...w=1680&bih=944
    Tylko łożysko wstawić trzeba dla lepszej zabawy:p

Skomentuj

To już lepiej, żeby się ptakami pobawili, niż czymś takim...

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
        To już lepiej, żeby się ptakami pobawili
        Zwierzęta nie służą do zabawy:) No i co z takim wróblem porobić?
        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

panowie czy na podstawke pod kolumny nada sie 3-4mm aluminium? czy raczej stal? niestety bede prawdopodobnie zmuszony recznie to wycinac bo ciezko bedzie znalezc w uk cnc na 2 szt :/

Skomentuj

alu, podobnie jak stal, masz roznej twardosci

zalezy pod co chcesz te podstawki. ciezkie?

Skomentuj

wiem o klasach stali i alu w koncu inz budownictwa xD ale kupuje na ebay albo z odpadu albo z arkusza max jakie maja to 5mm. Pod 3drogi. Waga jednej kolumny to 32-33kg. Stal na pewno wytrzyma ale aluminium latwiej bedzie obrabiac stad pytanie

Skomentuj

Zależy od odległości kolców. Tak naprawdę tam będzie podparcie "płyty". Zrób jakiś szkic z góry. Pkt. podparcia (kolce) oraz pole obciążenia (pole kolumny w rzucie na podstawie). Masę już podałeś :).

Skomentuj

wszystko by bylo pieknie ladnie gdybym mial dane techniczne jakiegokolwiek z materialow ktore kupie wtedy policzlbym ugiecie a tak to mozna wrozyc z fusow :) chyba jednak sie pomecze i wezme stal najwyzej bede sadzil krotkie i dlugie przy obrobce :P

Skomentuj

wez alu ale wiecej arkuszy
                    jak 3-5mm za malo to zlozysz z 2-3 sztuk

a nie lepiej poczekac i zamowic cos w polsce?
                    kupisz gotowe z lasera i odbierzesz jak bedziesz przy okazji (zapewne wysylka drozsza niz sama usluga? )

Skomentuj

Pawel a dasz rade ogarnac cos takiego? 5mm alu 100x50cm kosztuje 38f z wysylka juz ok 185zl. Arkusz 20x20cm z pocieciem na terminale 7x7cm zaplacilem 0.99funta juz z wysylka xD takze to sie akurat oplacalo

Skomentuj

moge dac namiary na firme gdzie ostatnio zamawialem
                        osobiscie nie zalatwie bo jestem pol kraju dalej

Skomentuj

Panowie, może ktoś zna odpowiedzi na poniższe pytania z budownictwa, ponieważ akurat studiował lub po prostu wie (w tym wypadku ATH w Bielsku):

Skomentuj

Pierwszego nie chcę strzelać.. drugie to trzeba wykresiki narysować.. w googlach się pokazują odpowiednie po wpisaniu poszczególnych przypadków.. jak będzie bardzo potrzebne to mogę coś dopisać..

A ostatnie - większa sztywność - wzrasta częstotliwość - częstotliwość dla jednego stopnia swobody to jest pierwiastek z ilorazu sztywność/masa * 1/2*pi - (Tak BDW. Od drgań to na tym forum powinno być sporo ekspertów ;-) ) - a czy pożądany - to zależy od przypadku - najczęściej wyższe częstotliwości rzadziej się przytrafiają.. ale tu bywa różnie - trzeba być jak najdalej od drgań jakie występują od przykładanych obciążeń..
                            Last edited by LubMich; 28.06.2017, 11:17.

Skomentuj

Bardzo dziękuję :)

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                              jak będzie bardzo potrzebne to mogę coś dopisać..
                              Bardzo prosiłbym, ponieważ osobiście nie wiem czego szukać i czy to jest poprawne względem tego czego wymagają na tym kierunku. Niestety nie jest to moja działka.
                              Last edited by .3lite; 28.06.2017, 11:42.

Skomentuj

Zginanie proste:
                                https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...gblqNdX21ObHOA

Pierwszy rysuneczek po lewej takie dwa trójkąty.. po prawej dla różnych przekrojów..

Zginanie ukośne..
                                http://limba.wil.pk.edu.pl/~mh/Zadania/Zginanie/Teoria/

rys 2. - to jakiś przykład tylko dla jednego przekroju.. . generalnie przesunięty wykres.. jak wyżej..

Rozciąganie mimośrodowe:
                                https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j...tmykcQ&cad=rja

rys 14.3

Skomentuj

mam probki koszulek z 2 roznych firm

pierwsza odpada - cienka szmata szersza niz dluzsza
                                  druga firma wyslala koszulki 150 i 180g
                                  te 150 sa idealne

ale pojawia sie malutki problem - rozmiarowka jest przesadzona! :o
                                  M na mnie pasuje a w XXL topie sie!

pozniej wrzuce fotki jak zaloze temat

Skomentuj

Kolejny rok siedzę na mierzei helskiej i basem wali z openera niesamowicie. Teraz w domku, i też fajnie nisko schodzi..
                                    będzie jakieś 15 km w linii prostej po wodzie

Skomentuj

O! Ja 16 lipca jade do Jastarni :)

Skomentuj

siedzę sobie w Chorwacji i trafiłem na to: http://www.highfidelity.pl/@main-3065&lang=
                                        i pomyślałem sobie że mogłem sobie taki kupić zamiast wyjechać , a on zmieniłby dźwięk mojego systemu.:lol:

Skomentuj

15000 za stolik. Tutaj nie znajdziesz frajerów co ci zasponsorują wyjazd do Chorwacji. Spamuj gdzie indziej.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X