Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór Gramofonu!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hhe to jeszcze zależy za ile kupię gramofon :) ale posłucham Twojej rady i jeszcze pewnie się zapytam jak dbać o płytki :)

---------- Post dodany 20.03.2013 o 19:47 ---------- Poprzedni post 19.03.2013 o 23:38 ----------

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    A kiedy chcesz kupic gramofon? juz teraz sie napaliles?
    Jak Ci sie nie spieszy, to wstrzymaj sie, za pare dni jade do niemiec i wroce po weekendzie, moze cos przywioze ale to nic pewnego :)
    Jak Ci się uda znaleźć Thorensa 3xx w dobrym stanie to podobno jest to dobry strzał !!:)

---------- Post dodany o 20:31 ---------- Poprzedni post o 19:47 ----------

dobra 320/321 Thorens są w moim przedziale cenowym do zdobycia więc jak coś trafisz to sam nie wiem jak mi dasz znać albo sam zadecydujesz mają dobre opinie i dużo ludzi je chwali oczywiście wszyscy też chwalą te Thorensy z serii 5xx ale to inna stawka więc odpadają
    318 podobno tez może być, oczywiste jest że podstawą jest stan danego gramofonu ale jako znawca pewnie nie dasz się nabrać na tanie sztuczki więc z niecierpliwością czekam na jakieś informacje:)
    Z góry dzięki Pogromco Mitów

---------- Post dodany 21.03.2013 o 17:49 ---------- Poprzedni post 20.03.2013 o 20:31 ----------

A co powiecie na Pioneer PL 510a? Strasznie mi sie z wyglądu podoba nape DD, diody do kalibracji jest itp automat:)

---------- Post dodany o 17:50 ---------- Poprzedni post o 17:49 ----------

Wiem, ze to nie jest Thorens:-)

Skomentuj

Ja absolutnie niczego nie moge obiecac :) Jak cos w ogole sie trafi to bedzie ok, a marka czy model to juz jak wygrana w totka :)

Skomentuj

Wybór Gramofonu!!

Ok to olac, cos upoluje u nas w Polsce, bo szkoda zachodu:) nie chce Cię zobowiazywac do niczego:) jak wrócisz to daj znać a nóż niektórzy wygrywają na loterii :) moze jakiegoś thorensa 3xx upolujesz:) a jak nie to cos tu sie znajdzie juz sie cieszę na ta przygodę :)

---------- Post dodany o 17:59 ---------- Poprzedni post o 17:57 ----------

Mi sie jeszcze jakos ten Pioneer PL510A podoba :) moze cos takiego kupię na początek:) zobaczymy:)

---------- Post dodany o 21:51 ---------- Poprzedni post o 17:59 ----------

Czy ktoś cos wie o tym Pioneerzw PL-510A?? Czy na sam początek przygody moze być taki grmiak?? Ktoś moze miał takie ustrojstwo?? Dobrego thorensa ze świeca szukać:((

---------- Post dodany 23.03.2013 o 13:20 ---------- Poprzedni post 21.03.2013 o 21:51 ----------

nikt nie ma zdania na temat tego gramofonu??:(:(:(

Skomentuj

Widzialem dzisiaj pare gramiakow, ale same plastikowe scierwo. Nic ciekawego.

Skomentuj

A możesz rzucić okiem na tego Pioneera PL510a jak będziesz miał czas gdzieś na necie? Będę Ci wdzięczny za Twoje zdanie :)

Skomentuj

Nie mialem przyjemnosci sluchac tego pionka lub chociaz zmacac. Na papierze nic mu nie brakuje http://www.vinylengine.com/library/p.../pl-510a.shtml

Skomentuj

http://allegro.pl/gramofon-akai-ap-1...124981569.html
                http://allegro.pl/luxman-pd-210-gram...104570176.html
                obejżyj te patefony mi się podoba zwłaszcza akai

Skomentuj

Za tego luxmana to bym 100zl nie dal.

