Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Domowe centrum rozrywki - odtwarzacze multimedialne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zaje...fajny tylko cholernie drogi. Na płycie nano czyli wymiary lekko ponad 12x12 cm :)
    http://allegro.pl/zotac-zbox-nano-ad...493137243.html

Skomentuj

a bawił się ktoś raspberry pi? warto w to cudeńko zainwestować?

Skomentuj

Fajna rzecz. Na xbcm pociągnie HD jeśli dźwiek po hdmi leci
        Ja stawiam na tym serwerek pod Django
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
          Fajna rzecz. Na xbcm pociągnie HD jeśli dźwiek po hdmi leci
          Ja stawiam na tym serwerek pod Django
          Mam obawy, czy to urządzonko pozwala na komfortowe przeglądanie internetu, a to podstawowy warunek w moim przypadku. Z drugiej strony są inne komputerki mniej popularne, droższe i mocniejsze jak np Cubieboard 2. Może nimi się bardziej warto zainteresować?

Skomentuj

Co prawda budowanie "centrum rozrywki" przede mna, ale z tego co się rozglądałem Wandboard Quad (czterordzeniowy) wyglądał na najbardziej zaawansowany z tych miniaturek:

Wandboard Quad
            http://www.wandboard.org/

Cortex-A9 Quad core
            Vivante GC 2000 + Vivante GC 355 + Vivante GC 320
            2GB DDR3

Do tego wbudowane WiFi, bluetooth, hdmi i co tam jeszcze potrzeba, jedynie cena dość wysoka (choć to oczywiście względne): 129 USD

Skomentuj

Myślałem swojego czasu o takich małych prockach, ale stwierdziłem, że jak to ma chodzić na styk to lepiej wcale i wolę trochę dołożyć i postawić normalnego stacjonara pod TV. Tyle, że jeszcze z jakieś 3mc zanim go postawie... :) Warto zainteresować się kompami po leasing`owymi. W Gdyni mam ciekawą firmę z takimi kompami.

Skomentuj

Ja temat z komputerem stacjonarnym juz przerabialem. Odpadl bo zajmowal za duzo miejsca i byl zbyt glosny. Myslalem o jakims tanim laptopie, (z uszkodzona matryca sa tanie:-)), ktory bylby podlaczony do tv, schowany, sterowany myszka i klawiatura bezprzewodowa ktora mam. Muzyka natomiast obslugiwana przy pomocy tabletu i programu aimp...

Skomentuj

Coś mi się wydaje że w cenie takiego laptopa to sklecił byś 2 razy wydajniejszy blaszaczek na mini-itx.

Skomentuj

Do filmow i muzyki wystarczy uzywka za 400zl. A to mini itx do tanich wcale nie nalezy...

Skomentuj

A stare pentium 4 (2,4gh chyba jeszcze bez HT) co pociągnie? Muzykę na pewno a czy video w formacie F-HD?

Skomentuj

Nie wszyscy ogladaja full hd na komputerze:-)

Temat bardzo fajny i sledze go na biezaco. W moim zestawie jak narazie pewniakiem jest tylko emu 0202:-)

Skomentuj

No może i nie. Ale jak już mam telewizor F-HD i monitor komputerowy F-HD i stoi i się kurzy stary komputer na Pentium 4, to pytam. Bo za nieduże pieniądze mogę zwiększyć pamięć, dokupić dyski systemowe, sterownik do SATA3 i kieszeń na dysk danych. Mam nawet obudowę logic502S tak zwanego slima pod ATX (rzadkość), który od biedy może udawać HTPC.

---------- Post dodany o 20:14 ---------- Poprzedni post o 20:10 ----------

dodam że karty do tej pory miałem jakieś tam na CMI - takie sobie, standard sprzed 10 lat. Ostatnia jaką kupiłem niedawno na CMI miała zapewniać s/n 100 db, ale po założeniu wieszał się komputer po włączeniu odtwarzania muzyki więc dałem sobie z nią spokój. Ale oczywiście zakładam że jeśli całość byłaby funkcjonalna to trafi do blaszaka coś w rodzaju Prodigy na ENVY4HT

Skomentuj

Bawił sie ktoś tym XBCM na PC ? Próbowałem to odpalić na moim serwerku (intel atom 425 czy jakiś taki, system win XP) i niestety mam error (ostatnia wersja XBCM nr 12) i aplikacja sie nie odpala. Na "dużym" kompie idzie bez problemu. Poszperałem chwile w necie i inni mają podobny problem nawet na mocniejszych konfiguracjach i tak na prawde niewiadomo co jest jego przyczyna, przynajmniej ja nie znalazłem.

Skomentuj

Ja miałem 11(eden) na kompie. Dzialalo wszystko oprocz odtwarzania iso i dżwięku po hdmi. Jaki error ci wyskakuje?

Skomentuj

O ile pamietam to był ten error : xbmc error unable to create gui. exiting . Ludzie piszą że coś ze starami do grafy lub directX, byc może bo ja mam zainstalowane jakieś standardowe od windowsa ale nie przypominam sobie zeby intel do tej płyty jakieś stery graficzne dawał :???: . Ta karta co tam jest zainstalowana to pewnie żadnego directXa nie pociągnie bo jest cienka jak dupa węża.

W sumie chciałem tego XBCMa jako otwarzacza muzy bez graficznych wodotrysków bo jest do niego fajny remote controler na komórke :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                  W sumie chciałem tego XBCMa jako otwarzacza muzy bez graficznych wodotrysków bo jest do niego fajny remote controler na komórke
                                  Oblookaj AIMP 3. Jest do tego plugin Aimp Web Control i są darmowe apki na androida :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Yoshi wciśnij sobie na winde SP3, aktualne biblioteki tj. NET Framework`i , Direct X.... Zaktualizuj stery od grafy.
                                    Daj znać czy coś pomogło.

Skomentuj

Albo wgraj najcieńszą wersję win7 (starter, albo starter n- na netbooki chyba z 512mb ram idzie zainstalować) albo Windows Thin PC/ z xp zawsze są jakieś problemy...

Skomentuj

Win 7 odpada ze wzgledu na brak wsparcia dla karty muzycznej jaka mam tam wsadzoną. Sprawdze jaki mam SP w tym XPku. Ciekawe jak z ta grafa będzie bo tam jest jakiś gniot intela i czy pod to jakieś stery będą.

Skomentuj

duzo kombinowania panowie ja mam salon zrobiony na centrum multimedialne (ps3 + kino) bez jakiegos kombinowania projektor jest w jednym stalym miejscu z podpietym ps3, a do filmow netbook i dekoder tv polaczony z projektorem 5m kablem.po co wstawiac stacjonarke na stale jak mozna z netbooka zrobic wszystko i dzieki temu nie miec uziemionego kompa w salonie. Filmy tylko full HD, bez problemu sobie radzi, na dvd lub z pen driva mozna tez odpalicz z ps3 :]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X