Ja ostatnio kupowałem halogenki 12v 3W, ledy na postojówki i do kokpitu od chinoli na ebay... szalenie tnio w porównaniu do polski.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Oświetlenie LED
Collapse
X
-
Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
Swoją SMD kupiłem w Casto...
pozdROWER
Skomentuj
-
Panowie, kupiłem 16 sztuk: http://allegro.pl/zarowka-zarowki-gu...119427039.html
Na aukcji pisze, że: Strumień świetlny 320 lumenów, a na pudelku po odebraniu 185-195 LM.
Na aukcji pisze, że: Kąt świecenia 180°, a na pudełku po odebraniu 120°.
Na aukcji pisze, że: Odpowiednik żarówki 50W, a według mojej oceny to odpowiednik 35W.
Będę dzwonił do kolesia odnośnie różnic wyżej wymienionych, ale jestem zadowolony. Żarówki świecą przyzwoicie, barwa jest inna ale do przyzwyczajenia.marcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Ja mam takie http://www.led-pol.pl/oroe2760lbz-za...pni-p-190.html.
Znajomy sprzedawca mi polecił, a kupowałem po jakieś 18zł/szt. Jest to odpowiednik standardowej 30W. Świecą 4 szt w kuchni 16m2 w tzw listwie i światła jest wystarczająco. Nie świecą tak jak zwykłe 4x60W ale za to zużycie energii 4x3W. Odznaczają się dość dużą kierunkowością i w tej listwie poustawiałem gdzie która ma świecić i jest ok.
Ważna sprawa to temperatura barwowa. Ja wolę "zimne" - jaśniej świecą (200lm w porównaniu do 190lm "ciepłej") takim bardziej białym światłem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tktomek Zobacz postaWażna sprawa to temperatura barwowa. Ja wolę "zimne" - jaśniej świecą (200lm w porównaniu do 190lm "ciepłej") takim bardziej białym światłem.
ja tez wczesniej bylem za zimna barwa... ale jednak jakbym mial dla siebie kupowac to bym kupil ciepla
Skomentuj
-
Zimne bardziej nadają się na zewnątrz, a ciepłe do środka. U siebie w łazience miałem ledy firmy hikari (NIE POLECAM! święcą co prawda bardzo jasno i z dużym kątem, ale pojedyncze ledy przepalają się) Teraz mam Kanlux'y LED60 SMD i polecam. Świecą jasno i jakby coś się stało z żarówką to odnosisz do sklepu i ci wymieniają od ręki.
Skomentuj
Skomentuj