Panowie czy używał bawił się ktoś z Was w zmianę koloru przy pomosty PLastiDip lub folii? Macie jakieś doświadczenia?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zmiana koloru auta - lakiernik, folia czy PlastiDip ?
Collapse
X
-
Głównie myślę nad PLastidipem bo jest sporo tańszy niż folia, łatwo w razie czego dany element naprawić/poprawić, jedynym minusem jest to że kolory są tylko w macieMiki co do tego co napisałeś to auto trzeba pierw odpowiednio przygotować, poza tym mój cytrus nie ma zbyt pięknego lakieru dlatego chcę go czymś poprawić
Najlepszy był by lakiernik ale wyjdzie to drogo a i nie zawsze jest to dobrze zrobione...
---------- Post dodany o 10:05 ---------- Poprzedni post o 10:04 ----------
Po świętach jedna firma ma mi przysłać wycenę dla pastidipu i folii
Skomentuj
-
Zamieszczone przez csbiczek Zobacz postaGłównie myślę nad PLastidipem bo jest sporo tańszy niż folia,
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNa dobrze położonej folii nie bedzie nigdzie nic zalegac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKI Zobacz postaja wyznaje zasade ze tylko nowy lakier
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaCały samochód w folii (kombi) to 3-4 koła) i usługi u lakiernika np. 500zł lub samemu polakierować(tyle koledze wzięli za robociznę) więc taniej jak folia wychodzi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaJa również uznaję nowy lakier, zawsze w razie czego można zlikwidować wszelkie ognisko korozji i nie będzie nawet śladu
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postato dość sporo, jak licząc koszt lakieru 1000zł (zależy też jaki chcesz zastosować ) i usługi u lakiernika np. 500zł lub samemu polakierować(tyle koledze wzięli za robociznę) więc taniej jak folia wychodzi.
Skomentuj
-
Czasami klienci zlecają nam oklejenie samochodu na czarny mat. Głównie Lexusy. Efekt znakomity. Tylko kasujemy klientów na 6000zł. Robi to jakaś firma z Krakowa.
Kilka lat temu sprzedałem Hiluxa straży pożarnej i musiałem ze srebrnego zrobić czerwony (ostatni w Polsce) :). Jeżdżą 5 lat i wszystko jest ok.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
csbiczek, a dobra polerka Ci nie pomoże?
Moje zdanie jest takie, ze jesli nie jesteś z tym autem sentymentalnie związany, planujesz sprzedac go za 3-5lat to nie ma sensu pchać sie w nowy lakier. Za fachowe polakierowanie całego auta, zapłacisz kupę kasy, a jak będziesz chciał oszczędzić to jeszcze stracisz na tym jak przyszły potencjalny klient zobaczy że całe auto było lakierowane i to przez Heńka w garażu.
Wiec jak już coś to albo dobra polerka 3 stopniowa na dobrych środkach, a nie G3, albo folia, tylko nie wiem po co Ci to skoro masz młode auto
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz postacsbiczek, a dobra polerka Ci nie pomoże?
Zamieszczone przez ŁukaszN Zobacz postaMoje zdanie jest takie, ze jesli nie jesteś z tym autem sentymentalnie związany, planujesz sprzedac go za 3-5lat to nie ma sensu pchać sie w nowy lakier. Za fachowe polakierowanie całego auta, zapłacisz kupę kasy, a jak będziesz chciał oszczędzić to jeszcze stracisz na tym jak przyszły potencjalny klient zobaczy że całe auto było lakierowane i to przez Heńka w garażu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTo wolałbym poprawić to co zostało złe zrobione z przodu
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaCzasami klienci zlecają nam oklejenie samochodu na czarny mat. Głównie Lexusy. Efekt znakomity. Tylko kasujemy klientów na 6000zł. Robi to jakaś firma z Krakowa.
Skomentuj
Skomentuj