Skomentuj

http://allegro.pl/pioneer-pl-510a-di...107649862.html
                    Tu ma gościu tego Pioneera ale jest z Piły więc nie ma szans żebym go obejrzał na live:((

---------- Post dodany o 17:37 ---------- Poprzedni post o 17:16 ----------

no ten Akai nawet niezły, i plus że nie od handlarza tylko osoby prywatnej

Skomentuj

skoro Pogromca mówi że nie dał by stówy to nie wart jest 5dych ... poczytaj o tym akai może wart grzechu

Skomentuj

A co pogromca mitów sądzi o tym Akai, nie wypowiedział się:/ :P

Skomentuj

http://a.gery.pl/ar-acoustic-researc...123395333.html trochę powyżej twojej kwoty ale to jest AR ... i wszystko ... tu najniższa półka zaczyna się gdzie inne najwyższe półki się dawno skończyły . wg to max twoich potrzeb ...

Skomentuj

powiem wam, że już mi czacha dymi od tych gramofonów i wszystkich informacji :)
                            Ciężki wybór:(
                            kurde mam już ochotę zakręcić kołem fortuny i co wypadnie kupować, chyba muszę troszkę odpocząć od tego bo w interesach nie jest wskazany pośpiech :P
                            hehheahhhahha

Skomentuj

Akai nie znam, z tego co pisza to dosc rzadki gramiak, to plus i minus. Jak cos jest rzadkie to i z czesciami problem. Cena jest taka sobie, moglby chociaz ze stowke opuscic.

Tak w ogole to sie zastanawiam, czy nie wolalbym kupic w podobnej cenie nowy gramofon DJ, a pozniej zainwestowac w lepsza wkladke, porzadnie go dostroic. Mysle, ze wcale niebylby gorszy od tych 30 letnich zabytkow z wystawki. Jak na poczatek to wcale bym sie nie bal napedu DD.

Skomentuj

Ja sie nie boje napędu DD bo nawet nie wiem jak to jest takowy posiadać, nie miałem nigdy gramofonu:( a opinie są rożne jak wiele jest ludzi :) tak więc jestem na razie otwarty na każda propozycje :) ale powiem szczerze ze juz mi sie trochę nie chce tego wszystkiego przeglądać u wybierać i przebierać i ciagle cos czytać po tych forach:( juz bym sobie w czymś dlubal i nawet jak by cos chodziło średnio to bym sobie to jakos po woli naprawial i regulował:)
                                A tak na marginesie to ktoś z was wie czy jest jakiś taki serwis gramofonowy w okolicach Katowic???

Skomentuj

miałeś Pogromco kontakt z gramofonami DJ ? . tak na dłuższy czas . nie nadają się do dobrego odsłuchu ... ciągłe szarpanie heblem aby ustawić prędkość (podziałka nigdy nie jest idealna) skrzywia słuch na długi czas . to nie jest dobra idea . jak zrzucam płyty na stabilny patefun to zawsze jestem zdziwiony ... ten acustic reaserch uważam za trafiony gramofon . już raz tu odradzałem sportowe szlifierki do płyt ... mają za dużo minusów w/g mnie

Skomentuj

Mialem kontakt jedynie wizualno organoleptyczny :) dlatego na oko wydaja mi sie bardzo ok, ale zadnego nie mialem okazji dluzej sluchac. Z drugiej strony chyba nie bedzie sprawiedliwie stawiac wszystkie dj pod sciana. Technicsy 1200 to bardzo ostry zawodnik, ktorego nie mozna zlewac :)

Skomentuj

1200ki spoczko . inna klasa stabilne jak skała ... ale i kwota jak skała . tu kolegę budżet ogranicza do 7 paczek no może by coś naciągnoł kilka dyszek to max . mam stańki T80 niby dobre amatorskie ale jak je rzeźbisz to dostają w tyłek i pływają , a byle dual gra o niebo lepiej i stabilniej . Wcale na nich nie słucham jak nie muszę ... dual 606 z przed 25lat ma więcej duszy i muzykalności nawet w elektronicznych graniach zwłaszcza gdy gra się analogowymi klockami słychać tłuste mięcho a nie pitolenie brzęczyków
                                      Last edited by Natalleos; 23.03.2013, 21:19.

Skomentuj

Wybór Gramofonu!!

Kurde a moze dołożyć trochę kasy i jakiegoś pro-jecta kupić wszyscy to zachwalają itp itd....
                                        Last edited by gr_ekus; 23.03.2013, 21:59.

Skomentuj

nie ma co szaleć poczytaj o tym AR ma ramie zbliżone konstrukcją i klasą do LINN ... na pierwszy twój patefon to i tak kosmos ... zachodnie fora mają wiecej info na ten temat ... (google tłumacz) to jest półka entry do HI-END ...tego prawdziwego

Skomentuj

Czaruję...