Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Przenośny odtwarzacz dźwięku...
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaprzeciez zapewne autor ma telefon u moglby go uzywac...który szwankuje ostatnio, wiec wymianę go i tak brałem pod uwagę; po prostu nie łączyłem obu tych wątków gdyż nie sądziłem ze jakiś tani tel. mógł by zagrać powiedzmy na poziomie MP3 play. za 200zł (na dzień dzisiejszy) a i słyszałem, że słuchanie, katuje baterię...
Używam nokii 2626 bo ma największa jak dla mnie zaletę - baterie ładuje co tydzień, czasami nawet prawie dwa :) U mnie tel. służy tylko do dzwonienia, nawet sms jak nie muszę to nie wysyłam tylko wole zadzwonić, FB w tel. int. czy oglądanie jakiś tam filmików i tego typu inne sprawy - mnie to wszystko omija, ja tylko dzwonię, więc poco miałbym przepłacać za to wszystko inne... Dobra bo się rozpisałem... konkretnie:
Zakup nowego tel. też jest brany pod uwagę - 150-200 zł a do tego miał bym kupić mp3 player za ~150zł = ~350zł Jeśli faktycznie uda się za taką kwotę kupić coś co będzie zacnie grało, to idę na to; jeżeli nie to wracamy do pkt. wyjścia i koncentruje się na MP3 p.
Nadmienię iż taki odtwarzacz MP3 jest w stanie wydźwięczeć formaty WAVE, Flac, ogg z tego co ostatnio zauważyłem, a tel ?
iPhone - czy odtwarza on audio tak jak iPod ? Czy to dwa inne jabłuszka?Last edited by ir0nhide; 27.04.2013, 18:36.
Skomentuj
-
mialem iphone'a 2g lata temu i myslalem ze zaden telefon nie pobije tego co prezentowal dzwiekiem, ale po przesluchaniu wave'a z bada 2 znajomego zmienilem zdanie. Dzwiek stanowczo bardziej "żywy". Niestety nie mialem porownania z konkretniejszym ipodem gdyz w rekach mialem tylko ipoda photo 4g, a to obecnie zaden wyznacznik, bo nijak ma sie do bardziej aktualnych propozycji. Z formatem plikow wave nie powinien miec wiekszego problemu, ma system operacyjny bada, jest dostepne na niego dosyc sporo programow, takze jesli chodzi o "telefon-grajek" w cenie 350zl wydaje mi sie, ze wave jest bezkonkurencyjny. Ale mimo to, polecam zaczerpnac informacji na forum mp3store, bo to nielada skarbnica wiedzy w tym temacie.
/e jesli chodzi o baterie - moj iPhone 2g potrafil wytrzymac nawet tydzien bez ladowania przy czym sluchalem ok. 1h muzyki dziennie, ale niewiele dzwonilem i smsowalem. Co do wave'a sie nie wypowiem, bo nie mialem na dluzszy czas.
Skomentuj
-
Moim zdaniem używanie dotykowca jako odtwarzacza muzyki to nie najlepszy pomysł. Przede wszystkim wygoda - w playerze z przyciskami możesz momentalnie zatrzymać/przełączyć utwór, a telefon trzeba najpierw odblokować, nie ma mowy o intuicyjnej, bezwzrokowej obsłudze. Druga sprawa to bateria, na mocniejszych smartfonach zbyt długo nie posłuchasz, ja musiałem ładować co wieczór (chociaż to słabiak, któremu bateria podobno trzyma całkiem całkiem w porównaniu z nowszymi potworkami - Desire C). Co do jakości dźwięku, to się nie wypowiem, pewnie są też dobrze grające modele, ale mój jest niezbyt muzykalny porównując do Clip+. Ja zdecydowanie wolę sobie wpiąć Sanse za pasek, ale to tylko moje subiektywne odczucie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaWięc Sansa Clip +(~200zł) VS iPod shuffle(~200zł) - w takim układzie, ten iPod był by lepszym wyborem?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kqoo Zobacz postaakurat taki np. Samsung galaxy wave (ale tylko 1 generacja) jest na chipsecie Wolfson'a, i po paru modyfikacjach softu jest porownywalnie dobry co budzetowe grajki za 200-300zl, o ile nawet nie lepszy, ale to juz kwestia co kto lubi w dzwieku.
