Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lista zainteresowanych na płytki softstartu jaskiniowca

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
    w zamówieniach tym bardziej im będzie nie pasowało, bo za mało konkretów...
    Masz problem z określeniem prostych konkretnych informacji, które obowiązują w dziale grupowych zamówień?

Skomentuj

1. scythe1123 1 sztuka
      2. janusz -1 sztuka
      3. micha7n - 2 sztuki
      4. harnas1201 - 2szt
      5. Pteterycz - 1 szt
      6. madelektronik - 1 sztuka
      7. huari - 2 sztuki
      8. kaman777-2szt.
      9. piglet11 - 1szt.
      10. dzabij - 1 szt
      11.wito33 - 1 szt.
      12. dzwiedziu - 3 szt.
      13. szastal - 2 szt
      14. Hermes - 1 szt
      15. awaria - 1 szt
      16. jac7saw7 - 1 szt.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Masz problem z określeniem prostych konkretnych informacji, które obowiązują w dziale grupowych zamówień?
        jak 3lite założył temat w zbiorowych zamówieniach na kity do e 450 to z powodu braku dokładnej ceny temat poszedł do kosza, teraz też nie znam ceny dokładnej, bo zależna jest od ilości chętnych

tak źle i tak nie dobrze...

Skomentuj

1. scythe1123 1 sztuka
          2. janusz -1 sztuka
          3. micha7n - 2 sztuki
          4. harnas1201 - 2szt
          5. Pteterycz - 1 szt
          7. huari - 2 sztuki
          8. kaman777-2szt.
          9. piglet11 - 1szt.
          10. dzabij - 1 szt
          11.wito33 - 1 szt.
          12. dzwiedziu - 3 szt.
          13. szastal - 2 szt
          14. Hermes - 1 szt
          15. awaria - 1 szt
          16. jac7saw7 - 1 szt.
          17. kasper - 1 szt.

Skomentuj

Co za problem zrobić wycenę dla jednej sztuki ? a poźniej i tak będzie taniej...to i tak koszt niewielki więc nikt się nie będzie 'szczypał ' o pare złotych, komu zależy na układzie zamówi PCB tak i tak. To nie jest kwota rzędu 400-500 zł, tylko powiedzmy "40-50" zł.
            Gdyby temat był w zamówieniach, nikt nie traciłby czasu na kolejne mozolne tworzenie listy i zapisów dla osób które juz na 100 % są zainteresowane. A w tym momencie, to wszystkich czeka.
            Last edited by micha7n; 14.04.2014, 22:33.

Skomentuj

micha7n jak Tobie tak śpieszno to czemu sam wcześniej tego tematu nie założyłeś?
              Jakoś kilka dobrych dni po wpisie jaskiniowca było 0 zainteresowania, dlatego powstał ten temat by zobaczyć czy takie jest.
              Jak już pisałem wcześniej ten wątek tu powstał, bo ostatnim razem gdy powstał w "zbiorowe zamówienia" wątek o podobnym charakterze moderatorzy doczepili się do ceny i wylądował w koszu.

Skomentuj

Co za problem załatwić sprawę tu?

moderatorzy
                :-) :-)

Skomentuj

Było i jest nieśpieszno bo autor projektu sam stwierdzil ze to jeszcze nie koniecznie finalna wersja, i ze sugestie co do zmian sa wskazane. Tak więc wszyscy mają racje ale tylko po części

Skomentuj

Będzie oftop, ale co tam - taki dział :)
                    Panowie! (Pań nie widzę, no może jedna - wera..., ale też nie fanatyczna :P)
                    Rozumiem wasz entuzjazm i pęd do posiadania klona piecyka wartego kilkanaście tysi, ale nie dajmy się zwariować. PCB do klona accu, kpl. części do klona accu, trafo do klona accu, softstart do klona accu, kondensatory, radiatory, obudowy... itd...itp... do czego? A to jeszcze (chyba) nie koniec.
                    Sam miałem chęć złożyć toto. Odpowiedziałem nawet na ogłoszenie kol. z forum w sprawie odsprzedaży PCB, niby się dogadaliśmy, a tu cisza. Może i dobrze, pójdę "swoją drogą, a ludzie niech mówią co chcą" :P
                    Forum było, jest i (mam nadzieję) będzie. Niezależnie od tego, czy ktoś złoży E-450 czy nie. I nie kręci się wokół Ojców-Konstruktorów E-450.
                    Nie mam nic do tego, nie zrozumcie mnie źle, ale bez jaj. Jeszcze chwila i niektórzy zażądają swobodnego dostępu do "startówki", zamówień zbiorowych i na koniec autonomii :lol:

Skomentuj

jak 3lite założył temat w zbiorowych zamówieniach na kity do e 450 to z powodu braku dokładnej ceny temat poszedł do kosza, teraz też nie znam ceny dokładnej, bo zależna jest od ilości chętnych

tak źle i tak nie dobrze...
                      Tyle, że 3lite potrafił poprawić wątek, aby wszystko było jasne i jego zamówienie poleciało bez problemowo. A jak było z zamówieniami pcb do suba na TDA, to też hura i wyszło tak, że do dzisiaj nie mamy schematów. Dla siebie wprowadza moderacja takie wytyczne czy po to aby wszystko było jasne, przejrzyste i bez późniejszych żali i bałaganu na forum? Wydaje mi się, że to Ty najczęściej zawsze pytałeś o ceny...
                      Last edited by dolphin123; 15.04.2014, 18:20.

