Gato spoko. Polipropylen prawie zawsze da sie lubic.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaGato spoko. Polipropylen prawie zawsze da sie lubic.
Skomentuj
-
Na ostatnim AS rozmawiałem z nimi. Głośniki robi dla nich SBA. Niby specjalnie przerobione ale oczywiście na ile to prawda to nie wiadomo. Troszkę mało wysokich było z tych gato ale to już specyfika tych głośników szmacianych od SBA. Poza tym grało to w normie czyli bdb. Główną robotę robiła w tym setupie na AVS ich elektronika.
Skomentuj
-
Zastanawiam się z jaką wysokotonówką połączyć http://sbacoustics.com/product/5in-sb15nbac30-8/ (sb15nbac30-8). Zastanawiam się nad http://sbacoustics.com/product/sb26adc-c000-4/ lub http://sbacoustics.com/product/sb26cdc-c000-4/. Jakie są różnice w brzmieniu pomiędzy tymi tweeterami? Z tego co czytałem to wersja alu jest ostrzejsza, a ceramik łagodniejszy. Nie znalazłem jednak bardziej szczegółowego opisu różnic. Macie jeszcze jakieś pomysły na jakieś ciekawe tweetery pasujące do tego woofera? Warunkiem koniecznym jest twarda membrana (w takich cenach o jakich mowa to pewnie będzie alu albo co najwyżej ceramika). Cena mniej więcej jak za te wysokie od SBA czyli do ~200zł./szt.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaJa sklepalem takie male monitorki z wymiennym frontem, gdzie zamontowalem sb15nbac i alu seasa, ale wydaje mi sie, ze dobra opcja byloby cos z WG, ktory pozwoli na zbudowanie lagodniejszej filtracji bez pochylania, a przy tym z dobrymi charkami katowymi.Last edited by Oskar29; 21.03.2020, 01:37.
Skomentuj
-
Zamówiłem Sb ADC, za niedługi czas będę mógł porównać do aluminiowego peerless DA25BG08-06. Po kilku pytaniach producent zapewnia, że mimo tego iż głośnik jest aluminiowy to gra bardzo łagodnie dla ucha a CAC jest krokiem do przodu z informacji wyczytanych w sieci mniej ostry nie każdemu może odpowiadać.
W sumie ważne jak on będzie grał przy głośniejszych rejestrach czy skrzeczal i kichał jak stx pcx z dużymi zniekrztalceniami czy dalej wyraźnie dobrze w tej półce cenowej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSeas 27TBC/G.
Skomentuj
-
Nie chodzi o to. W porównaniu do 22taf/g brakuje mu mnóstwo detali i powietrza. 22taf/g co prawda również bardziej "cyka" ale to jest powiedzmy taka jego cecha uboczna która średnio mi się podoba
. Takim złotym środkiem pomiędzy "cykaniem" 22taf/g a "nudą" z 27tbcfg jest peerless da25bg. Nie ma co prawda tego powietrza w dźwięku z 22taf/g i bliżej mu niestety do 27tbcfg w tym względzie ale w reszcie to jest on tak mniej więcej po środku. No i z tej trójki ma chyba najwięcej detali w dźwięku albo co najmniej tyle samo co 22taf/g ale podanych łagodniej i nie tak "dosadnie".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaW porównaniu do 22taf/g brakuje mu mnóstwo detali i powietrza.
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta22taf/g co prawda również bardziej "cyka" ale to jest powiedzmy taka jego cecha uboczna która średnio mi się podoba
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaTakim złotym środkiem pomiędzy "cykaniem" 22taf/g a "nudą" z 27tbcfg jest peerless da25bg. Nie ma co prawda tego powietrza w dźwięku z 22taf/g i bliżej mu niestety do 27tbcfg w tym względzie ale w reszcie to jest on tak mniej więcej po środku. No i z tej trójki ma chyba najwięcej detali w dźwięku albo co najmniej tyle samo co 22taf/g ale podanych łagodniej i nie tak "dosadnie".
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaTen spadek na końcu pasma naprawdę jest w mojej opinii słyszalny
Czekaj czekaj, kto mi to pisał...Last edited by marian; 23.03.2020, 17:57.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaNie wszyscy. Ja jeszcze słyszę do ~18-18,5
Większość ludzi słyszy powyżej 16kHz.
Ale znam osoby, nawet młode, które już nie słyszą... i są tu na forum :)
https://diyaudio.pl/showthread.php/2...Audio-Sophia-3
Last edited by marian; 23.03.2020, 18:35.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaNie na temat...ja rok temu slyszalem 19k na dx20
na xt19 i innych co mialem w domu to tego nie slyszalem
a w pracy slysze jak na 16kHz wiertlo piszczy! :p swoja droga nie wiem jakim cudem, skoro obroty sa 100-300
Skomentuj
Skomentuj