Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konto osobiste, jaki bank?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Znam ludzi co tego używają.
    Jestem ciekaw czy taki sms przychodzi niezależnie od wartości przelewu.
    Można ładnie kogoś wkurzyć wysyłając mu X przelewów o wartości 1gr...

Skomentuj

w niektórych bankach masz możliwość ustawienia progów powiadomień

Skomentuj

Inteligo 5zl powiadomienie sms i 4zl karta z tym ze powyżej zakupów 100zl karta za free

Skomentuj

Jak masz mniej niż 30 lat to polecam BZ WBK, konto, karta darmowe, przelewy pierwsze 5 tez za darmo ale masz koszyk z którego można wysłać kilka na jeden kod. Bankomaty WBK i Euronet za darmo.

Skomentuj

Ja dokładnie jak kolega @csbiczek polecam T-mobile usługi bankowe dawny Alior Sync, jak poprzednicy nadmienili oplata to jedynie za sms 30 groszy tak za nic nie płacisz, konta w mBanku nie polecam.

Skomentuj

bgz konto nr 1, zero opłat do 26 roku życia, po 26 zero opłat jeśli wykonasz transakcje bezgotówkowe za 300 zł (jeden bak paliwa), poza tym darmowe przelewy, wypłaty z wszystkich bankomatów i ciekawa oferta darmowych kont oszczędnościowych i lokat. Ja tydzień temu wszedłem do BGŻ-u, polecam

ofertę bgż obserwuję od 3 lat, trzeba przyznać że rzadko zmieniają warunki w stosunku do innych banków a to bardzo istotne, moje dotychczasowe doświadczenia są takie że konto opłacalne jest przez pierwsze pół roku, potem i tak Cię wycykają a Ty z braku czasu i unikania zamieszania zostajesz
              Last edited by klama; 25.05.2014, 21:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez klama Zobacz posta
                300 zł (jeden bak paliwa)
                ja mam za 80zł do pełna
                Założyłem w T-Moblie, zobaczymy po czasie ile kasują za "kruczki" które nie zdarzają się codziennie.

Skomentuj

No ja mam to konto 2 miesiąc jak nie 3 i jeszcze ani grosza mnie nie skasowali za sms czyli potwierdzenia sms do przelewu się nie liczą a to że przyszedł przelew to mi wisi

Skomentuj

ja mam w sync od 2lat i nie narzekam nigdy nie bylo z nim problemu :P jedynie zlodziejskie kursy przewalutowan ale to chyba wszedzie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
                      Jak masz mniej niż 30 lat to polecam BZ WBK, konto, karta darmowe, przelewy pierwsze 5 tez za darmo ale masz koszyk z którego można wysłać kilka na jeden kod. Bankomaty WBK i Euronet za darmo.
                      konto<30 zostało wycofane z oferty

Skomentuj

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                        konto<30 zostało wycofane z oferty
                        Nie wiedziałem, 30 skończyłem jakiś czas temu

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                          jedynie zlodziejskie kursy przewalutowan ale to chyba wszedzie :P
                          To się płaci przez PayPal, zawsze mają lepszy kurs niż w bankach Albo konto walutowe i wymiana na portalach w stylu http://www.cinkciarz.pl/

Skomentuj

mam konta walutowe w 5walutach ale wyplacalem raz za granica i masakra byla :P paypal tez ma zlodziejski kurs mam podpietego paypala pod kazda walutowke i pod zagraniczne konta

Skomentuj

Też zastanawiam się nad kontem osobistym, bo mój bank zmusza mnie do tego żebym go opuścił.
                              Od 30 marca mam możliwość 4 darmowych wypłat z bankomatu i później każda kolejna wypłata to prowizja 5 zł. W tym miesiącu straciłem 40zł, bo nie byłem świadomy tego, że będę płacił prowizję.
                              W ofercie mojego banku oczywiście jest ludzka oferta konta osobistego, które jest darmowe gdy opłaty kartą wyniosą 300zł ale za zmianę "planu taryfowego" zażądali 50zł, dlatego mam zamiar sobie pójść od nich i założyć konto gdzie indziej.

