Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Latarki na rower i nie tylko

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bezposrednio ze sklepu, ale dopiero w lutym

Skomentuj

Mam juz wreszcie SOLARFORCE'a :)

Pierwsze wrazenie to jakość obudowy powala.
      Pięknie obrobiona na CNC alu, świetna anoda. Miekko i płynnie "chodzący" włacznik. Lezy w dłoni tak w sam raz. Masa światła, w porównaiu do mojego mikrusa K3 od LEDLENSER'a to istna przepaść. Ładuję teraz ogniwo i około 16-tej robię test przy zgaszonym świetle oraz na parkingu przed biurem

Skomentuj

jak na zlosc skonczyly sie te latarki! :[

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
          Mam juz wreszcie SOLARFORCE'a :)

Pierwsze wrazenie to jakość obudowy powala.
          Pięknie obrobiona na CNC alu, świetna anoda. Miekko i płynnie "chodzący" włacznik. Lezy w dłoni tak w sam raz. Masa światła, w porównaiu do mojego mikrusa K3 od LEDLENSER'a to istna przepaść. Ładuję teraz ogniwo i około 16-tej robię test przy zgaszonym świetle oraz na parkingu przed biurem
          Dobra wrażenia po I tescie :)

Wczoraj wieczorem miałem niezły polew z Żonki gdy przy zgaszonym świetle zaświeciłem na 100% mozliwości latary. Zawołałem ja do pokoju i mówię, że mam właczoną latarkę,
          Ona na to, że czekaj zgasze światło to zobaczymy jak świeci!!!!
          SZOK, strumień światła jest tak mocny że pokój mojej córy 3x3m jest rozświetłony jak świetłowką 11W!!!!

Naprawdę jest czym świecić, otwarłem okno około 24 w nocy i dawaj na całego, za blokiem gdzie mieszkam jest przedszkole i zero latarni. Przywaliłem na 60% strumień świtała z 50metrów do przodu spokojnie oświetla promień ok. 30 metrów. To jest to pomyslałem i przykręciłem na 100% SZOK! nie mam co żałować. Tak jak pisał Cudny90 Sprzęt na lata. Zrobiony super, zaprogramowany i ustawiony tak aby się nie zepsuł po kilku nawet latach :)

testy rowerowe na wiosnę
          Doczekac sie nie mogę!

---------- Post dodany o 10:44 ---------- Poprzedni post o 10:42 ----------
          Nie na temat...

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          przed chwila kupilem blotniki do roweru. niedosc ze go oszpecilem to jeszcze wywalilem 80zl :/
          ale do pracy jakos jechac trzeba[COLOR="#696969"]
          No rower uzbrojony w chlapaczo błotniki i inne cuda raczej nie grzeszy urodą. Za to funkcjonalnosć 100% większa bo do pracy można śmiało smigac po kałużach
          :)

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
            Wczoraj wieczorem miałem niezły polew z Żonki gdy przy zgaszonym świetle zaświeciłem na 100% mozliwości latary. Zawołałem ja do pokoju i mówię, że mam właczoną latarkę, Ona na to, że czekaj zgasze światło to zobaczymy jak świeci!!!! SZOK, strumień światła jest tak mocny że pokój mojej córy 3x3m jest rozświetłony jak świetłowką 11W!!!! Naprawdę jest czym świecić, otwarłem okno około 24 w nocy i dawaj na całego, za blokiem gdzie mieszkam jest przedszkole i zero latarni. Przywaliłem na 60% strumień świtała z 50metrów do przodu spokojnie oświetla promień ok. 30 metrów. To jest to pomyslałem i przykręciłem na 100% SZOK! nie mam co żałować. Tak jak pisał Cudny90 Sprzęt na lata. Zrobiony super, zaprogramowany i ustawiony tak aby się nie zepsuł po kilku nawet latach
            Hehe, a mnie ta Solarforce na XM-L nie wystarcza :P
            Myślę o dwóch takich, albo o jednej, ale na trzech diodach + aku żelowe, żeby choć z godzinę poświeciło (no chyba, że latarka zmieści 3 ogniwa 18650, ale to od obudowy zależy).
            Jednak to są dalekie i drogie plany, także do wiosny może mi się coś odmieni :)
            Nie na temat...

Ja nigdy nie założę błotników, bo psują wygląd, ale rozumiem ich pragmatyczne zastosowanie, czy wręcz konieczność.

Skomentuj

Brawo, cieszę się, że mogłem doradzić :) Gdy się poświeci na biały sufit to tak jakby światło w pokoju zaświecić :)

Skomentuj

rano wydziele temat z latarkami

dzisia dotarly do mnie 2 latarki z chin
                w pracy wysmiali mnie ze tyle zaplacilem za latarke bo "w lidlu byly po 4zl!"
                ale juz wieczorem na parkingu zwracali uwage ze "niezle daje"
                w weekend pojade sobie gdzies gdzie nie ma oswietlenia

Skomentuj

kupilem juz lepsza latarke do przodu wiec powoli pora na zmiane tej z tylu

znacie cos jasnego co swieci szerokim katem i jest zasilane z AAA?

