Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sorry ale sprzedaż na 100% spadnie w takim wypadku, do średniego segmentu ludzie będą teraz patrzeć na inne głośniki również i kalkulować co się bardziej opłaca, albo przynajmniej 2 razy się zastanawia czy na pewno chcą kupić..

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
      orry ale sprzedaż na 100% spadnie
      To oczywiste.
      Po za tym te tańsze SB nie są aż tak super, abyśmy nad nimi płakali.
      Moim zdaniem są zbyt mało uniwersalne jeśli chodzi o dźwięk.

Skomentuj

Zamieszczone przez Zap Projekt
        wymusił podniesienie cen dla i zrównanie Cen pomiędzy Dealerami.
        Jest to niezgodne z prawem.

Skomentuj

Nie mogą ustawiać ceny, ale praktyka jest taka że wysyłają cennik z cena sugerowaną rynkową i tyle w temacie.

Skomentuj

...lub zwyczajnie podniosą ceny sprzedaży dystrybutorom i tyle.

Skomentuj

Pewnie będzie jak z Wavecorem, na początku świetny stosunek ceny do jakości a potem cena się zwiększyła, dostępność modeli zmniejszyła, popularność na naszym podwórku spadła...

Skomentuj

- nie wyrywaj zdania z kontekstu bo to nie ładnie.
                Nie ładne, to są tego typu uszczypliwe komentarze, jak możesz to dla siebie. Odniosłem się do konkurencyjności i regulacji cena, która jest niedozwolona.

Dumpingowanie cen jest zjawiskiem szkodliwym z naukowego punktu widzenia i każdy ekonomista Ci to powie.
                Jest to konkurencja, która jest korzystna dla klienta końcowego. Każdy ekonomista Ci powie, że brak konkurencji nic dobrego nie wnosi.

Aby dojść do sedna, trzeba rozwinąć kto to jest "dystrybutor" jakie ma prawa i obowiązki. U nas niestety "handlarzyna" mający sklep internetowy za takiego się uważa, popycha towar z garażu na 5% nie mając stoków czy towaru u siebie. To problem producenta jeśli nie potrafi sobie z tym poradzić, chodź z czasem jest to celowe działanie :) W zależności od przyjętej strategi długoterminowej :flapper:

Budowałem podobne sieci sprzedaży w inne branży przez wiele lat, i wiem jak to wygląda. Ale generalnie Polak kombinator, jest zdolny rozwalić każdy normalnie funkcjonujący model sprzedaży w Polsce i nie tylko. A odpowiadając na pytanie powyżej o podwyżce, spójrzcie co się dzieje z kursem złotego będziecie mieli częściowo odpowiedź.

Skomentuj

Nie wdając się w szczegóły... To co działo się z cenami SB w Polsce nie było dobre dla nikogo. Ani dla klientów ani dla sprzedawców. Sam zwracałem uwagę dystrybutorowi na dumpingowe ceny. Z Adamem też na ten temat rozmawiałem jakiś czas temu. To musiało się tak skończyć.

Skomentuj

Każdy pewnie z tyłu głowy miał choć odrobinę w świadomości, że taki będzie koniec tej sielanki. Niestety niesmak zostaje bo człowiek nie zdążył się nakupic :flapper:

Tak odbiegając od tematu Panowie mam pytanie co byście proponowali wrzucić do obudowy do takiego klocka:

Oczywiście z typu będzie wejście xlr/rca, wyjście. Jeszcze dojdzie sterowanie wentylatorami na termostat.

Myślałem nad jakimś daciem np
                    Last edited by Mzamar; 05.06.2020, 10:36.

Skomentuj

Cobyś nie włożył wywal te wentylatory, Silentium to jakiś żart nie wentylatory, kilka używałem bo tanie do chłodzenia różnych urządzeń i niektóre poniżej roku siadały, zasilane z 6-7V.
                      Łożyskowanie głównie siada.

Noctua, Sunon, NMB Papst, swoją drogą w kwestii ciszy to mam sunona 24V na 10V, działa ciszej niż noctua, a jest wydajniejszy.

Skomentuj

Panowie, orientujecie się, czy na stronie www magazynu Klang & Ton jest jakaś wyszukiwarka, albo mają wersję językową EN swojej strony? Ewentualnie, czy jest jakiś inny serwis, na którym można by wyszukiwać po nazwach modeli i/lub firm testy sprzętu przeprowadzone przez to czasopismo?
                        Last edited by Racjonalny; 06.06.2020, 19:15.

Skomentuj

Zerknij tutaj http://www.aj-systems.de/Chassis_Tests.htm

Skomentuj

Dzięki!

Skomentuj

Raczej nie pasuje do spamu,
                              ale dzisiaj, przez przypadek znalazłem, że 24.03.2020r., w wieku 60 lat zmarł amerykański, konstruktor, DIY-wiec, Jeff Bagby.
                              Był jedną z pierwszych ofiar koronowirusa w USA. :(

https://www.washingtonpost.com/natio...t-coronavirus/
                              https://www.diyaudio.com/forums/in-m...eff-bagby.html
                              https://www.audiosciencereview.com/f...f-bagby.12229/

Dla tych co nie wiedzą - był autorem licznych projektów DIY, uczestnikiem forów dyskusyjnych i autorem blogów na tematy związane z DIY Audio.

Cześć Jego Pamięci.
                              R.I.P.
                              Last edited by pawel_luk1; 08.06.2020, 21:12.
                              "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                              JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Skomentuj

Znalazłem coś bardzo interesującego... https://www.wykop.pl/wpis/50075453/n...-niedawno-pis/

Skomentuj

znowu brak wiedzy jak to dziala kreuje glupoty

Skomentuj

Oni nie muszą wiedzieć jak działa. Oni to słyszą. Brakuje jeszcze audiofilskich naklejek na sprzęt.

Skomentuj

patrzcie na to

https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.n...76&oe=5F0ECBB3

Skomentuj

akcenty religijne
                                          +10 do przekazu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X