Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

MDF online i inne gadżety stolarskie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

MDF online i inne gadżety stolarskie

Znalazłem ciekawy sklep który działa równiez online. Płyta mdf w całkiem dobrej cenie ok. 23 zł za 1m2, można zrobić własny rozkrój i wysłać zamówienie. Cięcie jest liczone za 1mb 1zł to w naszej dłubaninie ważne bo pojedyńcze małe formatki wychodza całkiem przyzwoicie.

http://www.centrumoklein.pl/index.ph...e148a5036f1639

Paweł powinien porównać ze swoim dostawcą i wszystko byłoby wiadomo... :)

Skomentuj

Paweł to wogóle jak rzuca cenami to z nóg zwala :-) ale nie każdy ma dostęp do takich ofert.

W wawie mdf ciety trudno znaleźć poniżej 40zł, to tu nawet z wysyłką może wyjść taniej.

apropo na Modlińskiej w Liroy znów mają mdf 19 dostępny w małych ilościach - cena 47zł tak jak w stolarni sęk.
      Last edited by Marios; 13.02.2012, 22:25.

Skomentuj

MDF sporo wazy i sama wysyłka sporo kosztuje:/

Skomentuj

A skoro już jest temat o gadżetach stolarskich - Potrzebuję kupić sobie frez prosty fi6 albo 8, bo właśnie jedzie do mnie frezarka ręczna. Doradzicie coś cenowo i jakościowo przystępnego? jaką średnicę frezu polecacie, żeby się komfortowo pracowało? 12? 16? a może 20? To będą moje pierwsze kroki w frezowaniu, więc wybaczcie podstawowe pytania, ale nie chcę ani wydać za dużo, ani pożałować potrzebny mi jest wyłącznie frez prosty, więc wolę kupić jeden za 50zł niż komplet za podobną cenę. Jakoś nie przekonują mnie frezy po 10zł /szt na allegro. A może ktoś używał i są ok? Może doradzicie jakiś sklep online?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
            Paweł to wogóle jak rzuca cenami to z nóg zwala :-)
            u mnie cennik mowi ze MDF 22mm kosztuje 29zl/m2
            tak wiec cena dobra

kremien, kup dedry 20mm i 6/8mm
            wiekszym frezy, mniejszym otwory

Skomentuj

Swoją drogą kremien poczytaj TOOL BOXa, znajdziesz tam wiele cennych uwag na temat frezów.

Skomentuj

Trochę bez sensu. Dodałem formatki. całość ~0,97m a on liczy jako całą płytę ? Wygląda na to, że nie można kupić 1m2. Mylę się ?

Skomentuj

Oni działają tak jak większość składów, kupić można całą płytę i jej wielokrotność, płacisz za rozcięcie, wysyłają Ci twoje formatki i resztę płyty.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A znasz może jakiś sklep OnLine, bądź jakikolwiek w którym jest możliwość zamówienia tylko formatek na wymiar ?

Skomentuj

A w Gdańsku nie masz żadnego marketu budowlanego? Ja buduję z wióru z Castoramy, 24zł za 1m^2 gotowych formatek dociętych na wymiar.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Sunny Zobacz posta
                        A znasz może jakiś sklep OnLine, bądź jakikolwiek w którym jest możliwość zamówienia tylko formatek na wymiar ?
                        Sprawdź użytkownika meblux69 na allegro

Skomentuj

Sympatyczna cena. Kłopot w tym, że ja szukam przy okazji kogoś kto dotnie na wymiar formatki i przy okazji wytnie mi otwory i zrobi frezki na frontach (nie mam frezarki) Znalazłem z kolei gościa na allegro co ma MDF 18mm, 37zł/1^m2 ale znowu nie wytnie mi kółek i frezków. A tutaj na forum po wielu zapytaniach, mało kto się chcę podjąć zrobienia samych frontów dla mnie za opłatą :/

Skomentuj

A Pawła się pytałeś? Robił takie rzeczy na zlecenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                              A Pawła się pytałeś?
                              i nadal robie...
                              ale wstrzymajcie sie jeszcze jakis czas - jestem troche zajety :/

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                A w Gdańsku nie masz żadnego marketu budowlanego? Ja buduję z wióru z Castoramy, 24zł za 1m^2 gotowych formatek dociętych na wymiar.
                                Oczywiście, że są. Castorama na Osowej docina mdf16 na wymiar. Gdzieś we Wrzeszczu jest stolarz, który też czasem dotnie... A frezy? Nie przesadzajmy, raz wydane 50zł na prawdę się szybko zwróci...

Skomentuj

Zamieszczone przez kremien Zobacz posta
                                  Sprawdź użytkownika meblux69 na allegro
                                  właśnie zamawiam od tego użytkownika. Ceny podobne do tych w sklepie ale cięcie w cenie. U mnie w mieście cięcie 4pln/formatka/ Do małego kina potrzeba 30formatek więc samo cięcie 120 + niestety cala plyta a u tego Pana cena za powierznie i nie interuja nas odpady ciecie w cenie i kurier 25pln wiec jak dla mnie rewelacja Ciecie pod katem 45 st i luki

Skomentuj

Gdzie kupić MDF przez internet ?

Witam Koledzy wiecie może gdzie kupić przez internet MDF uciety na wymiar, (tylko taki wymiar co do milimetra :-) ? i abym nie musiał płacić za całą dużą plyte. Prosze o pomoc gdzie coś takiego kupić bo na podkarapciu tylko całe plyty :(

Skomentuj

dzień dobry
                                      Można zapytać tutaj , na pewno tną formatki tylko nie wiem czy w detalu czy trzeba kupić całą płytę .http://www.osb.pl/rozkroj/

Skomentuj

Niestety u nich trzeba cała plyte kupić ale dzieki :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X