Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    ir0nhide, zluzuj pory bo to jest już nudne...
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Jezeli myslisz, ze takie klejenie jest niemozliwe, to po prostu tego nigdy nie robiles i mozesz sobie jedynie poteoretyzowac. Ja to sprawdzilem w praktyce i wiem, ze to dziala.
      Pogromco najsmutniejsze jest to że nie potrafisz przyznać się do błędu. Zrozum że wszyscy jesteśmy ludźmi i czasami możemy się mylić...Ty natomiast nawet jak nie masz racji próbujesz we wszelakie sposoby jakoś się ratować pisząc nawet pierduty...
      Uczyłem się w technikum o klejach bardzo dużo. Praktykowałem też nie mało. Sam pracując jako przedstawiciel handlowy chemii budowlanej pewnej firmy bywałem w laboratorium technologa który to robił przeróżne kleje...
      Chyba Ci sie tematy pomieszaly.
      Inny przykład więc: Została w firmie zrobiona pewna farba która w k. technicznej miała wymienione iż nakładana musi być na specjalny dodany do niej grunt... Klient pomalował ściany ( nawiasem mówiąc w warunkach nie odpowiednich...) samą farbą; po czym dzwoni do biura z reklamacją,"że mu się łuszczy" Na co technolog: a użył pan gruntu "X" odp: "nie"...
      Potem masz jakieś obiekcje że się Ciebie czepiam ! Na początku czepiałem się tylko tego co napisałeś, ale ty nie mogłeś przyjąć tego na klatę tylko musiałeś czepiać się mnie jakobym to ja nie miał praktyki i pisał fanaberie więc teraz tak a nie inaczej właśnie wygląda nasza dyskusja.

Chyba Ci sie tematy pomieszaly.
      Nie pomieszały, wystarczy ruszyć dyńką i znaleźć zależność miedzy nimi.

Istotnie uzycie typowego wikolu ( niech to bedzie dla przykladu kleiberit 303, pattex i tytan 303, ktore to sa dosc podobne ) do sklejenia np obudowy glosnikowej czy krzesla w temperaturze ponizej 5 stopni juz moze stanowic pewien problem. Najwazniejsze w klejach wikolowych jest to, aby woda mogla odparowac, a przy tak niskich temperaturach to moze byc problem, szczegolnie na bardzo duzych powierzchniach. Wraz ze spadkiem temperatury wikol robi sie coraz bardziej gesty, trudny w rozprowadzeniu na duzej powierzchni jednak nadal po odparowaniu wody bedzie mial mocna spoine. Przy klejeniu na zelazko najwazniejsze jest to, aby klej byl w stanie plynnym, aby mozliwe bylo jego rowne rozprowadzanie, natomiast za jego doparowanie odpowiedzialna jest wtedy suszarka, ktorej uzywam zawsze, nawet jak temperatura jest wysoka. Dlatego wlasnie na upartego mozesz przykleic fonir za pomoca wikolu nawet w temperaturze otoczenia rownej nie nizszej niz 1 stopnia.
      Takimi teoriami wyglądasz w oczach ogarniętych jak przedszkolak z fanaberiami i kreujesz jedynie uśmiech na twarzy (...) Żeby SKUTECZNIE praktykować trzeba mieć też teorie.

Napisalem, czego uzywam, co dziala i co moge polecic.
      Cytuję (całość wypowiedzi):
      Eeeeeeeeeeeeeeeee tam. Na zelazko i przy +1 da sie fornirowac ;]
      Na litość ! Oświeć mnie człowieku gdzie ty to zawarłeś w tym zdaniu ?! (bo powtarzam to od tego się zaczęło)

Nie na temat...
      Sa specjalne kleje do klejenia drewna nawet w -10 stopni ( np Illbruck wd206 ) ale to nie jest klej na bazie wody i nie jest to klej do klejenia na zelazko.
      To poco o nich piszesz skoro nie dotyczą tematu :bored:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
      ir0nhide, zluzuj pory bo to jest już nudne...
      Nudne to jest co najmniej to co teraz napisałeś.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
        Pogromco najsmutniejsze jest to że nie potrafisz przyznać się do błędu. Zrozum że wszyscy jesteśmy ludźmi i czasami możemy się mylić...Ty natomiast nawet jak nie masz racji próbujesz we wszelakie sposoby jakoś się ratować pisząc nawet pierduty...
        Ale do czego mam sie przyznac? Ze kleilem ponizej normy dla danego kleju i przykleilo sie prawidlowo? Nie rozumiem.

Uczyłem się w technikum o klejach bardzo dużo. Praktykowałem też nie mało. Sam pracując jako przedstawiciel handlowy chemii budowlanej pewnej firmy bywałem w laboratorium technologa który to robił przeróżne kleje...
        No super, gratuluje wiedzy i doswiadczenia, ale widocznie w tym konkretnym przypadku masz male braki.

Takimi teoriami wyglądasz w oczach ogarniętych jak przedszkolak z fanaberiami i kreujesz jedynie uśmiech na twarzy (...) Żeby SKUTECZNIE praktykować trzeba mieć też teorie.
        Ja Ci tylko pisze jak to dziala w praktyce, a nie w teorii. Chcesz sie posmiac, prosze bardzo, smiech to zdrowie.

Na litość ! Oświeć mnie człowieku gdzie ty to zawarłeś w tym zdaniu ?! (bo powtarzam to od tego się zaczęło)
        Aa no tak, przeciez w jednym zdaniu mialem napisac dokladna metode fornirowania, razem danymi suszarki jakiej uzylem i co jeszcze?

