Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tablet dla dziewczyny do 800zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tablet dla dziewczyny do 800zł

Witam

Tak jak w temacie, chciałem pomóc swojej kobiecie w zakupie tableta do 800zł.

Wymagania:
    - 10 cali
    - dobrze by było jak by była dopinana klawiatura
    - android

I to tyle, liczy się sprawność tzn. aby nie przycinał i miał jak największe paramenty przy tej cenie. O ile znam się na tych ramach dyskach itp. to nie zna się na firmach, których unikać, na co zwrócić uwagę.

Wstępnie znalazłem coś takiego - polskiego:
    http://allegro.pl/tablet-goclever-hy...455591265.html

Proszę o pomoc w temacie.

Kobieta będzie głównie oglądać facebook, i te gierki na nim + youtube. Ale dobrze by jak by szybki był to będę jej go podkradał
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

http://www.tabletmaniak.pl/96442/naj...10-do-1000-zl/

Skomentuj

Ja mam model Goclever R105BK: http://allegro.pl/tablet-goclever-r1...443947144.html

Ogólnie działa całkiem ok. Ekran dobry, dotyk działa bez zarzutu, wydajność także zadowalająca, klawiaturka wygodna i poręczna (stanowi także etui w tym modelu). Czasem tylko zrywa połączenie wifi. Jedyna wada to jakość wykonania, od maja 2 razy w serwisie był. Na szczęście serwis działa sprawnie i w systemie door to door. Wylądował raz z biurka na podłogę i działa.

Skomentuj

tu jest fajny bo procek quad i matryca dużej rozdzielczości oczywiście bez klawiatury (mozna dokupić)
        http://allegro.pl/tablet-ainol-spark...474050669.html
        ogólnie wszystko to ta sama chińszczyzna tylko w innym opakowaniu, rok temu kupiłem Ainol Crystal bo sprzętowo wypadał najlepiej no i wykonanie obudowy o wiele lepsze niż nasze modecomy i goclever

Skomentuj

ASUS Transformer

http://allegro.pl/asus-transformer-t...497210524.html
          http://allegro.pl/eee-pad-transforme...498369378.html
          http://allegro.pl/asus-eee-pad-trans...494844559.html

Skomentuj

tego Hybryd kupił znajomy dziecia chwile sie nim bawiłem nie ma sie do czego przyczepic poza obudowa klawiatury ,

ale awaryjnosc tego sprzetu to juz porazka w ciagu 2 miesiecy dwa razy ladował w serwisie bo sie system posypał został wymieniony na nowy sprzet za drugim razem, w nowym okazało ze mikrofon nie działa :( i pewnie znowu poleci na serwis :thumbdn:

system pracuje poprawnie i dwie baterie robia swoje

choc dla siebie wolabłym wziasc nexusa 7 :biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez Kuman Zobacz posta
              choc dla siebie wolabłym wziasc nexusa 7
              Mam w domu tablety 7 cali i 9.7 cala i z tego małego praktycznie nikt nie korzysta. 7 cali to po prostu za mało.
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Kondrax - ma być nowy czy może być używany? Z racji tego, że osobiście mam styczność z wieloma markami tabletów i nie tylko, raczej odradzałbym Goclevera, Modecoma, Shiru, Ainola i podobne wynalazki. Dlaczego? Awaryjność tego sprzętu jest po prostu strasznie wysoka, a jakość wykonania czasem woła o pomstę do nieba. Niektóre sztuki, które trafiały do naszej firmy potrafiły się rozlecieć już w trakcie transportu (wypadał wyświetlacz). Nawet jeśli z zewnątrz wygląda "jako tako" to sposób wykonania płyty głównej i montaż elementów elektronicznych potrafi czasem zaskoczyć pomysłowością

Być może Twoja dziewczyna nie zwróci uwagi na marnej jakości plastik i kiepskie spasowanie elementów, ale raczej nie będzie zadowolona jeśli po miesiącu użytkowania będzie musiała oddać tablet na serwis. Owszem, można trafić na sztukę, która bezproblemowo będzie pracować przez cały okres gwarancji, ale prawdopodobieństwo trafienia wadliwej sztuki jest znacznie większe niż w przypadku na przykład Asusa, Lenovo czy Acera.

Osobiście polecam TF101 ze stacją dokującą. Sam posiadam i jestem mega zadowolony. Jakość wykonania stoi na bardzo wysokim poziomie.