---------- Post dodany o 14:08 ---------- Poprzedni post o 14:07 ----------

http://www.erowery.pl/p/432/akcesori...-ld170-r/m/212
                  mam takie cos i chce lepsze

Skomentuj

Paweł, najlepsza lampka na tył w rozsądnej kasie (choć nie tania) to mactronic WALLE. :)

Koszt ok. 50zł z przesyłką.

Skomentuj

ogladalem je - interesujace
                      ale czy to dobrze swieci na boki?

moja obecna jest dobrze widoczna ale prosto za mna! juz jak ktos z boku jedzie to nie widac tego za bardzo :/

---------- Post dodany o 15:59 ---------- Poprzedni post o 15:50 ----------

ogladalem na allegro oczywiscie

Skomentuj

Zakupy zrobione na początek sezonu:
                        http://allegro.pl/ultrafire-latarka-...034807955.html (dla ciekawskich ladowarka chinol, ale aku ultrafire ni i przyszedl model 502b a nie jak na obrazku 501b) wydaje mi sie ze warto za ta kase...
                        http://www.decathlon.pl/koszulka-dr-...d_8216555.html
                        http://www.decathlon.pl/legginsy-3-z...d_8181412.html (do nich sie wachalem ale jednak warto)
                        Wczoraj mialem 2stopnie i wialo strasznie ale ten komplecik nawet dal rade, zimno nie bylo strasznie wiec na ok 6-10C bedzie jak znalazl.

a i w sklepie z "madrym wyborem" od 14.03 sporo fajnych rowerowych zeczy.

Skomentuj

Deker, w sumie 502b ładniejsza od 501b :) Latarka jak za tą kasę Okej, w przyszłości możesz ją zmodyfikować (ulepszyć) za~30zł, a różnica będzie duża. Będziesz zadowolony. Aku ultrafire są okej, ładowarka byle ładowała

Skomentuj

Ze spodni jestem zadowolony strasznie, a strasznie się zastanawiałem czy kupować, teraz nie żałuje.
                            502 wiem ze ładniejsza ale brałem z tej aukcji bo taniej o 10zl było niż 502:)
                            Paweł trzeba porównać koniecznie światełka.

Skomentuj

Oczywiscie 1000 lumenow to nie ma ale powinno dac rade, xm-l fajnie swieci stosunkowo szeroko.
                              Dla spokoju polecam modul owinac blacha miedziana lub chociaz folia aluminiowa zeby ciasno siedzial w body.

Skomentuj

napalilem sie na WALLe
                                ktos to ma?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  napalilem sie na WALLe
                                  ktos to ma?
                                  Pokaż o co chodzi bo nie wiem :)

Skomentuj

Paweł, dobry wybór :) W tej cenie nic lepszego nie kupisz.

Skomentuj

https://www.hurt.com.pl/tylna-diodow...2sl,p6761.html
                                      lub jej klon AUTHOR DUPLEX

ale zastanawiam sie tez nad konkurencja w postawic SMART RL-321R http://allegro.pl/lampka-smart-rl-32...155645313.html

---------- Post dodany o 10:22 ---------- Poprzedni post o 10:19 ----------

tutaj widac wyraznie roznice miedzy tanimi lampkami

---------- Post dodany o 17:15 ---------- Poprzedni post o 10:22 ----------

cos na cieplejsze dni

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                                        no niech Ci bedzie, łańcuch myjasz niczym w szejkerze czy tylka szmata;-)
                                        chcialem to wyczyscis po staremu, czyli pedzelkiem w pojemniku pelnym nafty/ropy
                                        ale ze robilem to w domu to czyscilem w butelce po mleku :p
                                        3x wymienialem nafte i probowalem doczyszczac recznie. brudne slady na lancuchu to rdza a nie brud - nie schodzilo nic
                                        nastepnym razem zanurze lancuch w jakims oleju bo wg mnie slabo nasmarowane w srodku :/

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                                        widać troche jakich przełożeń najwięcej używasz, u mnie 1-3 praktycznie jak nowe...
                                        uzywam wszystkich przelozen, ale ze to miasto i co chwile sie zatrzymuje to najczesciej dostaja najwieksze

WALLe dotarl

Skomentuj

Nie na temat...

Witam.
                                          Widziałem, że pojawiały się tu posty na temat latarek, więc pomyślałem, że może ktoś mi pomoże. Chciałbym zamówić jakąś alternatywę dla "giełdowych" latarek wielodiodowych ładowanych z sieci, w których po kilku naładowaniach padają aku, lub po jakimkolwiek wstrząsie urywają się w środku przewody. Ma to być latarka ogólnego zastosowania do domu na wsi.
                                          Na początku myślałem o czymś na 3xAAA, ale potem stwierdziłem, że niedługo sprawię sobie l2 od Grega więc już teraz warto zaopatrzyć się w ładowarkę i ogniwa 18650.
                                          Możecie zaproponować coś ciekawego w cenie do 60zł za gołą latarkę? Na allegro jest mnóstwo tych wszystkich police i zoom, ale czytałem że to lipa.
                                          Dodam, że priorytetem zdecydowanie NIE są małe wymiary, powinna świecić raczej szeroko a nie skupioną wiązką.

Myślałem o ultrafire WF-502b.

A może coś większego na dwa ogniwa 18650?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X