Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka karta muzyczna do 200zł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakoś nie moge znaleść tej dzwiekówki w tej cenie.

Skomentuj

pomiary x-fi surround w RMAA - nie wiem czy prawidłowe...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
        Jakoś nie moge znaleść tej dzwiekówki w tej cenie.
        Jakos chyba niebardzo chce Wam sie szukac ;]

http://allegro.pl/emu-0404-pcie-z-pe...345764025.html

http://allegro.pl/e-mu-0404-pci-kart...416406922.html

http://allegro.pl/karta-muzyczna-e-m...500505739.html

Skomentuj

Trudno aby szukać zakończonych aukcji bo na co komu one?

Skomentuj

kupiłem sb1095, narazie jest o niebo lepiej jak ze zintegrowaną. Narazie musi to wystarczyć:P

Skomentuj

W sumie fajny temat podepnę sie do niego z trudnym zadaniem .

Zna ktoś kartę żeby miała wyjście optyczne spdif oraz jednocześnie wejście spdif coaxialne i jeszcze żeby była na PCI-E. Oczywiście w rozsądnej cenie . Interesują mnie tylko interfejsy cyfrowe, bo z kompa wychodzę na DACa optycznym ale mam też do kompa podłączoną telewizję i dźwięk z niej idzie cyfrowo coaxialnym (w tej chwili mam analogowo do kompa - w celu nagrywania a do daca coaxem ale musze przełaczać i ogólnie mój dac troche kiepsko działa z coaxem :/ ) .

Najprościej byłobymi kupić akcesorium-śledzia rozszerzajacego do płyty głownej od gigabyta ale rzecz u nas raczej nieosiągalna. Na ebayu widziałem coś takiego ale trzebaby ściagać z USA czy kitajców :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                Zna ktoś kartę żeby miała wyjście optyczne spdif oraz jednocześnie wejście spdif coaxialne i jeszcze żeby była na PCI-E. Oczywiście w rozsądnej cenie
                http://www.thomann.de/pl/emu_0404_pci_express.htm :)

Skomentuj

Audiotrak MAYA U5 warta swojej ceny czy jakaś alternatywa dla tej karty?
                  Jak z pomiarami na niej Panowie?

Skomentuj

Ktoś na forum już sprawdzał i latencja pływa. Ja mogę polecić M-audio Audiophile USB - sprawdzona przeze mnie i do pomiarów jak najbardziej się nadaje.
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie ten budżet... :)

Skomentuj

Ja za swoją dałem 230zł na Allegro. Pojawia się czasami w takich cenach.
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                          Ktoś na forum już sprawdzał i latencja pływa. Ja mogę polecić M-audio Audiophile USB - sprawdzona przeze mnie i do pomiarów jak najbardziej się nadaje.
                          LuSzTi a ty ją ciągniesz po USB?

Skomentuj

a to do pomiarow?
                            http://allegro.pl/miditech-audioface...535818200.html

Skomentuj

Ok, tyle że chciałbym dobrą dźwiękowo kartę a przy okazji taką, na której można zrobić poprawnie pomiary :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                LuSzTi a ty ją ciągniesz po USB?
                                Do kompa mam podłączony przez USB a karta ma jeszcze zewnętrzny zasilacz.
                                Tak to wygląda http://www.google.pl/search?q=m-audi...w=1366&bih=653

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Audiotrak MAYA U5 warta swojej ceny czy jakaś alternatywa dla tej karty?
                                  Kupiłeś może ją?

Skomentuj

Tak, mam ją od DeKeRa.
                                    Poprawił się bas, nie jest tak rozlazły i bardziej szczegółowy, ale przede wszystkim brak śmieci niczym przesteru na średnicy i górze...
                                    Jedna rzecz, która mnie osobiście ciut zmartwiła to amplituda wyjściowa. Mogłaby być ciut większa ze względu na to, że słucham na małych lampiakach i tu każde kilka mV się na wejściu przydaje.. :)

Skomentuj

Trochę o niej czytałem, i to że brzmi dobrze to potwierdzasz również i Ty. Ale głównie chciałem wiedzieć jak sprawdza się przy pomiarach.

---------- Post dodany o 22:48 ---------- Poprzedni post o 22:47 ----------

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      że słucham na małych lampiakach i tu każde kilka mV się na wejściu przydaje..
                                      Może jeszcze jakiś preamp :-)

Skomentuj

Ale głównie chciałem wiedzieć jak sprawdza się przy pomiarach.
                                        Nie będę tego chwilowo próbował. Chyba, że pharoh znajdzie chwilę czasu to możemy spróbować.

Może jeszcze jakiś preamp :-)
                                        Sprzeczne to jest z moją ideologią... :)

Skomentuj

Trochę o niej czytałem, i to że brzmi dobrze to potwierdzasz również i Ty. Ale głównie chciałem wiedzieć jak sprawdza się przy pomiarach.
                                          Z tego co pamiętam to nie ma stałej latencji bez sterowników ASIO. Jeśli używasz programu do pomiarów, który wykorzystuje ASIO to może będzie OK.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X