Pietros. U mnie chlodzenie poprawilem i zdalo to egzamin. Folia alu na sterownik. Ale tak czy siak przy ultrafire musisz wymieniac sterownik ho ten ci diode zjara. Koszt tak jak pisali ok 30zl. Ja bede dopier zmienial.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Latarki na rower i nie tylko
Collapse
X
-
A co jest nie tak z standardowym sterownikiem? Podobno w trybie maksymalnym na diodę idzie nie więcej niż 1A, więc nie powinno jej to w żaden sposób szkodzić jeżeli będzie miała dobre chłodzenie. A może pojawiają się jakieś chwilowe skoki prądu?
Chyba jednak lepiej kupić tego baldera. Paweł wiesz może jaki prąd idzie na diodę w trybie max przy twojej latarce?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pietros Zobacz postaChyba jednak lepiej kupić tego baldera. Paweł wiesz może jaki prąd idzie na diodę w trybie max przy twojej latarce?
Skomentuj
-
dostalem dzisiaj ten uchwyt http://allegro.pl/uchwyt-obrot-do-la...297287039.html
i oczywiscie opis na aukcji to bujda!
za cholere nie pasuje mi na kierownice! :/
ma ktos pomysl na solidny uchwyt DIY? ale demontowalny :/
---------- Post dodany o 14:25 ---------- Poprzedni post o 14:18 ----------
polowe juz znalazlem
Skomentuj
-
Dzisiaj dotarł do mnie taki zestawik:
Wieczorem napiszę coś więcej. Jak na razie jako latarkowy laik nie mam żadnych zastrzeżeń.
---------- Post dodany 28.06.2013 o 13:16 ---------- Poprzedni post 27.06.2013 o 16:30 ----------
Pierwsze testy nocne przeprowadzone. Dioda to XM-L T6-3C - bardzo przyjemna neutralna biel, prąd 2,1A w maksymalnym trybie. W ciemnym pomieszczeniu nawet na max nie robi żadnego wrażenia, jednak już na wolnej przestrzeni zdecydowanie tak.:biggrin: Najniższy tryb daje tyle światła, co latarki jakie do tej pory używałem. Dyfuzor bardzo przydatny przy oświetlaniu pomieszczeń. Z wad to trochę za mała różnica między trybem średnim, a wysokim.
Jeżeli ktoś potrzebuje taniej ($19.59), porządnej latarki, bez konieczności poprawiania fabryki to zdecydowanie polecam.
Skomentuj
-
Kiedyś najmodniejsze były chińskie latarki... Jak nie wierzycie obejrzyjcie "Siekierezadę" Witolda Leszczyńskiego i moment w których bohater grany przez Edwarda Żentarę z podziwem zauważa, że latarka jest chińska.
Historia zatoczyła koło i teraz ja również zauważam że "latarka jest chińska". Każda... I tez nie mogę wyjść z podziwu nad tym faktem.
Skomentuj
-
zapomnialem odpisac
odkrecilem na sile - troche zniszczylem anode :/
gwint sie zatarl. wydlubalem popsute, poskrobalem troche, nasmarowalem i dziala
w pracy zmierzylem gwint bo chcialem go poprawic - M23x1! czyli takie narzynki ani gwintowniki nie wystepuja!
tak sobie chinole wymyslili :p
da sie to zrobic, ale na tokarce
Skomentuj
-
A przegwintowac na inny ?
---------- Post dodany o 18:58 ---------- Poprzedni post o 18:54 ----------
Ps ja kupiłem jakąś latarkę no name Cree LED Power style 500 lumens - na baterię lub dołączony akumulator z zoomem i uchwytem na kierownicę (ale ciężka więc nie montuję) Najśmieszniejsze że w sklepie z przyborami survivalowymi i harcerskimi stała po 100 zł. I na wygląd tyle może nawet jest warta. Lecz taa sama zakupiona wysyłkowo przez pewien znany portal aukcyjny już tylko 40 parę złotych.
taka jest siła yuana :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arwas Zobacz postaA przegwintowac na inny ?
ale jak sie rozwali calkowicie to cos wymysle
Skomentuj
Skomentuj