Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cześć, może ktoś z bardziej obeznanych użytkowników powiedzieć czy to normalne? Otóż kupiłem na allegro wysokotonówkę stxa i zamiast konektorów głośnik ma coś w stylu pól lutowniczych. Czy to jest głośnik po jakiejś regeneracji? Na aukcji oznaczony jako nowy.

Skomentuj

Takie połączenie spotkałem w głośnikach wysokotonowych z zestawu STX F-80. Jest to najtańsza seria głośników.
      W głośnikach ze sprzedaży detalicznej jeszcze tego nie widziałem.

Skomentuj

Stx pcx kupowane nowe z 6 lat temu

Skomentuj

Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta

Stx pcx kupowane nowe z 6 lat temu
          nooo, duzo widac! :p

Skomentuj

Nie na temat...
            Czy mógłbym prosić jakiegoś moda o aktywowanie ogłoszenia sprzedaży?

Skomentuj

Done
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Kalkulatorem robiłem zdjęcie :p

Lepiej ?:p

Skomentuj

Zamieszczone przez La'Mefenzo Zobacz posta
                  Cześć, może ktoś z bardziej obeznanych użytkowników powiedzieć czy to normalne? Otóż kupiłem na allegro wysokotonówkę stxa i zamiast konektorów głośnik ma coś w stylu pól lutowniczych. Czy to jest głośnik po jakiejś regeneracji? Na aukcji oznaczony jako nowy.
                  Płytka ze ścieżką, bardzo dobrze, przynajmniej terminal nie odpada podczas dłuższego grzania :)

Skomentuj

Kolejny na testach :)
                    W trybie bridge 250 na kanał w 8ohm ,czuuuć większą moc ,różnicowanie dźwięku w klasie D jest piękne ,dużo na nim słychać

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Płytka ze ścieżką, bardzo dobrze, przynajmniej terminal nie odpada podczas dłuższego grzania
                      Dokładnie - sam kiedyś przerabiałem to najpierw z wieloma głośnikami różnych marek od tonsila po przez seasa a na scanach kończąc - zwłaszcza jak się chce przylutować trochę grubszy przewód to "typowo stosowane rozwiązania" potrafią się wytopić.

Samo wytopienie terminala nie jest jednak najgorsze. Często przy okazji dochodzi do naciągnięcia linek od cewki i w zależności od konstrukcji - jak są przyklejone to potrafią się urwać a jak nie to zdeformować cewkę przez co ta trze o szczelinę.

To rozwiązanie może nie jest wzorem piękna ale jest bardzo praktyczne i wytrzymałe. Początkowo przez kilka lat stosowaliśmy je w produkcyjnych kolumnach i sprawdziło się doskonale. Od kilku lat wprowadziliśmy je z powodzeniem również w głośnikach na sprzedaż.

Jedyna wada to brak możliwości stosowania konektorów - ale czy to wada? Nigdy takie połączenie do mnie nie przemawiało - zwłaszcza w sprzęcie audio. Takie połączenie z czasem ( lub przy kiepskiej jakości konektora od razu ) może generować problemy. W przypadku lutowania połączenie jest praktycznie wieczne.

Skomentuj

Siemanko Panowie :)
                        Potrzebuje schemat dobrego ( nie wybitnego ) wzmacniacza słuchawkowego bazującego na wzmacniaczach operacyjnych który będzie napędzał słuchawki o impedancji do 600 ohm przeważnie będą to wersje 32 - 100 ohm ale zapas mocy jak najbardziej wskazany .
                        Zbudowałem wzmacniacz Cmoy w oparciu o ten schemat

ze scalakiem NE5532 ( akurat taki miałem pod ręką ) zasilany symetrycznie pakietem li-ion 18650 +- 12v w porównaniu do audio bezpośrednio ze smartphona gra to całkiem przyjemnie i lepiej ale przy wzmocnieniu większym niż x3 słychać zbyt dużo szumów no i odrobinkę więcej mocy by się przydało .
                        Myślałem też nad równoległym łączeniu op-ampów aby zwiększyć stosunek sygnału do szumu ale brak sprawdzonego schematu .

Skomentuj

A np. Tpa6120 nie chcesz.. ? na forum byla jakas plytka zaprojektowana nawet..

Wysłane z mojego telefonu
                          Last edited by LubMich; 28.05.2020, 16:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez LubMich Zobacz posta
                            A np. Tpa6120 nie chcesz.. ?
                            Myślałem ale nie mogę nigdzie znaleść gotowca więc chyba kupię złożony https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz...a-2-9179974532
                            Ale tak czy siak mam 3 sztuki NE5532 i wolny weekend przed sobą więc mogłbym coś na szybko polutować z tych op-ampów :)

Skomentuj

Skomentuj

zryte audiofilskie mózgi mają kolejną zabawkę za kupę kasy :
                                Ale co tak dokładnie ten produkt robi?
                                Extender nie wytwarza żadnego pola dźwiękowego, dlatego też nie jest supertweeterem. Nie da się zmierzyć, ani usłyszeć dźwięku wychodzącego z Extendera.
                                Extender emituje sygnał docierający bezpośrednio do mózgu. (podkreślenie – red.) Ograniczenia kolumn, podbarwienia akustyki, a nawet pewne wady słuchu mogą być w tym wypadku pominięte. Akustyczne ograniczenia w reprodukcji dźwięku nie grają już kluczowej roli.
                                Efekt foniczny uzyskiwany po podłączeniu Extendera polega na natychmiastowym umiejscowieniu reprodukowanego dźwięku w naturalnej głębokiej przestrzeni. Dźwięk osiąga wysoką rozdzielczość i pojawia się przyjemność płynąca ze słuchania.
                                http://www.highfidelity.pl/@main-3724&lang=
                                https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
                                :D

Skomentuj

Taka zagadka UPC1237

Złożyłem układ wg noty. Z tym, że rozbudowałem go o przełącznik na dwa przekaźniki, żeby mieć możliwość podłączenia dwóch par kolumn. Przełączanie realizowane jest bezpośrednio pomiędzy układem UPC a cewkami przekaźników. Jakież było moje zdziwienie gdy po wielu godzinach kombinowania odkryłem, że przełączanie cewek może być realizowane tylko gdy przełącznik wpięty jest między Vcc a cewki przekaźników. Jak był wpięty od strony pinu 6 UPC to układ zachowywał się jakby go nie było po prostu załączał się bez opóźnienia i wyłączał po rozładowaniu kondów na zasilaczu. Ja nie znam odpowiedzi na takie zachowanie. Może komuś się by chciało ten w sumie błachy, ale wkurzający temat poruszyć. Dziękuję z góry za wyjaśnienia. Pozdrawiam.

Skomentuj

https://www.komputerswiat.pl/aktualn...zwieku/5zrhjjr

Heh

Skomentuj

Przydatne jak turbinka kowalskiego do malucha. Ah ta nasza mysl techniczna...

Skomentuj

Pytanie do Panów z branży handlowej.
                                        Dlaczego głośniki SB Acoustics podrożały o ponad 20%???? :mad:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                        "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                        JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
                                          Dlaczego głośniki SB Acoustics podrożały o ponad 20%????
                                          Podobno SB chce wyrównać ceny w pl do poziomu europejskiego :thumbdn:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X