Skomentuj

Wtedy 3lite wpisał "około 400zł", a Tobie to nie pasowało. Teraz też mogę tylko powiedzieć, że będzie ok 20zł.
                        Czy musimy się kłócić o pierdoły?

infinity, nie rozumiem do końca o co Ci chodzi, temat brzmi "lista zainteresowanych na płytki softastartu jaskiniowca", a nie "lista zainteresowanych na płytki softstartu do kolna e450" :)

Skomentuj

infinity, nie rozumiem do końca o co Ci chodzi
                          Ja także.

Zamieszczone przez infinity Zobacz posta
                          Forum było, jest i (mam nadzieję) będzie. Niezależnie od tego, czy ktoś złoży E-450 czy nie.
                          To samo było z innymi konstrukcjami, np uni.

Ja jestem zadowolony i nie żałuję złotówki w te projekty włożone.
                          Jak można zbudować swoimi siłami coś co gra naprawdę bardzo dobrze to czemu nie.
                          Kiedyś to samo miałem z uni, puźniej symkiem teraz accu i tak do usra.ej śmierci :-)
                          To diy i tu nie ma końca.
                          Wiele ludzi składa kolumny za kolumnami, goni króliczka i końca nie widać, a większość nawet z nudów, tak samo ja lubię coś polutować.
                          Last edited by dzwiedziu; 15.04.2014, 19:18.

Skomentuj

1. scythe1123 1 sztuka
                            2. janusz -2 sztuki
                            3. micha7n - 2 sztuki
                            4. harnas1201 - 2szt
                            5. Pteterycz - 1 szt
                            7. huari - 2 sztuki
                            8. kaman777-2szt.
                            9. piglet11 - 1szt.
                            10. dzabij - 1 szt
                            11.wito33 - 1 szt.
                            12. dzwiedziu - 3 szt.
                            13. szastal - 2 szt
                            14. Hermes - 1 szt
                            15. awaria - 1 szt
                            16. jac7saw7 - 1 szt.
                            17. kasper - 1 szt.

Skomentuj

Wtedy 3lite wpisał "około 400zł", a Tobie to nie pasowało. Teraz też mogę tylko powiedzieć, że będzie ok 20zł.
                              Czy musimy się kłócić o pierdoły?
                              Mi? Ja mam to głęboko w D. Przejrzyj sobie w wolnym czasie wątki (swoje głównie) i zobacz o jakie złotówki pytasz a potem zarzucaj mi cokolwiek.
                              EOT.

Skomentuj

Mistrze , ten układzik chcecie taki jak jest czy ??? Bo zrobił bym to najlepiej całkowicie w smd dwustronnie znacznie bym w ten sposób to upakował . tylko nie wiem czy wtedy nie będzie problemów z polutowaniem tych kilku elementów smd .
                                Obecnie wymiary tego gadżetu są 12cm na 12 cm .
                                Schemat narysuje , tylko dzisiaj zajmowałem się czymś innym , W sobotę to ewentualnie przerobie i narysuje wam do tego schemacik .
                                Po świętach ew posłał bym to do wyceny . Ale późniejsza zbiórkę kasy na te pcb niech ktoś inny zrobi z forum .

Skomentuj

Ja bym nie komplikował tego elementami smd, a tak będzie proste w polutowaniu
                                  Myślę że miejsca w obudowie nie zabraknie
                                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Też jestem za tym aby smd nie pakować

Skomentuj

O ile te kilka elementów smd są łątwo dostępne (smd zazwyczaj trudniej dostępne niż tht) to może być, z polutowaniem nie ma problemu.
                                      (ps. skoro niektórzy z sąsiedniego forum porwali się lutowanie kilkuset elementów smd, - w C2810- to dacie Panowie radę, z tymi kilkoma )

Skomentuj

no u mnie jest problem z dostaniem elementów biernych smd, dlatego lepiej zrobić to na tht

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
                                          O ile te kilka elementów smd są łątwo dostępne (smd zazwyczaj trudniej dostępne niż tht) to może być, z polutowaniem nie ma problemu.
                                          (ps. skoro niektórzy z sąsiedniego forum porwali się lutowanie kilkuset elementów smd, - w C2810- to dacie Panowie radę, z tymi kilkoma )
                                          Nie porwali większość zamówiła złożone zestawy.

Tu nie chodzi o lutowanie ale o dostępność elementów... Kupować specjalnie po 100 sztuk rezystorów by złozyć 2 układy jest bez sensu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X