Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    No co Ty marian. Pudełko za 25zl, a w środku będą części za kilka tysięcy :P
    Hehe, w sumie można zakupić Ketera, ale to ma być tylko do przechowywania, a za różnicę w cenie organizatorów można już kupić całą walizkę rezystorów

Skomentuj

Najtaniej chyba tutaj https://www.stamats.pl/organizer-war...rol-classic-xl
      Ale na Allegro jeśli masz pakiet Smart to wystarczy kupić dwa i masz przesyłkę za darmo https://allegro.pl/oferta/organizer-...rol-7251592818
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Przesyłka za 8zł, to nie dużo.
        Myślałem że same organizery wyrwę gdzieś taniej

W sumie zastanawiam się ile mi będzie potrzeba.
        Na razie wszystkie elementy mam w workach, więc wszystko jest skompresowane.
        Jak zacznę segregować po komorach, to może się okazać że jeden worek rezystorów wchodzi w 2 organizery :p

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Jak zacznę segregować po komorach, to może się okazać że jeden worek rezystorów wchodzi w 2 organizery
          na rezystory kup duzo mniejsze, takie dla wedkarzy

Skomentuj

Czy ja wiem...
            I tak w jednej komorze będzie kilka wartości, od do, więc cały organizer będzie zapełniony.
            Po za tym, takiej samej wielkości organizery łatwiej przechowywać.

Skomentuj

Cewki rdzeniówki w workach trzymasz? i jeszcze są całe ?:)

Skomentuj

Cewki trzymam w kartonie lub luzem w szufladzie, tylko kondensatory i rezystory w workach.

Skomentuj

Tak z moich doświadczeń z tanimi pudłami: zostają po nich siniaki na stopach jak się cholerstwo otwiera/rozpada w najmniej oczekiwanym momencie. Lepiej połazic po sklepach i pomacać własnoręcznie, bo cena ani wygląd nie gwarantują niczego. Z jednej strony kupiłem skrzynki na narzędzia za 60zł czy jakoś tak i wywaliłem, z drugiej kupiłem tej samej wielkości za 25 i jest super.. A tak zwykle to jeśli pudełko się gnie, to i zaczep nie trzyma i wszystko ląduje w detalu na podłodze.

Skomentuj

https://pl.aliexpress.com/item/40006...archweb201603_https://pl.aliexpress.com/item/40006...archweb201603_

Uzywa ktos może miarkę tego typu i moze napisać czy jest w miarę dokładna itp?
                    Last edited by ruffpl; 25.09.2020, 12:07.

Skomentuj

Coś dla nas :)

Skomentuj

Jakiś czas temu ADbunio wypuścił brata z piwnicy i w końcu zaczął nagrywać filmy

Skomentuj

Jak SciFun to musi byc tez słynny test płyty gramofonowej https://www.youtube.com/watch?v=FO9GepkNZ4k

Skomentuj

Witam serdecznie.
                            Jako laik pozwolę sobie zadać pytanie w zakresie wzmacniacza. Kupiłem Marantza PM6006. Czytałem pozytywne opinie o tym wzmacniaczu. Jednak jak przywiozłem go do domu, podłączyłem do altusów 150 - czar prysł. Moja stara wieża sony grała może i lepiej. Dół taki sobie, potrafi zagrać, ale werble w muzyce ????? pukanie, jak w karton. Czy to wina wzmacniacza ? Proszę o podpowiedź, czy może altusy są nie za bardzo do wzmacniacza.
                            Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez kami644 Zobacz posta
                              Witam serdecznie.
                              Jako laik pozwolę sobie zadać pytanie w zakresie wzmacniacza. Kupiłem Marantza PM6006. Czytałem pozytywne opinie o tym wzmacniaczu. Jednak jak przywiozłem go do domu, podłączyłem do altusów 150 - czar prysł. Moja stara wieża sony grała może i lepiej. Dół taki sobie, potrafi zagrać, ale werble w muzyce ????? pukanie, jak w karton. Czy to wina wzmacniacza ? Proszę o podpowiedź, czy może altusy są nie za bardzo do wzmacniacza.
                              Pozdrawiam
                              Żartujesz czy poważnie o tych Altusach?
                              Altusy są ogólnie "nie za bardzo" do czegokolwiek.

Skomentuj

Czy to wina wzmacniacza ? Proszę o podpowiedź, czy może altusy są nie za bardzo do wzmacniacza.
                                Altusy to porażka, nie ma wzmacniacza który by wydobył z nich cokolwiek pozytywnego.
                                Ps. szwagier, który daje takie prezenty to prawdziwy skarb :biggrin:

Skomentuj

Miał ktoś doczynienia z wzmacniaczem DENON PMA 1520AE? wart uwagi?

Skomentuj

Kupiłem Marantza PM6006. Czytałem pozytywne opinie o tym wzmacniaczu. Jednak jak przywiozłem go do domu, podłączyłem do altusów 150 - czar prysł. Moja stara wieża sony grała może i lepiej. Dół taki sobie, potrafi zagrać, ale werble w muzyce ????? pukanie, jak w karton. Czy to wina wzmacniacza ?
                                    Niestety, Altusy to nie są kolumny do słuchania muzyki na co dzień... słuchając ich można sobie co jedynie wypaczyć gust dźwiękowy.

W połączeniu z Marantzem, który to ma dość płaski dźwięk, może faktycznie brakować pewnych częstotliwości, co może skutkować kiepskim dźwiękiem.

Skomentuj

Hmmm, którego by tu zostawić
                                      Last edited by dzwoniec; 18.10.2020, 13:21.

Skomentuj

Żadnego :P To forum DIY :P
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Denon ładniejszy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X