Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wciśnięta kopółka przeciwpyłowa w GDWK-10-250-8-AWX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam ostatnią zobaczyłem że mam wciśnięte wciśnięte kopółki przeciwpyłowe w GDWK-10-250-8-AWX ( FX 200 Diy ) udałą mi się wyciągnąć je za pomoco odkurzacza ale jeszcze minimalne ślady są czy będzie miałą jakieś znaczenie w jakości dzwięku ( czy pogorszy się jakość ) ?

Zamieszczone przez dareks1990 Zobacz posta
    nie ma takiej w tym glosniku :p

zy będzie miałą jakieś znaczenie w jakości dzwięku ( czy pogorszy się jakość ) ?
    na pomiarach roznica bedzie. w odsluchu raczej nie uslyszysz

zaloz maskwonice lub pilnuj maluchow/sprzatajacej mamy :p

Skomentuj

Nie musisz odkurzaczem
      Delikatnie wymasuj kopułkę sama wyskoczy

Skomentuj

Największy problem przy takim wciśnięciu to to, że mógł się zmienić minimalnie profil cewki kopułki - wpływa to co prawda na dźwięk ale to można pominąć - problemem jest to że mogło się zmienić położenie cewki w szczelinie i głośnik może mieć potworne zniekształcenia (cewka obcierająca o szczelinę). Jeśli coś takiego się stanie to trzeba wykręcić głośnik podać sygnał około 500Hz (bez zwrotnicy) obluzować śruby na froncie i delikatnie przesuwając cewkę znaleźć punkt w którym nie będzie słychać zniekształceń. Dokręcić front i zamontować głośnik z powrotem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
          trzeba wykręcić głośnik podać sygnał około 500Hz (bez zwrotnicy)
          lepiej podaj jeszcze na jakiej mocy, zeby pozniej nie bylo pretensji ze glosniki sie spalily

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            zaloz maskwonice lub pilnuj maluchow/sprzatajacej mamy
            Nie mam dzieci ani młodszego rodzeństwa , nie mam też żadnych zwierząt w domu wiec dlatego nie myślałem o maskownicach .
            Mam za to siostrzenców którzy w ramach nudy znaleźli sobie zajęcie.
            Wczoraj sprawdziłem czy głośniki jeszcze działają jeden wydaje się być ok chociarz przy moim obecnym wzmacniaczu nie grał / i nie gra czysto wiec dlatego kolumny czekały na inny wzmacniacz .
            Niestety drugi głośnik nie miał tyle szczęścia słychać i to bardzo wyraźnie charczenie i ocieranie się cewki . . Da się jeszcze coś z tym zrobić czy tylko regeneracja pomoże ?

Skomentuj

Mam za to siostrzenców którzy w ramach nudy znaleźli sobie zajęcie.
              zazwyczaj to wlasnie goscie a nie swoi robia takie szkody

Da się jeszcze coś z tym zrobić czy tylko regeneracja pomoże ?
              przeciez SW wyzej napisal co trzeba zrobic

Skomentuj

Napisał tylko ja nie mam pojęcia jak nadać taki sygnał i jakie urządzenia będą mi potrzebne ?

Skomentuj

to moze faktycznie lepiej wyslij na regeneracje

Skomentuj

Może ktoś zna jakiś firme lub osobę prywatna która zregenerowała by mi głośniki ?

Skomentuj

Może ktoś zna jakiś firme lub osobę prywatna która zregenerowała by mi głośniki ?
                      Wyślij do STXa

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                        Wyślij do STXa
                        dzięki wyśle im dziś zapytanie ile za regeneracje sobie zażyczą .
                        Chyba że regeneracja jest równie łatwa jak w tonsilu GDWT 9/80 bo akurat ten głośnik regenerowałem i gra porównywalnie jak przed naprawą ?
                        Jeśli regeneracja jest łatwa to czy wystarczy mi cewka czy coś jeszcze ?
                        http://www.stx.pl/cewka-z-membrana-w...250-8-awx.html

Skomentuj

pisz PW na sound wave'a - powinien zrobic to po kosztach wysylki + piwo

Skomentuj

Czaruję...
                          X