Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką specjalność wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pablo11, o ten miniony rok jestem trochę mądrzejszy i coś Ci może doradzę.

Po pierwsze, ucz się, a nie ściągaj :) Interesuj się tym czego się uczysz, rób jak najwięcej praktyk (choć jeśli ich nie zrobiłeś to pewnie jest już za późno). Ta podyplomówka z certyfikatów na pewno będzie przydatna jeśli planujesz działać w audytach. Aczkolwiek audyty może robić "byle kiep" bez inżyniera. Zobacz na allegro - tam są po kilkadziesiąt złotych. Moim zdaniem tym na chleb nie zarobisz.

Jeśli chodzi o uprawnienia budowlane, to po energetyce możesz zdobyć uprawnienia budowlane w zakresie instalacji sanitarnych w OGRANICZONYM zakresie. W ograniczonym, tzn. że będziesz sobie mógł projektować co najwyżej instalacje wentylacji domków jednorodzinnych = mało przydatne.

Co do kursów - na pewno autocad, angielski.

PS: U kogo pisałeś pracę inż.?

Skomentuj

O ja ... nie wiedziałem, ze te certyfikaty chodzą po 4 dychy ... .
      W sumie to skreśliłeś wszystkie moje pomysły. To co mam ogarnać sobie AutoCada i jakis certyfikat z ang albo zapisać się na angielski techniczny i juz ... ??

Bo miałem taki plan, żeby sobie SEP 2 kat. zrobic, uprawnienia budowlane (które jak mówisz w niczym mi nie pomogą) oraz podyplomówke(ale jak SE chodzą po 4 dych to w ogóle warto ?)

A możesz mi coś więcej doradzić prócz ang i AutoCada, może coś na uczelini było co mi umknęło ?

P.S Wójcik
      Last edited by pablo11; 18.11.2012, 22:52.

Skomentuj

Czaruję...
      X