Moze przedstawmy sprawe jasno. Ja uwazam, ze da sie dobrze polozyc fornir metoda na zelazko w temperaturze ponizej zalecanej przez producenta, a Ty twierdzisz, ze to niemozliwe. Przedstaw zatem, co sie stanie jak bede fornirowal tym klejem http://www.pattex.pl/content/dam/uac...tandard_KT.pdf ponizej temperatury 7 stopni ?

Inny przykład więc: Została w firmie zrobiona pewna farba która w k. technicznej miała wymienione iż nakładana musi być na specjalny dodany do niej grunt... Klient pomalował ściany ( nawiasem mówiąc w warunkach nie odpowiednich...) samą farbą; po czym dzwoni do biura z reklamacją,"że mu się łuszczy" Na co technolog: a użył pan gruntu "X" odp: "nie"...
        Potem masz jakieś obiekcje że się Ciebie czepiam ! Na początku czepiałem się tylko tego co napisałeś, ale ty nie mogłeś przyjąć tego na klatę tylko musiałeś czepiać się mnie jakobym to ja nie miał praktyki i pisał fanaberie więc teraz tak a nie inaczej właśnie wygląda nasza dyskusja.
        Jeszcze raz potworze, ze piszemy o klejach, a nie farbie i gruncie.

Skomentuj

Być może się da ale fornirowanie w temp. +1 nie jest zapewne zbyt zdrowe ani przyjemne

Skomentuj

On przyjmuje 300ml Jacka Danielsa i pracuje mu się całkiem przyjemnie

Właściwie przyniesienie kleju z temperatury pokojowej zapewnie właściwą lepkość do użycia. Problem będzie z dłuższym schnięciem. Po wyschnięciu i tak za pomocą teperatury żelazka klej ponownie otwieramy, niska teperatura daje szybkie wystudzenie i utwardzanie. Jaki to ma wpływ na siłę klejeniea? Możemy tylko się domyślać.

Skomentuj

Panowie orientujecie sie może czy po ściągnięciu frontu w gdwk awx widać ten miedziany pierścień? Chodzi o odróżnienie go od tańszego pcxa.

Skomentuj

co myslicie na temat SONY TA-F 650 ES D - DAC... ?? warto?
                Czy może 670ES? czy kiedys trafic 690ES
                Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
                i ciągle rośnie :)

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/22...200-8-F-A-AL-X

Naprawiałem ALX-a, dalej w wątku jest pdf z opisem. Myślę, że konstrukcyjnie to to samo, przynajmniej od góry. Odkręcenie frontu raczej nic nie da i bez odklejenia całego układu drgającego od nabiegunnika nic nie zobaczysz. Z tego co pamiętam, nawet ALX-ie pod siateczką było widać pierścień. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Skomentuj

Dzięki ale w naprawianym przez Ciebie modelu nie ma owego pierścienia, ale patrząc na wewnętrzną budowę faktycznie nawet jeśli jest, to po ściągnięciu samego frontu może być on niewidoczny.

Skomentuj

Zamieszczone przez MaLyNsS Zobacz posta
                      co myslicie na temat SONY TA-F 650 ES D - DAC... ?? warto?
                      Czy może 670ES? czy kiedys trafic 690ES
                      Tak naprawde kazdy ES jest ciekawym wzmacniaczem (no moze poza 505 i 530)

ale moim zdaniem jak juz kupowac to 570, 670, 555 i wyzej
                      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Sprzedawał ktoś z was coś na ebay, ale tak żeby aukcja była międzynarodowa?

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                          Sprzedawał ktoś z was coś na ebay, ale tak żeby aukcja była międzynarodowa?
                          Musisz najpierw miec 10 aukcji w kraju ( sprzedanych ), zeby Twoje aukcje byly widoczne za granica.

Skomentuj

No właśnie w tym jest problem.. Mam taką rzecz na sprzedaż której w polsce na pewno nie sprzedam :/
                            Dlatego szukam kogoś kto by mi aukcje wystawił, w zamian za pokrycie kosztów i jakieś tam fatygowe

Skomentuj

Niestety tez nie mam wymaganych 10 sprzedanych przedmiotow. Musze to nabic tanimi aukcjami.

Skomentuj

A wysyłał ktoś może coś kiedyś do Egiptu konkretnie Kair ? Miałbym paczkę do wysłanie ale większość kurierów zaczyna sie od 400zł brutto.. do 1100zł

Skomentuj

To wyslij poczta

Tylko nie daj sie w cos wkrecic.
                                  Chodzą rożne podpuchy po aukcjach.
                                  Najpierw kasa na konto potem wysyłka.

A pocztexem wyslesz napewno taniej
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                    No właśnie w tym jest problem.. Mam taką rzecz na sprzedaż której w polsce na pewno nie sprzedam :/
                                    Tak z ciekawosci co to takiego, ze u nas nie da sie sprzedac?

Skomentuj

Takie właśnie coś mam ;http://allegro.pl/zegary-fiat-ritmo-...902052267.html
                                      Na ebay jeden zegar (z tych trzech) był za 99€, ja swój komplet wystawiłem za 250€ i Islam z Kairu chce kupić
                                      Tyle lat na strychu leżało i dojrzewało do swojej wartości :P

Skomentuj

Bugatti veyron
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          Bugatti veyron
                                          Hehehe mialem podobne skojarzenia.
                                          Co do tych zegarow, zawsze twierdzilem, ze kazdy towar ma swojego klienta, tylko czasem troche trzeba poczekac. Ten islam z Kairu to mam wrazenie, ze chce cie wydymac, fakt tego typu aut jest tam sporo, ale nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ile to dla nich jest 250€?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X