Sorry ale sprzedaż na 100% spadnie w takim wypadku, do średniego segmentu ludzie będą teraz patrzeć na inne głośniki również i kalkulować co się bardziej opłaca, albo przynajmniej 2 razy się zastanawia czy na pewno chcą kupić..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaorry ale sprzedaż na 100% spadnie
Po za tym te tańsze SB nie są aż tak super, abyśmy nad nimi płakali.
Moim zdaniem są zbyt mało uniwersalne jeśli chodzi o dźwięk.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Zap Projekt- nie wyrywaj zdania z kontekstu bo to nie ładnie.
Zamieszczone przez Zap ProjektDumpingowanie cen jest zjawiskiem szkodliwym z naukowego punktu widzenia i każdy ekonomista Ci to powie.
Aby dojść do sedna, trzeba rozwinąć kto to jest "dystrybutor" jakie ma prawa i obowiązki. U nas niestety "handlarzyna" mający sklep internetowy za takiego się uważa, popycha towar z garażu na 5% nie mając stoków czy towaru u siebie. To problem producenta jeśli nie potrafi sobie z tym poradzić, chodź z czasem jest to celowe działanie :) W zależności od przyjętej strategi długoterminowej :flapper:
Budowałem podobne sieci sprzedaży w inne branży przez wiele lat, i wiem jak to wygląda. Ale generalnie Polak kombinator, jest zdolny rozwalić każdy normalnie funkcjonujący model sprzedaży w Polsce i nie tylko. A odpowiadając na pytanie powyżej o podwyżce, spójrzcie co się dzieje z kursem złotego będziecie mieli częściowo odpowiedź.
Skomentuj
-
Każdy pewnie z tyłu głowy miał choć odrobinę w świadomości, że taki będzie koniec tej sielanki. Niestety niesmak zostaje bo człowiek nie zdążył się nakupic :flapper:
Tak odbiegając od tematu Panowie mam pytanie co byście proponowali wrzucić do obudowy do takiego klocka:
Oczywiście z typu będzie wejście xlr/rca, wyjście. Jeszcze dojdzie sterowanie wentylatorami na termostat.
Myślałem nad jakimś daciem npLast edited by Mzamar; 05.06.2020, 10:36.
Skomentuj
-
Cobyś nie włożył wywal te wentylatory, Silentium to jakiś żart nie wentylatory, kilka używałem bo tanie do chłodzenia różnych urządzeń i niektóre poniżej roku siadały, zasilane z 6-7V.
Łożyskowanie głównie siada.
Noctua, Sunon, NMB Papst, swoją drogą w kwestii ciszy to mam sunona 24V na 10V, działa ciszej niż noctua, a jest wydajniejszy.
Skomentuj
-
Panowie, orientujecie się, czy na stronie www magazynu Klang & Ton jest jakaś wyszukiwarka, albo mają wersję językową EN swojej strony? Ewentualnie, czy jest jakiś inny serwis, na którym można by wyszukiwać po nazwach modeli i/lub firm testy sprzętu przeprowadzone przez to czasopismo?Last edited by Racjonalny; 06.06.2020, 19:15.
Skomentuj
-
Raczej nie pasuje do spamu,
ale dzisiaj, przez przypadek znalazłem, że 24.03.2020r., w wieku 60 lat zmarł amerykański, konstruktor, DIY-wiec, Jeff Bagby.
Był jedną z pierwszych ofiar koronowirusa w USA. :(
https://www.washingtonpost.com/natio...t-coronavirus/
https://www.diyaudio.com/forums/in-m...eff-bagby.html
https://www.audiosciencereview.com/f...f-bagby.12229/
Dla tych co nie wiedzą - był autorem licznych projektów DIY, uczestnikiem forów dyskusyjnych i autorem blogów na tematy związane z DIY Audio.
Cześć Jego Pamięci.
R.I.P.Last edited by pawel_luk1; 08.06.2020, 21:12."Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170
Skomentuj
Skomentuj