Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
    i tak mamy WAS na oku!
    Całe życie na świeczniku:)
    Ogólnie zrezygnowałem z tył pudeł - kij wie co to jest a nie mam miejsca żeby leżało następne 10 lat

Skomentuj

Źle zacytowałeś

A poza tym w sumie to mogłeś brać, głośniki możesz zawsze zutylizować a pudła przerobić. Wygląda na fotce na wysokie na tyle, żeby zrobić z tego dwa monitorki

Skomentuj

Pany , czy membrana z SB cac kolorystycznie jest identyczna jak z satori wersji białej ?
        I co myślicie o połączeniu na basie satori 19 średnica 12 cac od SB i do tego tweeter scan 9700 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta
          czy membrana z SB cac kolorystycznie jest identyczna jak z satori wersji białej ?
          Nie.
          Satori jest trochę ciemniejsza, no i jedna jest matowa a druga gładka.
          Jak chcesz to połączyć to moim zdaniem będzie brzydko.
          Ale najlepiej napisz do BDA lub Zap Audio, może nawet zdjęcie porównawcze zrobią.
          Last edited by marian; 17.05.2020, 16:35.

Skomentuj

Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta
            Pany , czy membrana z SB cac kolorystycznie jest identyczna jak z satori wersji białej ?
            I co myślicie o połączeniu na basie satori 19 średnica 12 cac od SB i do tego tweeter scan 9700 ?
            Daj na bas 23 cac. Bedzie taniej i lepiej niz satori 19, a i wyglad bedzie jak trzeba.

Skomentuj

Myślę nad nowym zestawem powoli dla siebie
              15 cac do dzisiaj mam i wszytko od a do z mi w nim pasuje ,cena również ..., słuchałem już " sporo "konstrukcji,excele,satori ,revelatory iluminatory ,każdy miał swoje plusy ,minusy ale największe wrażenie na średnicy zrobił na mnie accouton oba głośniki grają bsrdxo czysto ale accouton to inna liga o "podobnym" czystym charakterze ,tylko cena ... Więc raczej zostane na średnicy z 15 cac .
              Na basie 23 cac mam ale chciałbym pójść w tym zakresie wyżej i też zachować jakieś mniejsze proporcje obudowy
              ScNa 9700 słuchalem w operach i jeszcze w jakieś konstrukcji na avs i dobrze go wspominam ale tutaj tweeter to temat otwarty basowief rowniez...
              Napewno chciałbym granie napowietrzone jak teraz z taką przestrzenią ale z wyraźniejszym rozjaśnionym charakterem grania na wysokich ,
              Pogromco miałeś okazję testować https://www.poweraudio.pl/eton-26-hd...db-p-5453.html albo
              https://www.poweraudio.pl/eton-29-hd...db-p-5454.html
              Ten biały pasował by :) nigdy ich nie słuchałem ale czytałem na necie pochlebne opinie o nich...
              Last edited by Cebanczyk; 17.05.2020, 19:32.

Skomentuj

Na Etonach niczego nigdy nie robilem. Jesli lubisz jasniejsze granie z charakterem gory, to moze lepiej jakas konkretna wstega.

Skomentuj

Dokładnie wstęgi mi bardzo odpowiadały ,nie pamiętam modeli których słuchałem,ale grały dokładnie i delikatnie tylko przestrzeń" kulała" na tych zestawach co sluchalem ,czy wstęgi są w tym zakresie jakieś gorsze czy cuś?
                  Polecasz jakieś konkretne modele ?

Skomentuj

Cześć.

Szybkie pytanie. Buduję standy do monitorów, jedna noga stalowa fi80. Czym najlepiej wypełnić ją w środku? Jest sens w ogóle wypełniać?

Skomentuj

Najtanszy cement za 9zł, wór żółtego piachu z piaskownicy, worek drobnych kamyczków, woda i masz betonowe wypełnienie dodające z 5-10 kg (własnie robię niski płot w ogródku przeciw niszczycielskim psom :) )
                      Last edited by ruffpl; 18.05.2020, 19:05.

Skomentuj

a co z woda z tego betonu?
                        nie lepiej zasypac piaskiem?

Skomentuj

Niektórzy hardcorowcy zasypywali śrutem ołowianym.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            a co z woda z tego betonu?
                            Nie robi się wodnistego do wlania, tylko gęsty zmieszany z kruszywem do nałożenia kielnią. Wystawic na zewnątrz i w 48h po związaniu i wyparowaniu wody masz łądną sztange

Skomentuj

Beton to bardzo głupi pomysł. Będzie przenosił rezonanse. Zasyp piachem, peletem lub węglem aktywnym.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                Nie robi się wodnistego do wlania, tylko gęsty zmieszany z kruszywem
                                co nie zmienia faktu ze nadal jet w nim woda :/
                                pozniej zostaje zwiazana, ale na poczatku jest kontakt z metalem i korocja gwarantowana

Skomentuj

No ale lakierowane chyba bedzie :)

Skomentuj

metal nawet skorodowany w betonie się oczyści ;-) beton jest zasadowy - nie ma korozji stali wewnątrz betonu... nawet nie powinno się malować ani nakładać innych powłok na stal do betonowania..

tak praktycznie - jak ktoś będzie wlewał w coś wąskiego to raczej drobniejsze kamyczki.. i ni eza gęsty beton - bo się porobią pustki (powiedizał bym o plastyfikatorze ;-) ale w takim celu to bez znaczenia) no i trochę postukać by się przydało.. fachowo nazywa się to zawibrowaniem..

ale akustycznie.. jak wyżej.. beton bardzo ładnie przenosi dźwięk.. jako wytłumienie to chyba nie najlepszy pomysł..
                                    Last edited by LubMich; 20.05.2020, 09:29.

Skomentuj

Pany, ma ktoś do polecenia jakaś firmę co wykonuje studnie głębinowe w Małopolsce?
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Dostałem dzisiaj mały wzmacniacz i podnoszę szczękę z podłogi jak takie coś małego może mieć taka dynamikę !!!

Last edited by Camilo; 21.05.2020, 17:45.

Skomentuj

Jak wypada al visaton 170 w poronaniu do 17 nbac na sre ildnicy i basie , visaton jest lepszy?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X