Skomentuj
-
ja osobiście miele starego muvo T-100 (nie wiem co w nim jest takiego ale brzmi lepiej niż worek innych mp3 grajków) + Westone UM-customized (2 x tweat + 1 x mid + 1 x woof - 126 db nie chciałem sheli customowych tylko te od UM bo nie lubie odlewów tylko pianki ale za to całe przeźroczyste) . Czasem lumie 710 ale to juz nie toLast edited by Natalleos; 28.04.2013, 08:35.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postajakis czas sluchalem z telefonu ale to sie mija z sensem bateria trzyma okolo 10-12h muzyki. Fakt posiadam bezprzewodowa ladowarke na 2ladowania ale jakosc z telefonu SGS II jest sporo mniejsza niz z ipoda. Moim zdaniem warto dolozyc do ipoda nawet do tych malutkich. Bateria trzyma bardzo dlugo latwo sie obsluguje i jakosc sporo lepsza.
/przestudiowalem troche forum mp3store i z tego co wyczytalem to przy godzinie sluchania muzyki dziennie i przy tym pau rozmow i smsow to musimy ladowac co 3-4 dni.
Skomentuj
-
Poszperałem trochę i doszedłem do wniosku, że jednak wybiorę dobrze grajacy tel....
1. S wave (S8500)* - wydaje sie być fajnym tel. o dobrym dźwięku na jago korzyść przemawia cena. Używany można dorwać do 200zł.
2. S G S (I9000)* - ~350zł oprócz androida to nie doszukałem się innych zalet tego tel względem wave`a, a nawet pod paroma innymi zdaje sie wypadać ciut gorzej np. obudowa...
3. iPhone - od ~100zł do 350zł (3G) 3G ma line-out ?
4. Z ciekawości pójdę jeszcze jutro na salony zobaczyć jak by się przedstawiała oferta abonamentowa dla mnie na iPhona 4S...
* dobre modele tel. wziąłem pod uwagę ? (ktoś wspominał wcześniej, że to istotne, a w sieci tyle tego, a "ja nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem" :) )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kqoo Zobacz postaakurat SGS2 ma marna jakosc dzwieku, pod tym wzgledem to chyba najgorszy model serii smartfonow samsunga, nie moze nawet stanac przy pierwszym wave lub sgs1 z voodoo sound. A co do baterii to zalezy od telefonu, w sgs2 masz 2 rdzenie i ekran 4,3 cala co musi "Żreć" baterie, i ladowanie wymusza praktycznie codziennie, a taki wave to ekran o 1 cal mniejszy i 1 rdzen, mniej wymagajacy system od andka 4+, a bateria bardzo podobnej pjemnosci.
/przestudiowalem troche forum mp3store i z tego co wyczytalem to przy godzinie sluchania muzyki dziennie i przy tym pau rozmow i smsow to musimy ladowac co 3-4 dni.
Skomentuj
-
telefon jest do dzwonienia a mp3 player do odtwarzania muzyki
Ze swojej strony w budżecie ~200zł mogę polecić:
COWON iAUDIO E2 - odtwarza też FLAC, mały przez co poręczny, dobry do biegania na rower itd. a 4GB powinno spokojnie wystarczyć. Nie chcemy przecież na takim sprzęcie magazynować całej biblioteki muzycznej jaką posiadamy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaneclan Zobacz postaCOWON iAUDIO E2 - odtwarza też FLAC, mały przez co poręczny, dobry do biegania na rower itd. a 4GB powinno spokojnie wystarczyć. Nie chcemy przecież na takim sprzęcie magazynować całej biblioteki muzycznej jaką posiadamy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaw zależności od opłacalności ale wstępnie powiedzmy do 150zł
Skomentuj
Skomentuj