Z tego co się orientuję teraz najlepsze oferty ma mbank i ing.
                              W mBanku jest konto z darmowymi wypłatami ze wszystkich bankomatów z darmowymi przelewami, kosztuje 7zł, a jeżeli dokona się opłat kartą w kwocie 100zł w terminalach sklepowych, jesteśmy zwolnieni z opłaty tych 7zł.
                              Jest jeszcze opcja całkowicie darmowego konta, bez wymogu o płacenia kartą ale są tylko 4 rodzaje bankomatów, z których można pobierać pieniądze bez prowizji. Dodatkowo na koncie jest oprocentowanie 3% w skali roku dla środków do 3000zł. Podobno jest to nowa oferta wprowadzona tydzień temu.
                              ING ma podobną opcje jak ta 1 z mbanku, tylko trzeba wyrobić 200zł płatności kartą i tutaj do tych obrotów zalicza się także płacenie kartą w internecie. Dodatkowo jest program lojalnościowy, za każde 5zł - 1 punkt. Punkty wymienialne na rabaty.

W zasadzie najbardziej mi się podoba oferta w ING tylko jest jeden szkopuł - nie zawsze trzeba potwierdzać smsem gdy robimy przelew. Jest obawa o to, że jak ktoś będzie znał twoje hasło to może Cię po prostu okraść, bo akurat nie będzie wymagana autoryzacja kodem z smsa.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                nie zawsze trzeba potwierdzać smsem gdy robimy przelew
                                Tylko do tego samego banku, i na konta na które już robiłeś przelew (wcześniej potwierdzony smsem). Jak płacę po raz któryś za mieszkanie na ten sam numer konta nie muszę tego potwierdzać, jak konto np. urzędu skarbowego też nie bo mają go w bazie. Jak zapodasz konto z niczym nie skojarzone nawet na 30zł to sms cię czeka.. :-)Hasło też proci się wyrywkowo o 5 znaków.

Skomentuj

Ludzie piszą, że robią przelewy na różne konta i nie dostają smsów z potwierdzeniem.
                                  Bym założył te konto w ING ale się tego boję, że ktoś mnie po prostu okradnie.
                                  Załapać keylogera nie jest trudno. Teoretycznie bank ponosi odpowiedzialność za błędy systemu ale tylko wtedy kiedy użytkownik będzie przestrzegał zasad bezpieczeństwa.
                                  Widzę to tak: nie miał Pan ostatnich baz danych antywirusa i jest to niedopełnienie zasad bezpieczeństwa. Bądź przyczepią się, że antywirus był freewareowy, a nie płatny.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                    Ludzie piszą, że robią przelewy na różne konta i nie dostają smsów z potwierdzeniem.
                                    Bym założył te konto w ING ale się tego boję, że ktoś mnie po prostu okradnie.
                                    Załapać keylogera nie jest trudno. Teoretycznie bank ponosi odpowiedzialność za błędy systemu ale tylko wtedy kiedy użytkownik będzie przestrzegał zasad bezpieczeństwa.
                                    Widzę to tak: nie miał Pan ostatnich baz danych antywirusa i jest to niedopełnienie zasad bezpieczeństwa. Bądź przyczepią się, że antywirus był freewareowy, a nie płatny.
                                    smsy nie przychodza pewnie tylko dla wczesenij zrealizowanych przelewow na dany nr konta, w innych bankach jak zdefiniujesz stalego odbiorce to nie masz sms..

Skomentuj

Tak ale w przypadku ING, według tego co czytam to nie jest.
                                      Czytałem opinię, że człowiek zrobił 10 przelewów na nowe numery kont (allegro) i tylko 1 przelew wymagał autoryzacji.

Skomentuj

Dziwna sprawa z tym niepotwierdzaniem przelewów. Myślę, że da się ustawić opcję, w której potwierdzenie będzie wymagane za każdym razem.

Skomentuj

Ja majac 14 lat zalozylem izzykonto w mbanku. Po skonczeniu 18 zmienilem na normalne. Kilka lat temu otworzylismy z nazeczona wspolne konto. Kilka razy zdarzalo sie na cos ponarzekac, ale mialem tez konta w aliorze, bz wbk czy inteligo. Wczesniej czy pozniej wracalem do mbanku. Chyba wszystko jest darmowe, jedyne co sobie przypominam ostatnimi czasy za co musialem placic to przelew 15 minutowy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X