Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki tv do 5000 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Każdy pisze o matrycach funkcjach itd. , ja mam rade dla kolegi aby przy wyborze wziął również pod uwagę grubość ramki. Im mniejsza/ciensza tym lepiej, bo wzrok sie duzo lepiej skupia na samym obrazie, a juz najlepiej jak ramka jest przezroczysta

Skomentuj

Czy autor brał pod uwagę projektor? Do 5000 można mieś projektor full HD i ekran. Jednym z plusów jest to, że przekątnej obrazu nie zabraknie

Skomentuj

Tylko do oglądania tv projektor to nie za dobry pomysł. Lampa szybko padnie.

Skomentuj

Szybko padnie?
          Zakładając dzienne używanie po 4 godziny wychodzi minimum 2 lata takiej eksploatacji - zależnie od projektora. Jeśli to jest szybko...
          Ale zgadzam się, że używanie projektora zamiast telewizora jest subiektywnym pomysłem. Jednemu może przeszkadzać zużycie prądu, drugiemu konieczność ekranu, albo pomalowanej ściany, konieczność stosowania zewnętrznego tunera i wzmacniacza z głośnikami i inne duperele.

Skomentuj

Najlepszym rozwiazaniem byłoby oczywiście tv + projektor. Tylko to jest duży wydatek. Projektor do kina i gier, a tv do telewizji. Mnie nie chciałoby się za każdym razem zmniejszać wyświetlanego ekranu przez projektor aby oglądać telewizję, no chyba, że wszystkie kanały miałbym w pełnym full hd, a nie wszystkie są tak nadawane. No i co jak ma się dobrze naswietlony salon?

....ale chyba zbaczamy z tematu... jestem za plazmą

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
              Do tego czasu to pewnie będu juz 3d bez okularów produkowane przez wszystkie firmy, potem hologramy, wyświetlacze na wszystkie ściany itd, itd...
              Jak do tego czasu? Mówisz o moim poście w którym wspomiałem wydarzenia za trzy lata? Wydaje mi się, że najpierw producenci będą chcieli zarobić na OLEDach po czasach zarabiania na LCDkach więc zanim będa te hologramy to nastanie wieloletnia era OLEDów.

Reasumując wątpię, żeby za 3 lata były wspomniane przez ciebie "wyświetlacze na wszystkie ściany i hologramy". Będą telewizory, zwykłe z fajną matrycą wreszcie wyświetlającą znakomity obraz po erze gorszej technologii, która zdobyła świat.
              Last edited by gooralesko; 15.10.2012, 15:54.

Skomentuj

dzięki wszystkim za infromacje.
                w każdym razie będe rozglądał się za plazmą panasonica. to ma być tv do telewizji+dvd+divix, ale jeszcze się przejdę po sklepach i porównam. każdym razie wiem czego unikać a czym warto się zainteresowac. projektor fajna rzecz może kiedyś

Skomentuj

Jak już kupisz plazmę z dużą przekątną to naprawdę rozejrzysz się za źródłęm lepszej jakości niż divx. Uwierz mi, wspomnisz me słowa jak już usiądziesz i będzie chciuał obejrzeć "ulubione" divxy

Inaczej mówiąc mkv 720p z dużym bitratem to minimum.

Skomentuj

:thumbup:
                    Dokładnie. Ja nawet nie ruszam filmów jakości dvd. Wszystkie foldery z setkami pokatalogowanych filmów od dłuższego czasu nie są ruszane. Wczoraj obejrzałem w końcu " Prometeusza" w 480p i się przez pierwsze pół godziny wnerwiałem jaki h..owy obraz.

Skomentuj

Na plazmie to jeszcze nie ma tragedii z divixami, ale na LCD to juz kompletny dramat. LCD wymaga natywnej rozdzialki i basta.

Skomentuj

Kiedyś na dużych lcd podczas oglądania filmów ( najczęściej gdy toczyła się jakaś akcja w ciemnościach), pozostawały zapikselowane cienie, duchy czy jak to tam nazwać. Nie wiem czy to występuje też w nowo produkowanych lcd, tak samo jak w plazmach "wypalony" obraz, np. zdjęcie włączone na dłuższy czas, czy logo stacji tv, znika dobiero po chwili gdy przełączy się na inny kanał.

Skomentuj

U Rodziców zagościł nowy TV. Jak wcześniej pisałem jest to Panasonic z serii TX-LxxET50E - (Panasonic TX-L42ET50E). Za pare dni pewnie coś o nim napiszę.

marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Mam panasa 50" od 2 lat i jest to super wybór.

Ale rok temu kupiłem plazmę lg w full i jest jeszcze lepsza

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                              U Rodziców zagościł nowy TV. Jak wcześniej pisałem jest to Panasonic z serii TX-LxxET50E - (Panasonic TX-L42ET50E). Za pare dni pewnie coś o nim napiszę.

ten TV stoi na stałę w tym kącie czy tylko dla zdjecia został tak ustawiony?

Skomentuj

Zdjęcia poglądowe
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                X