Witam, jestem początkującym "konstruktorem" głośników z zamiłowania. Po prostu lubię posłuchać dobrej muzyki z dobrego sprzętu. (z różnych przyczyn bardzo rzadko mam taką możliwość. aktualnie mój sprzęt to zestaw technics sl-eh750, oraz radmor 5102-T i altusy 75) Dzięki stronie moją pierwszą konstrukcją jest zamknięta skrzynia basowa do samochodu. Może jakoś niedługo zrobię zdjęcie to wrzucę, ale do rzeczy. Chcę zmienić sprzęt na ... i tu jest problem. Wyżej wymienione rzeczy chcę sprzedać dołożyć trochę i zainwestować. i teraz pytanie: Czy jeżeli zrobię kolumny 2 drożne (szykuje się na wydatek 400-450zł) to czy mam jakąś szanse że zwróci mi się poniesiony koszt ? Przykładowo będę chciał je sprzedać, dołożyć pieniądze i zrobić coś lepszego. Oczywiście chcę je wykonać naprawdę porządnie (mam jako taki dostęp do narzędzi oraz pomysł). Projekt i tak będę opierał na informacjach tu dostępnych więc liczę na co najmniej dobre efekty
. Co do obudowy to kwestia obliczeń ale głośniki jakie bym chciał wykorzystać : stx: GDN-17-140-8-SK, GDWK-10-250-8-AWX natomiast zwrotnice bym wykorzystał taką jak jest w schemacie do tych głośników : http://www.stx.pl/gdwk-10-250-8-ak-g...k-schemat.html . Co sądzicie o takim początku z DIY? Jestem otwarty na wszelkie propozycje ale wszystko w narzuconym budrzecie.

Skomentuj