Zamieszczone przez konradzik88
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[komputery] temat ogólny
Collapse
X
-
Miałem brać laptopa ale po dłuższym namysle stwierdziłem, że jednak nie za mocną stacjonarke kupie, stary laptop spróbuje reanimować tylko do celów mobilnych i do kompletu w końcu postawie mały komputer multimedialny na płycie itx + ekran 42" i tablet do sterowania. Powinienem się zmieścić w cenie dobrego laptopa.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dragon Zobacz postaMiałem brać laptopa ale po dłuższym namysle stwierdziłem, że jednak nie za mocną stacjonarke kupie, stary laptop spróbuje reanimować tylko do celów mobilnych i do kompletu w końcu postawie mały komputer multimedialny na płycie itx + ekran 42" i tablet do sterowania. Powinienem się zmieścić w cenie dobrego laptopa.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez siwy645 Zobacz postaCzyli jak kupisz kartę z obsługą 4 to ci wystarczy ? bo między 4 a 6 monitorów będzie spora różnica w cenie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta4monitory bylyby ok
Okolice 300 zł chyba nic taniej nie znajdziesz z nowych :)
Skomentuj
-
Dragon, parę stron temu wyszukaliśmy kilka płyt, głównie gigabyta takich do htpc ze zintegrowanym procem i chłodzeniem pasywnym. Przejrzyj. Do tego ram, jakiś dysk lub kilka 2,5cala żeby był cichutki i multimedialny komputer gotów. Znacznie poniżej 2100 chyba, że w cenie liczymy telewizor, drogą obudowę pasującą w półce do wzmaka itp.
korekta, to gdzieś w ttym wątku http://diyaudio.pl/showthread.php/19...medialne/page5Last edited by Micwoj; 11.06.2014, 10:05.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaZnacznie poniżej 2100
Skomentuj
-
Wczoraj dostałem della optiplex 745 w wersji tower z c2d 2.4ghz, 3gb ram, 160dysk. Dorzuciłem swojego SBlive i karte graf na pci-e. Wszystko pieknie śmiga i szybciej niż laptop. Obróbka z rawa pojedyńczych zdjęć trwa chwile a protel chodzi płynnie - więcej do szczęścia mi nie potrzeba. Do tego praktycznie go nie słychać. Wyszło 350zł z przesyłką. Dorzucam na sata dysk z laptopa czyli kolejne 160gb i juz będzie ok + dysk zew 1TB.
Także jeden problem z głowy. Teraz prosty komp do HTPC + tablet w roli pilota. Potem TV i koniec. Na stacjonarkę, HTPC, tablet i TV w sumie mogę przeznaczyć 2500zł. Zobaczymy czy się zmieszczę :)
Skomentuj
-
No to zamiast tableta to ja Ci takie polecę, sam mam w domu i jest wygodne. http://www.logitech.com/pl-pl/produc...-k400r?crid=26
Skomentuj
-
Udało się reanimować laptopa. Podejrzeniem był dysk bo podłaczając pod adapter usb-sata za bardzo wystartować nie chciał. Po kilku godzinach oczekiwania, zabawie z partycjami udało się zainstalować nowy win7. Poprzednio była vista która niezłego burdelu narobiła... a tak miło działała poprawnie 7 lat. Przy okazji rozebrałem cały laptop na części pierwsze, co nieco usunałem/dodałem, połamałem i wyczyściłem
Skomentuj
-
Panowie, zmieniałem ostatnio części , płyta msi b75ma-e33 do tego g2030 i nowa pamięć. Dysk jak i obudowa oraz zasilacz chiefteca gps 450w nie wiem kilku letni został z poprzedniego kompa.
Problem jest taki że system wskoczył ładnie, działa wszystko elegancko aż do momentu wgrania sterowników od grafiki. Czy to z płyty czy to nowe ze strony msi za każdym razem po tym zabiegu mam ciągły restart kompa i teraz coś jest wadliwe czy zasilacz musi być nowy czy o co chodzi bo nie spotkałem się z czymś takim jeszcze, a komp fajny i sama buda z włączonym pulpiltem pobiera 37-40w czyli ciut więcej jak poprzedni atom ale znacznie bardziej wydajne jest.
Skomentuj
-
Zazwyczaj jak zmieniasz części w kompie to wiąże się to z postawieniem systemu, to że działa to i tak dziw.
To że wstało wszystko jes już ok ale na dłuższą metę to będą cyrki.
Spróbuj wywalić stare stery i pozostałości po nich
i na nowo zainstalować nowe.
Jaka to grafa bo nie napisałeś może być że w trybie 3d brak prąda.
Skomentuj
-
Jeszcze raz. System jest nowo postawiony, czysciutki i świeży win7 64bit. Grafa jest właśnie z tego g2030 a komp cały pobiera 40w a zasilacz mam 450w . Tylko że gdzieś się przewijają informacje o standardzie 2.3 właśnie do nowych inteli, dla mnie to dziwna sprawa że system pada właśnie w momencie załadowania sterów od karty graficznej która jest zintegrowana w procesorze.
Skomentuj
-
chipset i grafe załaduj ze strony intela, http://www.intel.com/p/en_US/support/detect?iid=dc_iduu automatyczne wyszukiwanie sterów dla intela, chipset , grafa itp
Skomentuj
Skomentuj