Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    WAK18 https://portalnarzedzi.pl/porownaj/celma-wak-18/
    bardzo chetnie bym ja sprzedal i kupil nowa makite... ale nikt mi tego nie kupi
    Ta wkrętarką to był jeden z gorszych zakupów elektronarzędzi jakie zrobiłem.

Skomentuj

ja tez nie jestem zadowolony :(
      ale chcialem "POLSKIE" :(

Skomentuj

Tez wlasnie robilem taka przerobke starej wiertareczki z ni cd na li ion .. nie wiem ile ogniw bedziesz pptrzebowal ale kupilem wircej vtg4 i moge odstapic... policze popoludnirm ile zostslo... ja zalozylem 4s2p.. i wiertarka chce ukrecic reke... chinskiego bms-a chce sprawdzic.. musze doklsdniej pomoerzyc jskie nspiecia na bateriach trzyma.. ale mial 40a przepuszczac i raczej daje rade..

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Panowie szukam kogoś z okolicy Kłodzka do pomocy? Jest ktoś? Jeżeli tak proszę o PW.

Skomentuj

Pawel. U mnie pakiet wyszedl jak w zalaczeniu. Mam jeszcze 7 ogniw vtc4 jak byś byl zainteresowany.

Skomentuj

czym to ladujesz?

Skomentuj

Testuje właśnie... bms ma niby zabezpieczac przed za wysokim napieciem.. ale podbilem na koniec do 4.3 na ogniwie i nie wylaczyl...

Zbalansowal ogniwa tak w okolicu 4.15 4.20.. wiec tylko musze kontrolowac koncowe napoecie. Oryginalna ladowarka teoretycznie 12v powinna robic... ale pewno do 18 bedzie dochodzic, wiec przetestuje jak to wyglada.

Skomentuj

Ok.. bms zalacza rezystory dokladnie na 4.2 dla kazdego ogniwa.. wystarczy ustawic 16.8 dla calosci i naladuje wszystkie rowno... jezeli nie przesadzi sie z pradem...

Skomentuj

Warto się bawić w przeróbki baterii? https://allegro.pl/oferta/makita-ddf...30b-8837507745 Z czasem można rozbudować o kolejną baterię, lub korpus.

Ewentualnie:
                    https://allegro.pl/oferta/makita-zes...30b-8366240823 + https://allegro.pl/oferta/makita-dhp...18v-8413659742

Lub pokombinować i np wylicytować ładowarkę taniej, baterie są dostępne za 180zł
                    Last edited by scythe1123; 29.01.2020, 21:40.

Skomentuj

wlasnie o tej makicie myslalem
                      ale co ja zrobie z obecna? przeciez nikt tego nie kupi :(
                      ona dobrze dziala, jedynie bateria nie trzyma 2 dni :/
                      jak jest ciagle w ladowarce to jest ok

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                        Ok.. bms zalacza rezystory dokladnie na 4.2 dla kazdego ogniwa.. wystarczy ustawic 16.8 dla calosci i naladuje wszystkie rowno... jezeli nie przesadzi sie z pradem...
                        Z tego co pamiętam, te ogniwa lubią być powoli ładowane. Także duży kopniak nie jest w skazany.

Skomentuj

Tak.. ładowalem je pradem ponizej 1A a nawet na koncu 500mA... pisałem bardziej o tym bms... te rezystorki na nim to 470 ohm.. i wielkiego pradu nie przepuszczaja przez siebie.. wiec przy szybszym ladowaniu ten bms bedzie za slaby.. i nie zbalansuje ogniw... ale oryginalna ladowarka tez ma 500mA wiec nie powinno byc klopotu..

Co do oplacalnosci.. za 8 ogniw zaplacilem 55zl.. bms kosztowal 10zl... a wiertarka chce ukrecic rękę na tych aku... do domowych zastosowań.. gdzie wkretarke odpalam raz w miesiacu absolutnie wystarczajace.

Skomentuj

Ograniczenie prądowe należy zapewnić jak najbardziej, z tym że coraz częściej pojawiają się ładowarki 30 minutowe, co może fajnie brzmi jako parametr reklamowy, ale na pewno ogniwa załatwi szybciej.

Co do balansowania, najlepiej ogniwa z jednej serii i wszystkie początkowo naładować równolegle, jeśli już na starcie nie mają równego napięcia, przy małej ilości ogniw w szeregu te powinny trzymać napięcie nawet bez balansowania, pod warunkiem że są w identycznym stanie.

Btw Fajnie że udało się zmieścić 4s2p, większość wkrętarek które mam mają obudowę, gdzie tylko 3 lub 4s wejdzie.
                            Last edited by ampli; 30.01.2020, 15:28.

Skomentuj

Moje wszystkie aku byly z jednego pakietu zdemontowane [emoji1787] różnice były delikatne tak ,05 V. Obudowa spora bo wkretarka stara... ale fakt z tymi li po ma szanse teraz na dluga prace... pradu troche w nich jest...

Skomentuj

Słuchał ktoś CA Azur 650A? Chcą mi wcisnąć, ale nie wiem ile to jest mniej więcej warte.

Skomentuj

W zasadzie zestaw w cenie samych akumulatorów.

Skomentuj

Czy ktoś z użytkowników pracuje na co dzień w sieciach internetowych itp ?

szukam zaciskarki do RJ45 ale wersja krótka
                                    https://www.tme.eu/pl/details/rj45wk...s1123-03-p80t/

Może ktoś podpowiedzieć jak te krótkie wersje zaciskać i czym ?

Skomentuj

szaleństwo

Skomentuj

Mam typa w subskrypcjach na YT kolo jest nieźle porobiony
                                        Na dokładkę jak by ktoś nie znał gościa
                                        Steve Meade Design

Skomentuj

Skomentuj

Czaruję...
                                          X