Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka karta muzyczna do 200zł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a jak te fire wire lączy się z kompem, za pomocą konwertera usb?

http://www.djshop.pl/k5,studio/i2270...r-fca-202.html

Skomentuj

FireWire i USB to zupełnie coś innego. Nie ma konwerterów FireWire -> USB. Czasami są urządzenia FireWire, które działają podpięte pod USB za pomocą zwykłego przewodu FireWire-USB, ale urządzenia te mają wsparcie sprzętowe do takiej pracy. Generalnie są to dwa inna interfejsy, które w dodatku inaczej przesyłają dane - FireWire przesyła strumieniowo a USB pakietowo.
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Z doswiadczenia moge powiedziec ze maya ma problemy z latancja, tak jak mowiono wczesniej. I na 2 komputerach z 2 systemami nie udalo mi sie zrobic pomiarow na u5. Jakosc dzwieku duzo fajniejsza od np audioface II.

Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Warto zainteresować się emu 1212m? poszukuję czegoś na pci-e szukałem też emu 0404 ale narazie ani na tablicy i allegro niczego w rozsadnej cenie nie ma.

Skomentuj

Mysle, ze warto. Ma bardzo dobre przetworniki. Upierdliwa rzecz w Emu to porabane sterowniki.

Skomentuj

Mam ją na jednym kompie i jest zaje...ista. Jedyny minus dla mnie to patch mix w którym nie można dodawać efektów gdy ma się ustawione powyżej 44/48khz

Skomentuj

A którą kartę z poniższych byście polecali:
                Creative Karta X-Fi Xtreme Audio
                ASUS Karta Dźwiękowa Xonar DX/XD/A
                Creative X-Fi Surround 5.1 PRO
                Emu 0202

Lista taka, bo jestem ograniczony do PCI-E, ew USB, więc odpada na wstępie Emu 0404, które można znaleźć w dobrej cenie ale na PCI.
                Założenia: słuchanie muzyki/film w stereo, sprzęt: Cambridge Audio A500 i AWX w TL

Skomentuj

Posiadam Xonara D1 czyli to samo co DX - bardzo fajna karta, ale kupowałem, gdy jeszcze nie znałem tego forum.
                  Tutaj podobno znają coś lepszego :)

Skomentuj

No właśnie u mnie leży problem, że jestem ograniczony sklepowo, w sensie jak coś kupię z tej listy co podałem to część kosztów będę miał sfinansowane. No chyba, że ktoś coś innego poleci to może towar będzie na zamówienie dostępny.

Skomentuj

Ogólnie creativy z tego co pamiętam to nie były polecane w porównaniu do Asusa.

Skomentuj

Odgrzeje kotleta. Zastanawiam się na zewnętrzną kartą dzwiękową, głównie do muzyki, czasem do filmów w 5.1. Budżet ok. 300 zł. Znalazłem dwie propozycje: Maya U5 i Xonar U7.
                        Czy warto dopłacać do xonara? Kosztuje 100 zł więcej niż maya. Nie mam zbyt dużych wymagań, chciałbym żeby grało lepiej niż laptopowy realtek.

Skomentuj

Asus wygląda znacznie ciekawiej, Maya U5 obsługuje maks 24 bity/48 kHz. Niestety jest to produkt poprzedniej generacji jeśli chodzi o zewnętrzne DACi.
                          Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                          Grado SR125i

Skomentuj

Zakupiłem Asus Xonar U7. W testach wygląda ciekawie:
                            http://pclab.pl/art53890-9.html

Obsługuje ASIO więc także powinien się nadawać do pomiarów.

Skomentuj

Używa ktoś Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro do pomiarów? Będzie działać ze słabszym procesorem niż wymaganym przez producenta gdy zainstaluje się tylko same sterowniki?

Skomentuj

Ja uzywalem chwile wersje bez pro, na minilapie z procem intel atom 1.6 i nie bylo problemow.

Skomentuj

Czaruję...
                                X