Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przenośny odtwarzacz dźwięku...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przenośny odtwarzacz dźwięku...

Witajcie kochani

Potrzebuje odtwarzacza dźwięku, wstępnie powiedzmy że MP3.
    Jestem totalnie zielony w tym temacie, nie wiem co szukać , pod jaka frazą, za bardzo też i nie wiem gdzie... zwracam się więc o pomoc

"Tylko ipod" takową dotychczas, krotka i stanowczą odp. dostałem od znajomego, i tyle w temacie.
    iPod = ~800zł = za drogo. Potrzebuje coś co "GRA" w dosłownym tego słowa znaczeniu, a nie kosztuje ponad parę setek; do biegania, na trening i z powrotem, tylko tyle.

Proszę o pomoc; niczym gąbka gotów by wchłonąć każdą rozsądną propozycje (dźwiękowo musi być bez zarzutów)...

Pzdr ir0n :*

od siebie polece Sandisk Sansa Clip +
    mam takowy z soundmagicami es 18 i dzwiek jest naprawde dobry. Odtwarzacz tani, dobry i po odblokowaniu glosny, ale radze nie kupowac na allegro tylko gdzies w sklepie niedaleko miejsca zamieszkania, bo trafia sie sporo odtwarzaczy tzw "refurbrished", ktore lubia sie popsuc.

Skomentuj

Zamieszczone przez kqoo Zobacz posta
      od siebie polece Sandisk Sansa Clip +
      jezeli nie ma byc jakis wyszukany z brzmieniem to popieram
      kupilem 2-3 lata temu dziewczynie i nadal bym kupil to samo

Skomentuj

Również polecam Sandisk Sansa Clip+, jeżeli nie zależy Ci na dużej pojemności, to optymalny moim zdaniem jest 4Gb. Zawsze możesz włożyć dodatkową kartę micro SD, nawet 16Gb.
        Po wgraniu RockBoxa to maleństwo dostaje equalizer o niezwykłych możliwościach. Dźwięk przy wyłączonym EQ neutralny i na dość wysokim poziomie. U mnie grał z Sondmagic E10 (brdzo dobre połączenie) i teraz z Brainwavz M3 .

Skomentuj

Zamieszczone przez kqoo Zobacz posta
          po odblokowaniu glosny
          Mógłbyś coś więcej napisać?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Rockbox?

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
            "Tylko ipod" takową dotychczas, krotka i stanowczą odp. dostałem od znajomego, i tyle w temacie.
            I ma rację, bo mam sansa clip + oraz fuze e250 i porównanie do ipada/iphona i sansa to 60% mozliwosci ipada/iphona słyszalne od razu.

Skomentuj

ja bym zainteresował się tym to zawsze był mój faworyt http://www.pentagram.pl/produkty/odt...in_core_p_5117

Skomentuj

Sansa Clip FTW!

Skomentuj

Też mam clipa, 2GB + karta 16GB i za około 200zł mamy w zasadzie ipoda. Co do rockboxa, to zdecydowanie polecam wgrac go od razu - chociażby że względu na dłuższą pracę baterii, nienajgorsze eq i wygodę użytkowania. Ten soft pozwala na prawdę sporo wyciągnąć z odtwarzacza.

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
                    dłuższą pracę baterii
                    Jak to wygląda dokładnie :>
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ja mam juz 6 rok iriver T60 + koss ksc75. Genialne polaczenie. Sansa jest jasnym playerem, trzeba uwazac z doborem sluchawek.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                        Sansa jest jasnym playerem, trzeba uwazac z doborem sluchawek.
                        Powiedziałbym neutralnym, ale rzeczywiście ważny jest dobór słuchawek.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          clip ma blokade glosnosci dla regionu, dlatego europejskie odtwarzacze graja wyraznie ciszej od tych z regionem np. usa, ale wystarczy rockboxa wgrac, zmienic region i problemu nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                            ...mam sansa clip + oraz fuze e250 i porównanie do ipada/iphona i sansa to 60% mozliwosci ipada/iphona słyszalne od razu.
                            Więc Sansa Clip +(~200zł) VS iPod shuffle(~200zł) - w takim układzie, ten iPod był by lepszym wyborem?

Skomentuj

gdzie ty masz taka droga sanse? :/
                              ja 2-3 lata temu kupilem za 150-160zl

musze poszukac ten program. moze dziewczynie zaczne zabierac ten player

Skomentuj

Faktycznie Paweł nie poszukałem dobrze, w net-s, morele.net jest za 130zł
                                Za 200zł to by były z AKG k313 - podobno godne uwagi ?
                                Czy taki zestaw zagrał by więc lepiej/równie dobrze, jak shuffle (ze oryg. słuchawkami) ?

W kwestii słuchawek myślałem o czymś może takim jak KOSS porta PRO ?
                                Last edited by ir0nhide; 27.04.2013, 13:47.

Skomentuj

co do sluchawek to nie kupuj zanim nie posluchasz. ja sluchalem tylko kilka polecanych modeli i ciesze sie bardzo ze nie wydalem na nie kasy. najlepiej brzmialy dosc slabo oceniane sluchawki pharoha. ale i tak brakowalo im basu
                                  z drugiej strony sa creativy czy senheisery gdzie nic poza basem nie bylo :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    co do sluchawek to nie kupuj zanim nie posluchasz
                                    Dokładnie, większość polecanych modeli wcale tak bajecznie nie grało jakby wynikało z opisów, albo charakterystyka w V i fatalna średnica, albo jakieś ciepłe muły, albo cykacze bez basu... Co do tych 200zł za clip+, to raczej cena za 2GB player + 16GB karta (ok 60zł), wchodzi już trochę muzyki w lepszej jakości i można porównywać do ipoda.

Skomentuj

Panowie 200zł za mp3 player w dzisiejszych czasach to sporo i może warto się zastanowić nad zakupem telefonu który jest dobrym playerem... ja osobiście polecam samsunga galaxy s pierwszej generacji z wgranym vooodo sound... SGS bez problemu kupi za 350zł jedyna jego wada jest wielkość wg małego ipoda i średnia bateria...

Skomentuj

nie po to czlowiek kupuje wyspecjalizowany pleyer zebys teraz z telefonem wyskakiwal
                                        przeciez zapewne autor ma telefon u moglby go uzywac...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X