---------- Post dodany o 15:15 ---------- Poprzedni post o 15:11 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Mam w domu tablety 7 cali i 9.7 cala i z tego małego praktycznie nikt nie korzysta. 7 cali to po prostu za mało.
                7 cali faktycznie czasem bywa niewystarczające jeśli chodzi o przeglądanie stron internetowych, dokumentów itp... ale jest wygodniejszy jeśli potrzebujemy tabletu do bardziej mobilnych zastosowań. Sam również mam pierwszą generację nexusa 7 i używam zamiennie z transformerem. Zależy do czego jest nam potrzebny taki tablet :)

Skomentuj

A to jest mój TYP! w tej cenie

http://tabletoid.pl/blog/nowosci-akt...-quad-recenzja

Skomentuj

Zamieszczone przez skal_ar Zobacz posta
                    Osobiście polecam TF101 ze stacją dokującą. Sam posiadam i jestem mega zadowolony. Jakość wykonania stoi na bardzo wysokim poziomie.
                    Też go mam i jest w porządku. Osobiście radziłbym wybierać coś z markowych Acer, Asus, Samsung itd. mimo tego, że droższe to lepsze od chińskich tanich tabletów ( to tak jak kupować samochod i mieć dylemat między Audi, Bmw, Mercedesem a Bydem, Geelym, Tatą i innymi takimi) , no inajważniejsza sprawa to to, że do markowych tabletów są tworzone nowe ulepszone romy.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                      Osobiście radziłbym wybierać coś z markowych Acer, Asus, Samsung itd. mimo tego, że droższe to lepsze od chińskich tanich tabletów
                      Posiadam Nexo 3G (7 cali) i tablet Lenovo (10 cali). Jakoś wykonania oraz pracy na tablecie (abstrahując od wielkości ekranu) jest zdecydowanie lepsza na korzyść Lenovo.
                      To nie są tanie zabawki i lepiej dołożyć parę groszy do czegoś firmowego niż później się wkurzać, że co 2-3 miechy tablet jedzie do serwisu.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dzięki chłopaki za rady. Przeanalizuje i coś jej wybiorę.

Co do używek to mnie nie interesują w ogóle.
                        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

To koege nastraszyliście, Mam tanioche 7 cali za 250zl z przesyłka i pół roku działa bezawaryjnie . Ale nie o tym chciałem. 7" tablet ma jednak zalety w stosunku do 10. Dla mnie dużo łatwiej sie na nim pisze bo mozna zasuwać kciukami czego na 10" nie da sie zrobić, chyba ze ktoś ma mega długie paluchy. Kolejna zaleta to jest mobilniejszy, mniejszy i 3x lżejszy. filmiki na YT moim zdaniem bez wiekszej różnicy. TZN wiadomo wiekszy ekran powinno byc lepiej ale tak na prawdę to nie jest jakiś dramat. Tablet nie ma przecież zastępować kina domowego. Jedyna przewaga duzego to przeglądanie stron.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                            Jedyna przewaga duzego to przeglądanie stron.
                            A do tego najczęściej używam się tabletu :)

Skomentuj

A ja odwrotnie, głównie to YT, czasem gg jak mi się z wyrka nie chce podnosić. Do przeglądania stron wolę zdecydowanie PC.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                Do przeglądania stron wolę zdecydowanie PC.
                                Bo masz mały ekran :P Ja w zasadzie korzystam z tabletu jak się pierdutnę na łóżko. I na 10 calowcu przeglądanie stron jest całkiem wygodne, na 7 calach jest z tym jednak gorzej, mimo, że w moim tablecie 7 calowym mam dość niezłą rozdzielczość 1280x800.

Skomentuj

Bo masz mały ekran :P
                                  A ja siedzę na 10" lapku, bo większy padł i nie mogę na nim nic zrobić... Przyzwyczaiłem się do min 15" i już kiepsko na maluchu się pracuje- przegląda strony :)

Skomentuj

ja miałem samsunga 7cali i tez uważam ze jest zdecydowanie wygodniejszy. W robocie (szpital) miałem go zazwyczaj w kieszeń i był cały czas pod ręka. kolego kupił 10cali i juz miał problem bo zawsze musiał go gdzieś odłożyć, albo nosić torbę.
                                    ale wszystko zależny do czego i ma być używany!

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                                      wszystko zależny do czego i ma być używany!
                                      Wszystko w temacie :)

Skomentuj

Bo masz mały ekran :P
                                        Własnie ekran nie jest problemem a w zasadzie jest. Całkiem fajnie na ekranie komórki mi sie tez oglada neta (akurat rozdzielczość mam te samą co tablet tylko ekran 2x mniejszej przeknatnej). Jednak do szewskiej pasji doprowadza mnie dotykowa obsługa stron, otwieranie różnych linków, klikanie w te miniaturowe odnośniczki po kilka razy bo trafić nie można. Przy dobrym dotyku jakoś to w miare działa ale do wygody obsługi myszą brakuje lat swietlnych .

Skomentuj

Czaruję...
                                        X