Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Blacha aluminiowa na cokoły - gdzie kupić

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Blacha aluminiowa na cokoły - gdzie kupić

Hej,
    Chciałbym zrobić cokoły pod kolumny z aluminium, ale nie wiem gdzie mógłbym tanio kupić materiał.
    Dzwoniłem do jakiegoś sklepu to koleś zaśpiewał 200 zł + vat + koszt przesyłki za formatkę 10x450x500mm.
    Aluminium najgorszej jakości, nieszlifowane. Ma też droższe... nawet za 1000 zł... :o

Wiecie, gdzie można kupić tanio alu?
    Last edited by Areek2; 23.01.2012, 16:17.
    Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
    treningjezykowy.pl

Ja alu przeważnie kupuje TU. Napisz też do BraWo
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ostanio kupiłem pasek alu 20x100cm tyle ze to była blacha 8mm i 104zł kosztowało z docieciem. Wiec 200zł to jeszcze względna cena za blache 10mm.

Skomentuj

na złomie czasami idzie dostać tanio blachy, tylko wiadomo że nie ma za dużego wyboru trzeba szukać albo dogadać się z kolesiem żeby zostawił jak coś się pojawi. ja za aluminium, a była to blacha gruba na 15 mm zapłaciłem 10 zł/kg

Skomentuj

nie kupuj surowej blachy - nie oplaca sie
          popytaj w firmach gdzie tna laserem
          gotowy element niewiele drozej niz sam material!
          przykladowo wlasnie zapytaj brawo

Skomentuj

Właśnie pisałem na ten temat z BraWo, czekam na wycenę. O skupach złomu też myślałem, nie zaszkodzi przejść się i popytać.
            treningjezykowy.pl

Skomentuj

niestety ale cena raczej powyzej 30zl/kg
              tutaj obliczysz ile formatka bedzie wazyc http://www.avanti.com.pl/przelicznik.html

na allegro mozna czasami taniej kupic formatki z odpadow po produkcji

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani Zobacz posta
                niestety ale cena raczej powyzej 30zl/kg
                tutaj obliczysz ile formatka bedzie wazyc http://www.avanti.com.pl/przelicznik.html

na allegro mozna czasami taniej kupic formatki z odpadow po produkcji
                Nie strasz Kolegi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                  Nie strasz Kolegi
                  za to cena na zlomie raczej w okolicach 10zl, jak beda chcieli wiecej to sie targuj :) - tylko tutaj bez przefrezowania raczej sie nie obejdzie wiec przekalkuluj czy Ci sie oplaca

Skomentuj

Licząc po cenie kilograma + na piwo dla złomiarza to raczej więcej niż 10 zł, ale chyba warto poszukać, ponieważ nowe alu drogie, u BraWo też.
                    Jak nie ze złomu, to będę musiał poszukać innego materiału na cokoły... :(
                    treningjezykowy.pl

Skomentuj

No niestety ale Kolega damiani miał rację,

Licząc po kosztach to tanio nie będzie albo inaczej - tyle to kosztuje. Jedynie czym moge się obronić to obróbka i wykończenie formatek, które będą powtarzalne w 100%. Waga 14-15kg przy wysyłce też zrobi cenę.

Ogólnie radzę poszukać na "rodzimym" rynku albo wykonać ze "zwykłej" blachy ST3S i pomalować proszkowo

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                        Waga 14-15kg
                        15*20-25zl = ja pier... :o to juz taniej z granitu zrobic

Skomentuj

Akurat granit kojarzy mi się z cmentarzem :flapper:
                          Dostałem od sąsiada kawałek blachy stalowej. Trochę roboty przy obróbce będzie, ale w porównaniu do ceny alu na pewno warto

Dziękuje za zainteresowanie tematem,
                          Pozdrawiam!
                          treningjezykowy.pl

Skomentuj

jak trzeba splanowac, cos prostego wyfrezowac itp. to moge pomoc

Skomentuj

Myślę, że przy pomocy szlifierki kątowej dam radę, jakichś wymyślnych kształtów nie planuję. Za dużo zachodu z wysyłkami. Ale dzięki za propozycję.
                              treningjezykowy.pl

Skomentuj

Kątówka i aluminium? Jak to ma być gruba blacha, do tego o wymyślnym kształcie, to nie polecam. Lepiej już byłoby to ręcznie wyciąć - nowy brzeszczot do piły i sru. Potem obrobić boki pilnikami albo delikatnie kątówką, albo frezarką i na koniec papierem ściernym.

Skomentuj

http://allegro.pl/rasta-2312-tarcza-...031235697.html
                                  jest troche inna niz te do stali, aluminium sie nie prykleja do tarczy, ale zuzywa sie momentalnie, cos jak tarcza do kamienia przy cieciu twardej klinkierowki

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
                                    Kątówka i aluminium? Jak to ma być gruba blacha, do tego o wymyślnym kształcie, to nie polecam. Lepiej już byłoby to ręcznie wyciąć - nowy brzeszczot do piły i sru. Potem obrobić boki pilnikami albo delikatnie kątówką, albo frezarką i na koniec papierem ściernym.
                                    Ale wcześniej pisałem, że jednak będzie malowana stal bo alu za drogie i że wymyślnych kształtów właśnie nie będzie :flapper:
                                    treningjezykowy.pl

Skomentuj

Czaruję...
                                    X