Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
    tylko ze wszystkie gry sa optymalizowane tak by chodzily na konsoli a gry nie maja coraz wieksze wymagania i troche nieprawda jest ze konsole tanieja bo kolejna wychodzi po 5-6latach? nawet wiecej i przez ten okres ceny sie trzymaja caly czas do wprowadzenia ps4, ps3 kosztowala caly czas 1200-1300pln-500gb nie mowie o 12gb ktora w sumie nie wiem do czego ma sluzyc bo jedna gra wiecej potrzebuje dysku :P ps4 1700pln a mozliwosci ma przeogromne i wyjdzie taniej niz PC do gier za ktorego trzeba zaplacic 4k dlatego komp sluzyc ma do projektow i pokera nie do gier
    Wolę jednak nie poruszać tego tematu bo odbiegniey od głownego wątku :) Skupmy się na doborze tej karty i obsługi wielu monitorów pytanie ilu :)

Skomentuj

pisalem potrzebuje min 3monitorow optymalnie 5, teraz praca na 2 to jest katorga :(

Skomentuj

Czyli jak kupisz kartę z obsługą 4 to ci wystarczy ? bo między 4 a 6 monitorów będzie spora różnica w cenie.

Skomentuj

Miałem brać laptopa ale po dłuższym namysle stwierdziłem, że jednak nie za mocną stacjonarke kupie, stary laptop spróbuje reanimować tylko do celów mobilnych i do kompletu w końcu postawie mały komputer multimedialny na płycie itx + ekran 42" i tablet do sterowania. Powinienem się zmieścić w cenie dobrego laptopa.

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
            Miałem brać laptopa ale po dłuższym namysle stwierdziłem, że jednak nie za mocną stacjonarke kupie, stary laptop spróbuje reanimować tylko do celów mobilnych i do kompletu w końcu postawie mały komputer multimedialny na płycie itx + ekran 42" i tablet do sterowania. Powinienem się zmieścić w cenie dobrego laptopa.
            Stacjonarka to dobry wybór ale żeby zmieścić się w 2100 zł ze stacjonarką i jakimkolwiek rozsądnym ITXem to będzie bardzo ciężko.

Skomentuj

Zamieszczone przez siwy645 Zobacz posta
              Czyli jak kupisz kartę z obsługą 4 to ci wystarczy ? bo między 4 a 6 monitorów będzie spora różnica w cenie.
              4monitory bylyby ok

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                4monitory bylyby ok
                http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-n640d3-2gi/

Okolice 300 zł chyba nic taniej nie znajdziesz z nowych :)

Skomentuj

Dragon, parę stron temu wyszukaliśmy kilka płyt, głównie gigabyta takich do htpc ze zintegrowanym procem i chłodzeniem pasywnym. Przejrzyj. Do tego ram, jakiś dysk lub kilka 2,5cala żeby był cichutki i multimedialny komputer gotów. Znacznie poniżej 2100 chyba, że w cenie liczymy telewizor, drogą obudowę pasującą w półce do wzmaka itp.
                  korekta, to gdzieś w ttym wątku http://diyaudio.pl/showthread.php/19...medialne/page5
                  Last edited by Micwoj; 11.06.2014, 10:05.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                    Znacznie poniżej 2100
                    Ja zrozumiałem że zamiast wydać na laptopa 2100 złoży za to stacjonarke + HTPC a to już będzie ciężko :)

Skomentuj

Wczoraj dostałem della optiplex 745 w wersji tower z c2d 2.4ghz, 3gb ram, 160dysk. Dorzuciłem swojego SBlive i karte graf na pci-e. Wszystko pieknie śmiga i szybciej niż laptop. Obróbka z rawa pojedyńczych zdjęć trwa chwile a protel chodzi płynnie - więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Do tego praktycznie go nie słychać. Wyszło 350zł z przesyłką. Dorzucam na sata dysk z laptopa czyli kolejne 160gb i juz będzie ok + dysk zew 1TB.

Także jeden problem z głowy. Teraz prosty komp do HTPC + tablet w roli pilota. Potem TV i koniec. Na stacjonarkę, HTPC, tablet i TV w sumie mogę przeznaczyć 2500zł. Zobaczymy czy się zmieszczę :)

Skomentuj

No to zamiast tableta to ja Ci takie polecę, sam mam w domu i jest wygodne. http://www.logitech.com/pl-pl/produc...-k400r?crid=26

Skomentuj

Na HTPC ma być XBMC, tablet ma spełniać funkcje pilota z zdalnym ekranem dlatego żeby nie trzeba było włączać TV do słuchania muzyki.

Skomentuj

Na htpc polecam płyte ITX na socket 1155 + intel g1610 z integrowaną grafiką do tego obudowa z zasilaczem 60-90 wat. Można i się pokusić o g1820 i płyte na 1150 ale płyty drogie dosyć.

Skomentuj

Udało się reanimować laptopa. Podejrzeniem był dysk bo podłaczając pod adapter usb-sata za bardzo wystartować nie chciał. Po kilku godzinach oczekiwania, zabawie z partycjami udało się zainstalować nowy win7. Poprzednio była vista która niezłego burdelu narobiła... a tak miło działała poprawnie 7 lat. Przy okazji rozebrałem cały laptop na części pierwsze, co nieco usunałem/dodałem, połamałem i wyczyściłem

Skomentuj

Panowie, zmieniałem ostatnio części , płyta msi b75ma-e33 do tego g2030 i nowa pamięć. Dysk jak i obudowa oraz zasilacz chiefteca gps 450w nie wiem kilku letni został z poprzedniego kompa.

Problem jest taki że system wskoczył ładnie, działa wszystko elegancko aż do momentu wgrania sterowników od grafiki. Czy to z płyty czy to nowe ze strony msi za każdym razem po tym zabiegu mam ciągły restart kompa i teraz coś jest wadliwe czy zasilacz musi być nowy czy o co chodzi bo nie spotkałem się z czymś takim jeszcze, a komp fajny i sama buda z włączonym pulpiltem pobiera 37-40w czyli ciut więcej jak poprzedni atom ale znacznie bardziej wydajne jest.

Skomentuj

Zazwyczaj jak zmieniasz części w kompie to wiąże się to z postawieniem systemu, to że działa to i tak dziw.
                                  To że wstało wszystko jes już ok ale na dłuższą metę to będą cyrki.
                                  Spróbuj wywalić stare stery i pozostałości po nich
                                  i na nowo zainstalować nowe.
                                  Jaka to grafa bo nie napisałeś może być że w trybie 3d brak prąda.

Skomentuj

Jeszcze raz. System jest nowo postawiony, czysciutki i świeży win7 64bit. Grafa jest właśnie z tego g2030 a komp cały pobiera 40w a zasilacz mam 450w . Tylko że gdzieś się przewijają informacje o standardzie 2.3 właśnie do nowych inteli, dla mnie to dziwna sprawa że system pada właśnie w momencie załadowania sterów od karty graficznej która jest zintegrowana w procesorze.

Skomentuj

Raczej stery do chipsetu płyty głównej powinny rozwiać sprawę.
                                      Zaktualizuj stery ze strony producenta , w ostateczności zobacz czy masz aktualny bios płyty głównej.

Skomentuj

chipset i grafe załaduj ze strony intela, http://www.intel.com/p/en_US/support/detect?iid=dc_iduu automatyczne wyszukiwanie sterów dla intela, chipset , grafa itp

Skomentuj

Dziś będę mógł sprawdzić czy coś z tym ruszy, stwrowniki ze strony intela też chyba próbowałem, od chipsetu oczywiście też załadowane są.

Skomentuj

Czaruję...