FireWire i USB to zupełnie coś innego. Nie ma konwerterów FireWire -> USB. Czasami są urządzenia FireWire, które działają podpięte pod USB za pomocą zwykłego przewodu FireWire-USB, ale urządzenia te mają wsparcie sprzętowe do takiej pracy. Generalnie są to dwa inna interfejsy, które w dodatku inaczej przesyłają dane - FireWire przesyła strumieniowo a USB pakietowo.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Z doswiadczenia moge powiedziec ze maya ma problemy z latancja, tak jak mowiono wczesniej. I na 2 komputerach z 2 systemami nie udalo mi sie zrobic pomiarow na u5. Jakosc dzwieku duzo fajniejsza od np audioface II.
Warto zainteresować się emu 1212m? poszukuję czegoś na pci-e szukałem też emu 0404 ale narazie ani na tablicy i allegro niczego w rozsadnej cenie nie ma.
Mam ją na jednym kompie i jest zaje...ista. Jedyny minus dla mnie to patch mix w którym nie można dodawać efektów gdy ma się ustawione powyżej 44/48khz
A którą kartę z poniższych byście polecali:
Creative Karta X-Fi Xtreme Audio
ASUS Karta Dźwiękowa Xonar DX/XD/A
Creative X-Fi Surround 5.1 PRO
Emu 0202
Lista taka, bo jestem ograniczony do PCI-E, ew USB, więc odpada na wstępie Emu 0404, które można znaleźć w dobrej cenie ale na PCI.
Założenia: słuchanie muzyki/film w stereo, sprzęt: Cambridge Audio A500 i AWX w TL
No właśnie u mnie leży problem, że jestem ograniczony sklepowo, w sensie jak coś kupię z tej listy co podałem to część kosztów będę miał sfinansowane. No chyba, że ktoś coś innego poleci to może towar będzie na zamówienie dostępny.
Odgrzeje kotleta. Zastanawiam się na zewnętrzną kartą dzwiękową, głównie do muzyki, czasem do filmów w 5.1. Budżet ok. 300 zł. Znalazłem dwie propozycje: Maya U5 i Xonar U7.
Czy warto dopłacać do xonara? Kosztuje 100 zł więcej niż maya. Nie mam zbyt dużych wymagań, chciałbym żeby grało lepiej niż laptopowy realtek.
Używa ktoś Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro do pomiarów? Będzie działać ze słabszym procesorem niż wymaganym przez producenta gdy zainstaluje się tylko same sterowniki?
Skomentuj